Speltips: Ismannen för het?

Hastigt och lustigt har vi tagit oss hela vägen till den näst sista gruppen. Denna turnering som startade som en rolig grej, känns nu helt plötsligt på blodigt allvar. Kim Huybrechts firade sina dubblar som vilken annan tävling som helst igår och någonstans så värmer det att se. Spelmässigt står vi lite och trampar senaste tre dagarna, men över dessa 30 grupper som spelas så har vi fina 110% återbetalning.

Ikväll är det dags för åter en grupp där spelare får en andra chans. Eller som i Keegan Browns fall, en tredje chans. Återigen är det en på förhand väldigt stark grupp vi har framför oss, med hela tre spelare inom topp 30 i världen. Jag har mig rätt klart för mig vem som tar sig vidare ikväll, läs vidare här nedan för att få svaret!

.

Grupp, 31

Gerwyn Price (Världsranking, 3)

Joe Cullen (VR, 16)

Keegan Brown (VR, 30)

Bradley Brooks (VR, 120)

.

Gerwyn Price

Gerwyn Price borde redan varit kvalificerad för sluspelet. Luke Woodhouse ville dock annat när han såg till att kasta en nine-darter och ett average av 114 i matchen om gruppsegern mot Gerwyn. Price hade inte kunnat göra så mycket mer än han gjorde sist. Han kastade ett snitt strax under 100 över dom tre matcherna och mosade in en 180 var tredje leg. Woodhouse klev in i zonen vid fel läge och Price hade inget svar.

Price är ruskigt stor favorit i denna grupp och det skulle förvåna mig stort om han inte tar sig vidare. Tillsammans med Van Gerwen och Wright har han varit i en egen liga senaste 18 månaderna.

I år har han hunnit vinna på protouren, vunnit på europatouren och varit i final under årets enda spelade major, UK Open. Han snittar runt 100 och gör inte en dålig match nuförtiden. Ska vara för stark för resterande spelare i denna grupp.

.

Joe Cullen

Rankad som världens 16e bäste spelare är han nu Joe Cullen. Jag tror dock inte han blir kvar där särskilt länge. Det finns alltför många spelare under honom som är bra mycket stadigare och håller en jämnare nivå. Joe Cullen kastar alltför ofta averages under 90. Alldeles för ofta blir han helt osynlig i matcher och missar trippel på trippel.

Cullen har dock en väldigt hög högstanivå och den har tagit honom långt. Detta har lett till att han vunnit tre turneringar i sin karriär hos PDC än så länge. Att han ska hota Price om gruppsegern här har jag svårt att tro. Det skiljer en hel del i vad dom snittar och Price ska vara några nivåer för bra. Cullen måste upp rejält från sin senaste insats om han ska ha något att hämta.

.

Keegan Brown

Tredje gången gillt för Keegan! Vid första tillfället så ställde Keegans Wi-Fi till det och han blev tvungen att avbryta. Vid det andra tillfället så ställde Jose De Sousa till det genom att vara helt ostoppbar! Keegan höll sig strax under sitt årliga average och såg helt okej ut. Det finns en växel till i honom, och den måste verkligen fram om han ska ha den minsta chans att kvalificera sig ikväll.

Keegan är en spelare som när han kommer igång är en väldigt duktig 180-kastare. Just det måste han komma igång med om han ska kunna hänga med favoriten Price som är så stadig.

.

Bradley Brooks

Bradley är inte bara rankingmässigt, utan även spelmässigt rätt klart sämst i denna grupp. Hans matchsnitt brukar hålla sig runt 85-88. Om någon av de tre spelarna ovan skulle kasta ett sådant average skulle dom vara mer än missnöjda.

Bradley är ung och har framtiden för sig. Ikväll kommer han dock inte ha mycket att hämta. Han kommer mest troligt bli sist i denna grupp om ingen av dom ovan har en jättesvag dag.

.

Speltips:

Keegan Brown -1,5 (vs Bradley Brooks) till 2,00 hos bet365

Tycker klasskillnaden bör lysa igenom i denna match, och allt annat än att Keegan vinner denna match skulle förvåna mig. Tycker att han bör lösa -1,5 fler än 50% av gångerna som oddset antyder.

.

Joe Cullen flest 180s (vs Bradley Brooks) till 1,84 hos Unibet

Cullen kan ofta försvinna från matcher och missa trippel på trippel, men han har en förmåga att oavsett prestation kasta många 180s. Där är han överlägsen Bradley Brooks. Cullen kastade tio jämfört med Brooks två sist.

.

Över 3,5 180s (Brown-Price) till 1,83 hos Bet365

Här handlar det helt och hållet bara om att Brown inte blir överkörd. För får vi bara sju-åtta legs så ska inte det här vara någon fara på taket. Båda två kastar 180s, och framförallt Price som bara kastar fler och fler och börjar närma sig dom som kastar flest i världen. Snäll lina som jag inte tvekar att hugga!

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.