Speltips: Bunting&Huybrechts för starka?

Tightare än oddsen säger!

Vilken otroligt skön islossning vi fick under gårdagen! Gary Blades var precis så dålig som jag förutspått, och även resterande tankar var helt spot on. Bland de skönare känslorna som rekare när allt bara klaffar och resultaten blir precis som man tänkt sig. Mer av sådant tack!

Ny grupp ikväll där vi har två välkända spelare, likväl som två mindre väl kända spelare. Något dom alla har gemensamt är dock att dom är placerade i den 18e gruppen i ”PDC Hometour”. En grupp som vi ska dyka ned i nu och försöka få grepp om!

.

Grupp, 18

Stephen Bunting (Världsranking, 17)

Kim Huybrechts (VR, 36)

Nathan Derry (VR, 96)

Harald Leitinger (VR, 131)

.

Stephen Bunting

Han har en spännande karriär bakom sig, ”The Bullet”. Han vann VM hos BDO 2014, sedan klev han direkt över till PDC för att testa vingarna. Visst funkade dom vingarna bra det kommande året. Han radade upp kvarts och semifinaler överallt. Han tog sig till och med till kvartsfinal i VM där enbart Van Barneveld lyckades slå honom, och det med 5-4 i set. Bunting blev belönad med en plats till Premier League det följande året.

Hans framträdande i Premier League blev ingen succé. Det mentala fick sig en rejäl smäll och Bunting hade några svaga år som följde där han inte alls låg på den spelnivån han kunde. Bunting har nu tagit hjälp av en psykolog och ser återigen ut som den spelare han var 2014.

Väldigt fina insatser i år från Bunting där han håller ett stadigt average runt 95. Han har tagit sig till tre åttondelsfinaler i år där enbart Storspelare med bra prestationer stått i vägen. Han har även en semifinal bakom sig i år där Gerwyn Price stod i vägen och vann med 7-3, detta trots att Bunting skickade iväg ett average på 97.

.

Kim Huybrechts

Samma år som Bunting gjorde debut i Premier League, så gjorde även Huybrechts det. Huybrechts blev en ordentlig slagpåse det efter och tappade än mer självförtroende än Bunting den säsongen.

Huybrechts har själv sagt att han har varit väldigt deprimerad och haft några väldigt tuffa år bakom sig. Han har gjort små ändringar i sin kaststil och verkligen kämpat på för att komma tillbaka där han en gång var. Huybrechts var framme och nosade i major efter major och var verkligen en av spelarna att se upp för, för några år sedan.

Jag vågar inte säga att han är tillbaka, men han är något på vägen i alla fall. En åttondelsfinal i vintras under VM gjorde nog gott för självförtroendet, där han bland annat gjorde slarvsylta av Rob Cross. Han har följt upp det med att se rätt bra ut under 2020. Ett average runt 94 och en semifinal däribland. Stabila insatser vecka efter vecka och segrar mot bland annat Michael Smith och Peter Wright bådar gott.

Huybrechts är en spelare som älskar att fira sina kast och försöka komma in under skinnet på motståndaren. Kan kanske sakna lite geist under kvällen när han inte får leva ut. Oavsett tillsammans med Bunting klart bäst i gruppen.

.

Nathan Derry

Jag vet faktiskt inte varför, men Derry har inte utnyttjat sitt ”tourcard” till fullo i år. Han har bara spelat hälften av eventen på Protouren plus UK Open i år. Kan mycket väl vara en brist på självförtroende som gör att han avstår. Han har nämligen inte vunnit en match i år. Dessutom har han kastat bedrövliga averages i år. Inte i klass med Gary Blades från igår, men nästan.

Såväl Bunting som Huybrechts snittar 94-95 över hela året i sina matcher. Dom siffrorna har Derry varit uppe i tre gånger de senaste två åren. Det skiljer ljusår i kvalite, och jag ser inget som talar för att det ska vända för Derry.

Kastar även otroligt få 180s och kommer inte hotta någon av de två ovanstående ikväll. Kan bli jakt på legs för engelsmannen ikväll.

.

Harald Leitinger

En av få spelare jag har väldigt lite info på. Det är dock inte så konstigt då han gör sitt första år på touren i år. Han anmälde sig i ”Q-School” i januari, med inga registrerade resultat innan det, och spelade till sig ett ”tourcard”.

Allt verkar dock klaffat för Österrikaren just den dagen. För han har då inte följt upp det särskilt bra. Han snittar runt 85, kastar väldigt få 180s, och vinner inte särskilt många matcher. Att han vann sitt ”tourcard” ser ut att vara en bluff, då han inte varit uppe på den nivån en enda gång efteråt.

Leitinger är tillsammans med Derry dom klart sämre spelarna i denna gruppen, och dom kommer få slås som sistaplatsen.

.

Speltips:

Motiveringarna i dessa speltips är rätt överflödiga. Två av spelarna är rätt överlägsna de andra två i alla aspekter i spelet och det ska bli ensida historier rakt igenom.

Stephen Bunting flest 180s (vs Harald Leitinger) till 1,72 hos bet365

.

Stephen Bunting -2,5 (vs Harald Leitinger) till 2,10 hos Bet365

.

Kim Huybrechts flest 180s (vs Nathan Derry) till 2,00 hos Bet365

.

Kim Huybrechts -2,5 (vs Nathan Derry) till 2,50 hos Bet365

.

Kim Huybrechts flest 180s (vs Harald Leitinger) till 1,90 hos Unibet

.

Kim Huybrechts -2,5 (vs Harald Leitinger) till 2,62 hos Bet365

.

Stephen Bunting flest 180s (vs Nathan Derry) till 1,90 hos Bet365

.

Över 7,5 legs (Bunting-Huybrechts) till 1,74 hos Bethard

.

Högsta Checkout över 104,5 (Bunting-Huybrechts) till 1,85 hos Unibet

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.