Speltips: Långtidsspel Championship - Millwall

Millwall

Millwall tränas sedan 2015 av Neil Harris, vilket gör Harris till den huvudtränare som suttit längt i nuvarande uppsättning av Championship. Klubbikonen Harris gjorde 125 mål på 380 matcher som spelare för Millwall och har som tränare nu varit med om att ta upp klubben i Championship två gånger.

Spelartruppen

3 av de 11 spelarna med mest speltid förra säsongen har lämnat under sommaren.

De ur startelvan som lämnat:

Jordan Archer, 26-årig målvakt som spelade hälften av matcherna förra säsongen.
Lee Gregory, 30-årig forward som varit ordinarie de fem senaste säsongerna.
Steve Morison, 35-årig forward som varit ordinarie de fyra senaste säsongerna

De som värvats:

Bartosz Bialkowski, 32-årig målvakt som varit ordinarie i Ipswich i Championship de senaste 5 säsongerna.
Frank Fielding, 31-årig målvakt som ansluter från Bristol City. Spelade bara 5 matcher förra säsongen men var ordinarie innan dess.
Alex Pearce, 30-årig mittback med många säsongen i Championship. Anslöt på lån från Derby redan i januari och spelade 11 matcher för Millwall Under våren.
Jason McCarthy, 23-årig mittback som var ordinarie i Wycombe i League förra säsongen men som hunnit med säsonger i både League Two och Championship tidigare.
Jayson Molumby, 19-årig mångsidig central mittfältare på lån från Brighton. Har ett par säsonger i U23-serien Premier League 2 och har varit frekvent förekommande i de irländska U-landslagen. Connor Mahoney, 22-årig högerytter med ett par säsonger i Championship.
Jón Dadi Bödvarsson, 27-årig forward som spelat för Reading de senaste två säsongerna.
Matt Smith, 30-årig forward med många säsongen i Championship. Ansluter från QPR där han visserligen bara startade 7 matcher förra säsongen men vann Man of the Match 4 gånger och var den spelare som vann överlägset flest luftdueller i QPR (5,6 per match).

Förra säsongen och vägen framåt

Millwall var bland de 7 lag i Championship som skapade minst avslut och avslut på mål förra säsongen. Bara 3 lag gjorde färre mål än Millwall förra säsongen.
Millwall var också bland de 7 lag i serien släppte till minst antal avslut mot sig. Endast topplagen Leeds och Sheffield United släppte till färre avslut på mål än Millwall. Ändå var det bara 7 lag som släppte in fler mål än Millwall. Förklaringen häri ligger i att Millwall hade seriens sämsta räddningsprocent förra säsongen: 60%.

Det som drog ner Millwalls tabellplacering var i första hand ett målvaktsspel långt under en godkänd nivå men till viss del även ett anfallsspel som gått lite i stå.
Infogol gör t ex uppskattningen att Millwall skulle slutat 12:a om de kunnat omvandla den underliggande statistiken till faktiska poäng.
Även Expected Goals-modellen hos Experimental 3-6-1 indikerar att Millwall egentligen presterade som ett mittenlag.

Det som Millwall adresserat med sina värvningar i sommar är målvaktsspelet (där man ersatt Archer med rutinerade Bialkowski och Fielding) och offensiven (där man förnyat sig på forwardsfronten samt breddat det offensiva mittfältet).

Mer statistik kring Championship hittar ni här!

Slutsats & Speltips

Millwall slutade på plats 21 förra säsongen men presterade mer som ett mittenlag. Klubben har värvat bra under sommaren och fixat till de stora akilleshälarna på målvaktsposten och i anfallsspelet. Laget håller högre klass och har större potential nu än förra säsongen. Stabila förhållanden, högre nivå på målvaktsspelet och ett förnyat och breddat anfallsspel borgar för minst lika bra prestationer som förra året, vilket också rimligen borde omvandlas i betydligt fler poäng. Att kunna spela att Millwall slutar på övre halvan lagen till 4 gånger pengarna tycker jag är ett för högt odds.
Mitt speltips blir att Millwall slutar på övre halvan av Championship säsongen 2019/2020.
Insatsen är 3,75/10 units.

Här kan hitta odds för Championship!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt