Speltips: 180-fest ikväll?

Dart Axel 2/14

Jag har verkligen ingen aning om hur det gick till, men under gårdagen lyckades den högst rankade spelare hittills vinna sin grupp. Rob Cross hittade inte alls rätt, men lyckades trots det vinna alla sina matcher och därmed gruppen. Mot Van den Bergh så kastade han ett average tio poäng lägre än belgaren, men kom undan då denne inte kunde ta ut sina dubblar. Mot Sedlacek gick han och vände 0-4 till 5-4. Spelmässigt hade vi en okej dag då 4/6 spel hittade in. Det spåret ska vi fortsätta på idag!

Ikväll har vi den på förhand, i mina ögon, den tuffaste gruppen hittills. Tre spelare som på sin dag håller en ruskigt hög nivå, och därtill en joker från Spanien vid namn Jesus. Är rätt säker på att det kommer flöda 180s och att vi får något average här och var som kliver över 100. En av, om inte årets bäste spelare infinner sig i denna grupp, och det ska bli se om han kan prestera lika bra hemma, som på touren!

.

Grupp, 22

Ian White (Världsranking 10)

Danny Noppert (VR, 25)

James Wilson (VR, 40)

Jesus Noguera (VR, 120)

.

Ian White

Ärligt talat så är det en gåta för mig hur Ian White är topp 8 i världen. Gåtan går dock att lösa. Ian White har en förmåga att inte kunna prestera de stora turneringarna, där de stora pengarna och poängen finns. Som exempel har han blivit utslagen i första omgången ur VM de tre senaste åren. Hans bästa resultat i en major är en semifinal i ”Players Championship” som kom 2019.

Det närmsta man kan komma en major, är europatouren. Där steppade White verkligen upp förra året och radade upp bra prestationer. Han vann två av eventen och kom tvåa i två andra. Vid båda tillfällena stod Van Gerwen i vägen. Att han steppade upp 2019 är för mig ett tecken på att demonerna att vinna stora tävlingar är påväg att försvinna. En stor titel ligger och väntar på White.

Under 2020 har han varit vidrigt bra, White. Han har ett snittaverage på 101,50 vilket är på en nivå som skriker mer än hans ranking på nummer 10 i världen. Han har vunnit ett event och har en finalplats i år. Bakom det har han ett par kvartsfinaler. Stadigare spelare får man leta efter. Klart bäst i denna grupp i år.

.

Danny Noppert

I dom flesta grupper hade Danny Noppert varit favorit, men nu med Ian White i gruppen får han snällt se sig som andrahandsfavorit. Nederländaren som tog steget över till PDC i början av 2018 efter att nått VM-final hos BDO i slutet av 2017. Att han tog steget över var inget annans än rätt, för Noppert håller hög nivå och ska slåss med dom stora grabbarna.

Han började året lite trögt med att bli utslagen i andra omgången två gånger om på protouren. Sedan trampade han verkligen igång. Två semifinaler och en kvartsfinal har han nått, och idel toppspelare är det som stått i hans väg. På årets enda event på europatouren tog hans sig till åttondel där Peter Wright stod i vägen. På resan dit hann han slå Jermaine Wattimena med 6-2 samtidigt som han registrerade sitt högsta average hittills, 108,96.

Han är en väldigt stadig spelare Noppert, som sällan skjuter vilt och träffar ettor och femmor. Hans average håller en stadig nivå runt 95, och på det så är han en jävel på att kasta 180s. Han har potential att slå dom stora grabbarna, och en stor titel framöver är inte omöjlig.

.

James Wilson

Oj vad jag tycker Wilson är svår att värdera. Det finns ett nivå i honom som är väldigt hög. Den nivån har dock allt annat än visat sig under starten av detta decennium. Hans average på 85 i år får mig att fundera på om något i hans liv inte stämmer, för han är bra mycket bättre än så. Han har även gått från att vara en av dom som kastar flest 180s på touren till att i år kasta strax under en var femte leg. Självförtroendet verkar helt bortblåst. Kanske passar honom bra att spela hemifrån ikväll?

Jag rankar honom i samma fack som Danny Noppert. Dom håller vanligtvis samma kvalité. Det ska bli otroligt spännande att se hur Wilson ser ut ikväll. Jag har en känsla av att han steppar upp något och visar att det vi sett av han tidigare i år varit ingen annat än ett kortvarigt bottennapp.

.

Jesus Noguera

I början av 2019 var han bara en seger ifrån att vinna ett tourcard när han ställde upp i ”Q-School”. Den segern uteblev dock och han fick infinna sig att spela på ”Challenge Tour” under hela 2019. De gjorde han briljant och slutade på en andraplats i totaltabellen. Med detta belönades han med ett tourcard.

Jag har inte mycket på Jesus. Han har spelat tre matcher i sitt liv som streamats. Jag har sett dom alla tre och jag gillar sättet han kastar på. Även om jag inte har så mycket på honom så har han bevisat för mig att det är en spelare med kvalite. Att först och främst komma tvåa i totaltabellen på ”Challenge Tour” är inget lätt match. Han gjorde det dessutom med averages som då och då klev upp så högt som 108.

Jesus har visat 2020 att hans spel 2019 inte var någon slump. Trots att han inte fått med sig några resultat så har han haft ett stadigt average runt 91 och haft pil för att slå en spelare som Glen Durrant. Ingen spelare man ska ta lätt på i denna grupp trots sin ranking.

.

Speltips:

Över 3,5 180s (Noppert-Wilson) till 1,90 hos bet365

Två otroligt vassa spelare på att kasta just 180s. Kastar vanligtvis ungefär en var tredje leg. Bör pressa varandra och ge oss en hel del legs och då ska dom klara denna lina.

.

James Wilson (vs Noguera) till 1,70 hos Unibet

Trots Wilsons form senaste året vore det kriminellt att inte spela honom till detta odds. Har visat i massvis med år vilket otrolig spelare han är. Kommer han upp i nivå tycker jag han bara ska vinna denna match.

.

Över 3,5 180s (White-Noppert) till 1,88 hos Unibet

Samma motivering som i första matchen. Två grabbar som mosar in 180s. En liten rädsla finns i att White springer iväg med matchen och vi inte får alldeles för många legs. Men så länge vi får sju stycken känner jag mig bekväm här, och det bör vi få.

.

James Wilson +2,5 (vs Ian White) till 1,61 hos Bet365

Kom igen nu. Det där oddset till den linan är ju bara löjligt. När Wilson börjar kasta dessutom. Dom håller jämna steg om Wilson kommer upp i sin nivå. Och vem har sagt att White är på samma nivå som han varit tidigare i år på touren? Jättespel.

.

Över 3,5 180s (Wilson-White) till 1,80 hos Bet365

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt