Gerwyn Price har då inte haft den lättaste av resor i denna PDC Hometour. Vid sitt första försök så stod en stekhet Luke Woodhouse i vägen. Vid hans andra försök under gårdagen kom Joe Cullen ut och kastade på en ruskigt hög nivå vilket gjorde att Price återigen inte lyckades avancera.

Ikväll är det dags för den 32a och sista gruppen att avgöras, och det är återigen dags för en världsspelare att få en andra chans. Peter Wright, den regerande världsmästaren är tillbaka. Denna gång har han fått en klart överkomlig grupp där han under normala omständigheter ska avancera. Skrällar har skett tidigare under denna turnering och kan ske ikväll igen, men nog ska Wright vara lite för bra för denna grupp?

.

Grupp, 32

Peter Wright (Världsranking, 2)

Krzysztof Ratajski (VR, 18)

Justin Pipe (VR, 54)

Adam Hunt (VR, 111)

.

Peter Wright

Han behöver ingen riktig introduktion längre den gode Wright. Efter att varit den ständige tvåan som inte kunde vinna stora titlar, så lossnade det till slut och han började håva in dom. Han hann 2020 med att vinna ett event på protouren såväl som ”Masters” där världens 16 bästa spelare slåss om titeln.

Peter Wright har kastat skyhöga averages under året och snittat över 100 under hela säsongen. Han har sedan han bestämde sig för ett par pilar, även kastat mängder med 180s. Det finns inte en enda svaghet i Wrights spel och han är på allvar ett hot mot Van Gerwen i varenda tävling nuförtiden.

Wright har gjort en dålig insats senaste 18 månaderna, och det var just i denna PDC Hometour då han kastade ett snitt på 85 över sina tre matcher. Det kommer inte ske ikväll igen. Han tränar en del med Van den Bergh som bor hemma hos honom, och enligt belgaren går Wright segrande ur 99/100 matcher. Wright ska bara vinna gruppen ikväll.

.

Krzysztof Ratajski

Polacken Ratajski har flugit fram på rankingen senaste åren. Hans otroligt stabila spel har tagit honom väldigt långt på kort tid. Ratajski är som en uppdaterad version av James Wade. Han gör inget ”flashy” utan han kastar sina 100 och 140s för att sedan vara otroligt tät på sina checkouts. Gör så gott som aldrig en dålig match och förlorar sällan mot en spelare som är rankad under honom.

Under sitt första försök i denna PDC Hometour gick han dock inte att känna igen helt och fullt. Hans internet krånglade dock, så det var en kamp för honom ens att kunna spela. Så att han var långt under sin nivå då drar jag inga stora växlar av.

Kan hota Wright i detta korta format. Dock ska Wrights ”powerscoring” vara för mycket för Ratajski. Wrights högstanivå är högre än Ratajski och börjar Wright kasta sina 180s så har polacken inte allt för mycket att sätta emot.

.

Justin Pipe

Tourens långsammaste spelare är tillbaka och jag tror ingen jublar direkt. Pipe faller längre och längre ned på rankingen ju mer åren går. Nivån på touren har gått upp senaste åren, och det har inte Pipes nivå. Han kan då och då komma med en prestation där hans average kliver uppemot 100 och han blåser motståndaren av banan. Det sker dock väldigt sällan nuförtiden. Pipe lever en del på att han får motståndarna ur rytm då han är såpass långsam.

Pipe gjorde ungefär vad man förväntade av han sist. Han vann två matcher mot sämre rankade spelare, och fick stryk av Glen Durrant. Allt detta med ett snitt på ungefär 90. Ett average som måste öka rätt rejält om han ska ha det minsta att säga till om idag mot spelarna ovan som sällan kliver ned runt 90-strecket.

.

Adam Hunt

Har fortfarande en tro om att unge Adam Hunt kan bli någon att räkna med i framtiden. Att han blir något att räkna med ikväll tror jag dock tyvärr inte. För att ha något att säga emot såväl Wright som Ratajski så kommer han förmodligen behöva kasta ett snitt strax över 100. Det är något han lyckats med en gång i år.

Hunts snitt ligger runt 90 och det är lätt översatt till att han är ett enkelt byte i denna grupp. Hunt kastar även lägst 180s av alla i denna grupp, så jag har svårt att se vad han ska komma med ikväll som ska överraska. Spelar han bra ikväll, så kommer han trea i gruppen. Mer än så blir det tyvärr inte för unge engelsmannen.

.

Speltips:

Peter Wright att vinna gruppen till 1,80 hos Unibet

Bara Ratajski ska kunna stå i vägen. Tycker inte han ska stå högre än 1,60 att vinna denna grupp ikväll.

.

Peter Wright -2,5 (vs Adam Hunt) till 1,61 hos bet365 & Peter Wright 5-0 till 6,40 hos Unibet

Allt handlar om att Wright kommer upp i någon slags nivå här. Det gjorde han inte vid sitt första försök i denna turnering, men jag tror han tagit stor lärdom av den kvällen. Skiljer väldigt mycket i kvalite här och Wright kommer springa ifrån Hunt varje leg. Kan mycket väl springa iväg till 5-0 här. Krävs bara två breaks för det och det är helt klart värt en peng till över sex gånger pengarna.

.

Under 3,5 180s (Ratajski-Pipe) till 1,66 hos Bet365

Ratajski kastar inte alltför många 180s per säsong. Han är nog den på touren som byter ned till trippel 19 mest av alla trots att hans första pil sitter i trippel 20. Hans pilar lägger sig ned och täcker ofta resten av trippel 20 kudden om dom inte sitter perfekt. Pipe kastar inte heller han alltför många och denna lina är väldigt snäll.

.

Högsta checkout Över 104,5 (Wright-Ratajski) till 1,85 hos Unibet

Två av dom absolut bästa spelarna på att ta ut checkouts strax över 100. Framförallt Ratajski bygger mycket av sitt spel kring att ta ut dessa checkouts då han inte är den som kastar dom tyngsta siffrorna ned till dubbel. Bara det ges försök på höga checkouts i denna match, så lär vi få se någon.

.

Ratajski -2,5 (vs Adam Hunt) till 2,15 hos Unibet

Återigen så ska inte Hunt ha något att sätta emot här. Ratajski är alldeles för stadig och Hunt kommer behöva kliva upp rejält från sin vanliga nivå för att hämta något i denna match. Krävs bara ett break för att -2,5 ska hitta in. Detta tror jag Ratajski löser. Enda orosmolnet är att han inte kan vinna gruppen här och slappnar av lite för mycket.

.

//Axel Andersson

//@MrXet

Alla rekar

Peter Wright -2,5

Peter Wright-Adam Hunt

bet365 1.61
1.00 u
 • 0.61 u
  Resultat

Peter Wright 5-0

Peter Wright-Adam Hunt

Unibet 6.40
1.00 u
 • -1.00 u
  Resultat

Peter Wright att vinna gruppen

Grupp 32

Unibet 1.80
1.00 u
 • 0.80 u
  Resultat

Under 3,5 180s

Krzysztof Ratajski-Justin Pipe

bet365 1.66
1.00 u
 • 0.66 u
  Resultat

Krzysztof Ratajski -2,5

Krzysztof Ratajski-Adam Hunt

Unibet 2.15
1.00 u
 • -1.00 u
  Resultat

Högsta Checkout Ö104,5

Peter Wright-Krzysztof Ratajski

Unibet 1.85
1.00 u
 • 0.85 u
  Resultat

Ett inlägg av