Först och främst ska jag ta tillbaka det jag skrev under gårdagen. Jag trodde rätt bestämt att inget slutspel skulle genomföras. Det ska det då visst göra. Alla spelare har inte tackat ja till turneringen, och därav kommer resterande grupper fyllas på med tidigare grupptvåor. En av dom är Michael Smith som får en andra chans under morgondagen.

En spelare som jag hoppas få se i någon av dom sista fyra grupperna. Han ska ha fått till sitt internet och ska vara klar för spel. Van Gerwen har dock tackat nej för att kunna umgås med sin nyfödde son.

Ikväll har vi en väldigt spännande grupp framför oss. Fyra spelare med kvalite i sig som alla kan leverera bra pilar. Jag tycker mycket talar för averages som kommer vara högre än flertalet av de tidigare kvällarna.

.

Grupp, 27

Steve Beaton (Världsranking 26)

Ross Smith (VR, 47)

Ron Meulenkamp (VR, 49)

Scott Waites (VR, 99)

.

Steve Beaton

Skrivet om Steve Beaton innan hans deltagande i grupp 13,

.

The Bronzed Adonis. Den evigt gröne Steve Beaton ställer ikväll upp i denna ”hometour” och han behöver knappt någon introduktion. Enda sedan 1985 har han varit med och tävlat på touren. 1996 kom hans stora triumf när han hos BDO vann världsmästerskapen. 2002 klev han över till PDC och har sedan dess haft en ranking runt nummer 40 i världen. Den 56-årige Beaton har varit en av dom stadigaste spelarna på touren i evigheter nu.

Även i år har Beaton sett väldigt fin ut. Två kvartsfinaler på protouren har det blivit, där Adrian Lewis respektive Gerwyn Price stått i vägen. Beaton har snittat runt 93 hela säsongen. Han även några prestationer där hans average kliver upp över 100, men bara två stycken där han gått under 85. Med Beaton vet man verkligen att man får en bra prestation. En magisk spelare att backa mot sämre spelare.

.

Vad fick vi då se av Beaton när han sist deltog? Vi fick en väldigt nervös Beaton som inte kunde träffa dubblar överhuvudtaget. Hans snitt på 86 drogs ned av hans dubblar. Runt 20% låg han på när kvällen var över. Att träffa var femte dubbel förstår alla att det inte vinner dig många matcher, och det gjorde det inte heller. Jag känner mig rätt bekväm med att Beaton steppar upp idag och vi får se en bra mycket bättre insats än vi fick se sist. Han är trots allt ruskigt stadig och har snittat runt 93 hela säsongen.

.

Ross Smith

Skrivet om Ross Smith inför hans deltagande i grupp 4,

.

Ross är en av dom på touren som inte ser ut som den stereotypa dartspelaren. Han har inte dom där extrakilona, utan ser mer ut som någon som gör ett gympass då och då. Ross är en spelare med en kaströrelse jag verkligen tycker om. Den är väldigt simpel och lätt för en amatör att efterlikna. Hans rörelse är väldigt rakt på vilket leder till att få pilar glider ut och träffar fem eller ett.

Ross har kastat ett stadig average runt 94 och varit framme i en kvartsfinal på protouren i år innan säsongen bröts. Han har dock haft väldigt otur med motståndet i år. Han har mött spelare som kastat höga averages mot honom och han har varit värd mer.

.

Ross började gruppspelet med slå Lisa Ashton med 5-1 och snitta strax under 100. Sedan sjönk han ned i nivå och förlorande resterande matcher. Precis som med Beaton, så var dubblarna hans problem när han förlorade sina två matcher.

Ross visade i sin första match mot Lisa Ashton vad han går för, och jag förväntar mig mer av den nivån ikväll än vad han visade i de resterande matcherna. Ross är en stadig spelare som sällan dippar och jag tror vi får se han höja sitt snitt jämte senaste insatsen.

.

Ron Meulenkamp

Skrivet om Ron Meulenkamp inför hans deltagande i grupp 14,

.

Meulenkamp nådde hela fyra semifinaler på protouren förra säsongen, vilket verkligen lovade gott inför 2020. 2020 har dock inte alls gått enligt plan och Meulenkamp har inte kommit längre än till andra omgången vid något tillfälle. Även på det enda eventet som hunnit spelas på europatouren så blev det respass i första omgången. UK Open då, blev det någon framgång där? Nej, ut i första omgången där också.

Som ni ser så har han inte fått med sig några resultat alls i år Meulenkamp. Det är dock lätt att stirra sig blind på resultaten och tro att han varit usel för det. Nej då, han har kastat helt okej, men inte lyckats få med sig några matcher. Hans average på 92,5 hittills i år brukar ge bra mycket mer utdelning än vad han fått. Kan hota Dobey till viss mån i denna grupp.

.

Jag tyckte Meulenkamp såg riktigt bra ut när han tog plats i grupp nummer 14. I en grupp med Chris Dobey så är det inte lätt att vinna den, men han gjorde vad han kunde och kastade en snitt över hela kvällen på 94,5. Som många andra av de unga spelarna verkar han trivas att kasta hemifrån, förmodligen då det orkar träna mest och är mer vana med miljön hemma.

Något jag mer gillade med Meulenkamp var att han tog verkligen det här på allvar. Han drog inte ett skämt här och var för att lätta på stämningen eller liknande. Han var verkligen där för att vinna. Vinna är något han verkligen kan göra ikväll. Jag håller han då i alla fall som en liten favorit till det. Speciellt om han ser ut som han gjorde vid sin senaste insats.

.

Scott Waites

Det är lätt att luras av Scott Waites ranking och tro att han ska vara klart sämst i gruppen, för så är det inte. Waites flyttade i januari över från BDO till PDC och har bara precis börjat samla poäng. Han kommer inom inte alltför lång tid vara rankad inom topp 50, var så säkra.

Scott Waites kommer inte från ingenstans. Han har vunnit VM hos BDO, och även om den touren är sämre, så är det en otroligt bedrift. Han har även vunnit Grand Slam Of Darts, den enda tävlingen där båda organisationer får deltaga. Det var så länge sedan som 2010, men då slog han spelare som Adrian Lewis, Raymond van Barneveld och James Wade.

I gör alltså Waites sitt första år hos PDC, och han har gjort det helt klart godkänt hittills. Trots att inte gjort mer än att tagit sig till en åttondelsfinal på protouren så har han visat otroligt fina siffror. Vid bara ett enda tillfälle har hans average klivit under 84, och det var i just åttondelsfinalen på protouren. En dag på protouren är väldigt lång och den insatsen visade han på trötthet, något han kommer lära sig att hantera.

Waites har ett snitt i år på strax under 94 och har vid flertalet gånger även klivit över 100. Får han bara lite mer erfarenhet inom den betydligt mer tuffa touren hos PDC, så blir han att räkna med i flertalet turneringar.

.

Speltips:

Över 2,5 180s (Beaton-Waites) till 1,72 hos bet365

.

Detta är en lina som jag tycker är alldeles för snäll. Två män från det äldre gardet möts, och båda två är inte ovana med att kasta 180s. Dom gör det ungefär var fjärde leg. Låt oss säga att vi får åtta legs i denna match, vilket vi bör få då dom är väldigt tajta, så ska dom statistiskt kasta fyra stycken. Nu kastade dessa grabbar inte mer än en per match förra gången dom deltog, men det berodde mycket på att dom var involverade i matcher med få antal legs.

.

Ross Smith flest 180s (vs Ron Meulenkamp) till 2,75 hos Unibet

Meulenkamp kastade dubbelt så många som Smith när de båda gjorde sitt första försök att kvalificera sig från gruppen. På den meriten ska tydligen Meulenkamp vara favorit enligt bolagen att kasta flest här. Aldrig i livet säger jag. Ross Smith kastar i snitt fler än vad Meulenkamp gör, och det är till viss del beroende på att Meulenkamps pilar är större och sätter sig lite knepigare i tavlan. Denna tar vi utan att blinka.

Ross Smith flest 180s DnB finns till 2,80. Men det är felsatt och kommer aldrig ge vinst. Därför rekar jag inte ens ut den.

.

Ross Smith Över 1,5 180s (vs Steve Beaton) till 1,93 hos Unibet

Statistiskt sett ska det inte vara några större problem för Smith att lösa denna lina. Framförallt inte i den här matchen mot Beaton där jag förväntar mig att matchen går minst åtta legs, om inte hela vägen.

.

Detta är kvällens tre spel på förhand i en väldigt tight och tät grupp. Fler spel kan följa under kvällen från min twitter @MrXet, så håll koll där om ni vill ha fler spel.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.