Speltips: 180s i massor att vänta?

Jag tror var och en av er som läser den här texten kan skriva under på att ni ser framemot morgondagen. Den europeiska toppfotbollen smyger nämligen igång då Tysklands två högstaligor rullar igång. Jag kommer sitta klistrad i soffan och följa varenda sekund med glädje. Trots att det inte kommer vara några åskådare, så kommer det vara på riktigt.

Darten är även den på riktigt, men det är inte fullt samma sak. Den fick dock en större mening när det kom fram att en segrare ska koras. Alla 32 gruppettor kommer delas in i åtta nya grupper. Där kommer de åtta gruppettorna delas in i två grupper innan slutligen bara fyra spelare är kvar som slåss om segern i en grupp. Nog om det, nu kastar vi oss in i kvällens grupp!

.

Grupp, 29

Danny Noppert (Världsranking, 25)

John Henderson (VR, 31)

Cristo Reyes (VR, 46)

Ryan Meikle (VR, 117)

.

Danny Noppert

Danny Noppert är tillbaka efter att han underpresterade grovt när han för bara en vecka sedan gjorde sitt första försök och kvalificera. Noppert som verkligen tagit stora steg framåt och kastat ett snitt av 96,4 på touren i år och kastat mängder med 180s, gick verkligen inte att känna igen. Han mäktade med hela en 180 och kastade ett snitt över kvällen på låga 85. Jag har ingen aning hur det gick till, och jag är rätt säker på att det inte kommer ske igen.

Danny Noppert är högst rankad i denna grupp, och jag håller även honom som den bäste spelaren i gruppen. Han ska inte kunna prestera som han gjorde för en vecka sedan, det ska bara inte finnas. Förväntar mig ett snitt runt 95 ikväll från Nederländaren.

.

John Henderson

Även skotten Henderson klev in och underpresterade. Han hittade inte sin rytm och fick nöja sig med en andraplats i gruppen bakom Damon Heta. Väldigt förvånade att även Henderson inte kom upp i nivå utan kastade ett snitt på 87,6. Han gör sällan dåliga prestationer, men pressen att kasta framför en kamera när spelarna inte tävlat på ett tag verkar påverka.

Vi har sett att spelare som får en andra chans trivs lite bättre och höjer sig någon nivå. Det tror jag vi även får se av Henderson ikväll. Hans årliga snitt är åtta poäng högre än han visade sist, och det bör jämna ut sig ikväll. Bör slåss med Noppert om att kvalificera sig ikväll.

.

Cristo Reyes

Spanjoren Cristo Reyes har de senaste åren sakta men säkert börjat falla nedåt på rankingen. Han har varit en före detta topp 32 spelare och någon man verkligen fick se upp med. Just nu sätter han inte så mycket skräck i motståndarna.

Reyes avslutade förra säsongen fint då han nådde två kvartsfinaler på protouren, där bara Mensur Suljovic och Gerwyn Price lyckades stoppa honom. Tyvärr har han inte följt upp det i början av 2020. Reyes har inte alls vunnit många matcher, och hans average har inte heller det varit något att jubla över. Han snittar runt 86-87 och det måste ändras kvickt om han inte ska fortsätta dala på rankingen.

Till Reyes nackdel ikväll hör även att han är gruppens ende spelaren som gör sin debut i denna tävling. Det har visat sig nu att spelare som kommer tillbaka och får en andra chans gör det bättre. Det tyder på att det finns mycket nerver i denna, vad som först troddes var bara en plojtävling.

.

Ryan Meikle

Frisören Ryan Meikle är en av spelarna som överraskade positivt när han gjorde sitt första försök att kvalificera sig. Tyvärr för hans del så hade han placerats i en grupp där han var tvungen att slåss mot Gabriel Clemens och Jelle Klaasen. Trots detta var han bara ett enda leg ifrån att kvalificera sig.

Ryan Meikle har under sina fyra år på touren inte lyckats åstadkomma särskilt mycket, och hans average spretar rätt bra. Han har under 2020 gått ned och spelat ett gäng turneringar på ”Development Tour” då han fortfarande har åldern inne för det. Där har han vunnit två event vilket inte ska tas ifrån honom, men skillnaden att sedan gå upp och möta fullblodsproffsen är en helt annan grej.

Meikle är den sämste spelaren och lär överträffa sin, väldigt bra för hans del, prestation från förra gången om han ska hänga med. Får nog kämpa för att inte hamna sist i denna grupp.

.

Speltips:

Danny Noppert flest 180s (vs Ryan Meikle) till 2,14 hos Unibet

Noppert är vanligtvis en av dom grabbarna på touren som kastar ett helt gäng med 180s. När hans första pil sitter, så brukar han kunna följa efter den likt Michael Smith och Gary Anderson. Nu sist så kastade han bara en enda på tre matcher, då han inte alls hittade in med första pilen. Kommer han bara igång ska han inte ha några problem att kasta fler än Meikle vilket han vanligtvis gör.

.

John Henderson flest 180s (vs Cristo Reyes) till 2,05 hos bet365

Henderson är även han en spelare som kastar många 180s när han kommer igång. Det visade han vid sitt förra besök i denna turnering då han kastade sju stycken. Han kastar en 180 nästan var tredje leg vilket är väldigt imponerande. Cristo Reyes kastar inte alls lika många då hans pilar landar i tavlan på ett sätt som inte alltid bjuder in till 180s. Dessutom hans första match i denna turnering som mycket väl kan påverka.

.

Över 3,5 180s (Noppert-Henderson) till 1,88 hos Unibet

En förväntad gruppfinal mellan toppspelarna i gruppen. Här förväntar jag mig en lång och tight match mellan två spelare som brukar ösa in 180s. Båda kastar nästan en 180 var tredje leg vilket säger att vi statistik inte ska behöva oroa oss särskilt mycket här. Väldigt snäll lina som jag tar utan att tveka.

.

Noppert flest 180s (vs Cristo Reyes) till 2,37 hos Bet365

Jaha, vad är det här för bisarrt odds då? Noppert kastar vanligtvis många fler 180s än Reyes, men bolagen värderar matchen som helt jämn. Reyes är dessutom något ur slag för tillfället och går inte att lita på tycker jag. Mycket bra spel i min bok.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.