Speltips: Duzza mot ännu en seger!

Efter några tröga dagar är vi nu tillbaka på den nivån jag hade hoppats på att vi skulle vara. Strax över åtta flats inspelade och en roi på 111,40%. Trots detta tycker jag många pilar studsat snett. Ett tecken på att vi sitter bra på spelen för tillfället.

Det är redan dags för den 19e speldagen, och idag är det dags för dagen då vi tittare måste brygga en kanna kaffe innan matcherna tar vid. Justin Pipe är nämligen med och ska spela på kvällen, och han är den långsammaste spelaren på touren. Förhoppningvis märks det inte lika tydligt när han inte kastar på samma tavla som sin motspelare. Oavsett lär matcherna tar något längre tid ikväll, så ni är redo på det.

Nej nu dyker vi ned i grupp 19 och försöker klura ut vem som vinner den, och vem som blir slagpåse. Inte det lättaste i denna att lista ut i denna grupp, men jag ska göra vad jag kan.

.

Grupp, 19

Glen Durrant (Världsranking 19)

Justin Pipe (VR, 54)

Maik Kuivenhoven (VR, 79)

Vincent van der Meer (VR, 85)

.

Glen Durrant

Det var många som tvivlade när Durrant tog steget över till PDC efter att i december 2019 vunnit sin tredje raka världsmästartitel hos BDO. Durrant visade dock direkt var skåpet skulle stå och vann redan den första helgen ett event på protouren. Sedan dess har det inte funnits några tvivel.

Duzza är en av, om inte den stadigaste spelaren på touren just nu. Han leder Premier League och går långt i turnering efter turnering. Han har ett snitt average i år på runt 97 och verkar inte veta hur man gör en dålig match. Han bryr sig inte om vad motståndaren gör, utan han koncentrerar sig enbart på sin egen uppgift.

Han är inte så extravagant vid tavlan direkt Duzza. Han kastar sina 100 och 140s för att smyga ned mot dubblarna, och där är han klinisk. Jag vågar säga att det finns ingen bättre än Duzza just nu på att ta ut checkouts mellan 80-130. Klart bäst i gruppen och ska bara vinna den.

.

Justin Pipe

Då har dagen kommit när vi måste genomlida tourens långsammaste spelare. Förhoppningsvis går det lite fortare än vanligt när han ställs mot någon som inte måste vänta på att han går tillbaka efter sina kastade pilar.

Pipe är en av få på touren som får sina pilar att ligga ned vid kontakt med tavlan. Det vill säga att om han träffar strax över trippel 20 så kommer han behöva byta ned till trippel 19, då den blockar trippel 20.

Pipe har varit med i branschen länge nu och har ton av erfarenhet. Han är dock inte på samma nivå som för 10 år sedan, men han hänger fortfarande med helt okej. Dels för att han är bra dartspelare, men också för att han väldigt enkelt får motståndarna ur rytm.

Pipe har ett average på 93,5 I år och kan fortfarande hota lite smått i turneringar. En åttondelsfinal hann han med i år innan säsongen fick sitt lilla avbrott.

.

Maik Kuivenhoven

Nederländaren Kuivenhoven spelade till sig sitt tourcard i januari 2019. Hans första år på touren som följde blev allt annat än bra. Förlusterna bara radade upp sig och han tog sig de flesta gånger inte förbi första omgången i tävlingarna han ställde upp i. Hans average var inte heller särskilt bra heller, så han fick vad han förtjäna det första tuffa året på touren.

2020 verkar Kuivenhoven dock hittat in lite bättre. Ett märkbart bättre average som nu tagit sig upp på 91,25. Kuivenhoven har på åtta försökt nått två kvartsfinaler på protouren. Det är ett ruskigt bra facit för en spelare med hans ranking.

Något verkar ha klickat för Kuivenhoven som ser ut att trivas bra mycket bättre såhär sitt andra år på touren. En outsider i denna grupp, även om Durrant ska vara för bra.

.

Vincent van der Meer

Även Van der Meer gör sitt andra år på touren. Likt Kuivenhovens, så var första året allt annat än bra. Första och andra omgångar blev facit tävling efter tävling. Precis som Kuivenhoven var hans average inte heller något att skryta med.

Tvärtemot Kuivenhoven så har han dock inte hittat in rätt i 2020 heller. Hans resultatrad är fortsatt allt annat än bra och hans average på 88 skrämmer inte många. Då och då smäller han till med ett 90+ average, men det är då inte ofta. Van der Meers namn skrämmer inte många i dartvärlden just nu.

.

Speltips

Glen Durrant att vinna gruppen till 1,84 hos Unibet

.

Glen Durrant -2,5 (vs Vincent van der Meer) till 2,14 hos Unibet

.

Justin Pipe (vs Mark Kuivenhoven) till 1,72 hos bet365

.

Maik Kuivenhoven (vs Vincent van der Meer) till 1,75 hos Unibet

.

Glen Durrant -1,5 (vs Maik Kuivenhoven) till 1,67 hos Unibet

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.