Speltips: Grupp, 20! Är svårgissad grupp?

Oj vilken otroligt skön liten vinststreak vi hamnat på. Tre dagar på följd där vinsterna radat upp sig. Jag hade inga jättestora förväntningar på denna turnering spelmässigt då jag inte riktigt visste vilken inställning spelarna skulle gå in med. Dom har dock gått in med en överraskande bra inställning och är där för att vinna, vilket gör mitt jobb så mycket enklare. 116% är roien hittills, något vi ska försöka behålla!

Idag är det dags för den 20e gruppen, och den är klurig på förhand. Trots att det skiljer mycket mellan spelarna i ranking, så skiljer inte överdrivet mycket i kvalité. Dessutom har vi gruppens högst rankade spelare, Joe Cullen, som man aldrig vet vad man får av, med i gruppen. Jag ska göra mitt för att lösa gåtan vem som vinner gruppen, men det känns tufft på förhand.

.

Grupp, 20

Joe Cullen (Världsranking, 16)

Jermaine Wattimena (VR, 24)

John Michael (VR, 88)

Ryan Murray (VR, 131)

.

Joe Cullen

Nog har han högst kapacitet i gruppen, det är det inget snack om. Han har i bagaget två stycken titlar på protouren. Det som slår högst är dock hans vinst på europatouren under förra året. Från kvart och framåt slog han Glen Durrant, James Wade och Michael van Gerwen. Allt annat än en enkel väg till titeln med andra ord.

Cullens stora problem är att han har inte jämnheten riktigt. Han har en högstanivå som är högre än hans ranking på nummer 16 i världen. Men han har också en lägstanivå som gör att han inte riktigt kan ta sig längre rankingmässigt just nu.

Helt okej år innan det avbröts för Cullen. Två kvartsfinaler på protouren hann det bli. På europatouren och i årets första major, UK Open, var han dock under isen och kom inte upp i nivån alls. Dom är tävlingarna han måste höja sig på om han ska fortsätta karriären i rätt riktning. Gruppens bäste spelare, om han får ut sin kapacitet. Har ett average på runt 93 i år.

.

Jermaine Wattimena

”The machine gun” är smeknamnet på denna man från Nederländerna. Smeknamnet passar honom väldigt bra då han skjuter väldigt fort. Bakom Ricky Evans så är han nog tourens snabbaste spelare. Trots att han kastar i en ruskig hastighet så är han otroligt bra. I denna grupp skulle jag påstå att han är den bäste spelaren på en daglig basis. Cullen har en högre högstanivå, men Wattimena är stadigare, trots sin hastighet.

Jermaine har inte fått ut så mycket resultatmässigt av 2020, men han har sett bra ut trots det. Han har högst average i år i denna grupp, runt 94. Han har i så gott som alla sina förlustmatcher i år mött högre rankade spelare som har kastat väldigt bra emot honom. Spelare som Ian White och Van Gerwen. Han har varit värd lite mer av året Wattimena, och jag håller honom som favorit i denna grupp.

.

John Michael

Greklands starke man! Han gör sitt fjärde år på touren, men har inte gjort särskilt mycket väsen av sig. Han ligger oftast runt ett average av 85 och hotar inte många av dom bättre spelarna. Något han dock är duktig på är att kasta 180s av någon märklig anledning. Snittar flest av alla i denna grupp.

Trots att han kastar flest 180s i denna grupp så är han den med lägst average. Ett tecken på att han kastar alldeles för få tripplar generellt för att hänga med spelarna i denna grupp. Håller han som sämst i gruppen, även om han har en del kvalite i sig.

.

Ryan Murray

Ryan Murray är en spelare jag kopplar ihop med en sak, och det är att han fått motstå två nine-darters i en och samma match mot Van Gerwen. Ett ögonblick han sannerligen aldrig kommer glömma.

Murray gör sitt första år på touren då han äntligen lyckades spela till sig ett tourcard i januari. Han har direkt fått känna på tourens kvalite då han fått brutala lottningar vecka efter vecka, men har trots det gjort det fullt godkänt. Han har slagit en del spelare som är bra mycket bättre rankade än honom. Han har dessutom gjort det med ett average, 93, som är riktigt bra för någon som gör sitt första år.

Murray har dessutom lyckats kvalificera sig för två event på europatouren. Bara hoppas för hans skull att dom blir av. Murray har inför ikväll flyttat in i sovrummet och ska tävla där. Vanligtvis brukar han träna i barnens rum, men då dom ska sova under tiden det ska tävlas så har han fått flytta. Han har tre barn Murray, och jag ställer mig frågande till hur mycket träning han fått den senaste tiden då hela familjen varit hemma under lockdown. Kan hota alla i gruppen en bra dag, men bör slåss med John Michael om tredjeplatsen i gruppen.

.

Speltips:

Över 2,5 180s (Cullen-Murray) till 1,72 hos bet365

.

Jermaine Wattimena -2,5 (vs John Michael) till 2,62 hos Bet365

.

John Michael flest 180s (vs Ryan Murray) till 2,20 hos Bet365

.

Ryan Murray (vs John Michael) till 1,77 hos Unibet

.

Jermaine Wattimena -1,5 (vs Joe Cullen) till 2,75 hos Bet365

.

Över 7,5 legs (Michael-Cullen) till 1,80 hos Bethard

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.