Speltips: Tuff kväll för Blades?

Hälften av grupperna är nu färdigspelade när vi kliver in på dag 17 av ”PDC Hometour”. En udda upplevelse där dåligt internet för första gången ställt till problem inom sporten. Jag själv fick även uppleva något nytt i spelväg, då jag glömde kolla upp en viktig detalj. För några dagar sedan hade jag stor tro på Kai Fan Leung från Hong Kong. Han uppfyllde dock inte mina förväntningar och var inte riktigt på den nivån jag hade hoppats på. Dock inte så konstigt då han var på andra sidan jordklotet och kastade mellan 03,00-05,00. Den lilla detaljen hade jag missat. Bakläxa på mig!

Ny grupp ikväll där kanske turneringens tyngste spelare kliver in, viktmässigt. ”Big John”, den evigt älskvärde John Henderson ställs mot tre spelare som alla är rankade utanför topp 100. Det bör med andra ord bli en enkel resa för ”hendo”? Nja, jag tror inte riktigt det jag. Häng med och läs vidare om vem jag tror kan stoppa honom!

.

Grupp, 17

John Henderson (Världsranking 31)

Damon Heta (VR, 105)

Gary Blades (VR, 111)

Krzysztof Kciuk (VR 155)

.

John Henderson

Nog för att det finns många udda kaststilar på touren, men nog tar Hendersons stil priset? Om ni inte har sett honom kasta så rekommenderar jag er en sökning på youtube. Om inte ska jag nu förklara för er. Henderson sätter igång sin kropp i en gungande rörelse och släpper sin pil när han är påväg framåt. Han gungar sedan tillbaka, innan han återigen gungar fram och släpper nästa pil. En väldigt udda rörelse som funkar väldigt bra för honom, då han varit en toppspelare bra länge nu.

Man skulle kunna tro att Henderson är en väldigt ostadig spelare med den typen av kaströrelse, men faktum är att hans average väldigt sällan släpar ned under 90. Under året har han nått tre sextondelar på protouren, där har dock Ian White, Peter Wright och Van Gerwen stått i vägen. Han har ett snitt i år på 94,50 och det bådade gott för Henderson om året skulle fortsatt rulla på som tänkt.

.

Damon Heta

Damon Heta kan nog ha den mest missvisande rankingen på hela touren. I min värld bör han vara rankad åtminstone topp 40. Hans ranking ljuger såpass då han gör sitt första år på touren, efter att spelat till sig ett ”tourcard” under ”Q-School” i Januari, och sedan tagit beslutet att lämna Australien för att bosätta sig i England och leva på sporten.

Damon Heta har en stor titel i bagaget då han under 2019 vann Brisbane Masters. En turnering som han segrade i efter att ha slagit James Wade, Gary Anderson, Simon Whitlock och Rob Cross. Den turneringen fick Heta att förstå att han är rätt duktig på sporten och fick honom att sätta igång en satsning på allvar.

Heta har visat att vinsten 2019 inte var en slump. Han har kastat väldigt höga averages hela året. Han snitt ligger på 96 och han kastar i snitt en 180 var tredje leg. Han är en väldigt duktig spelare och han kommer bara bli bättre. Han har inga resultat att skryta om under sin korta tid på touren, men som han kastar så är det bara en tidsfråga.

.

Gary Blades

Gary Blades köpte en lott när han registrerade sig för ”Q-School” i Januari. På något sätt skrapade han fram en vinst genom att under en dag kasta bättre än han någonsin gjort tidigare. Han blev belönad med ett ”tourcard” och två säkrade år på touren.

Under 2019 kastade Blades på ”Challenge Tour”, och det gjorde han skrämmande dåligt. Han tog sig aldrig längre än till en åttondel på hela året, och han average låg ofta runt 75. Så hur spelade till sig ett tourcard och kastade i snitt 85 en hel dag har jag svårt att förstå.

Just 85 har han som snitt under 2020, och det kommer du inte långt med när du väl är på touren och slåss mot de stora grabbarna. Blades bästa average i år, är under vad de tre andra kastat i snitt under 2020. Klart sämst i gruppen.

.

Krzysztof Kciuk

Polacken, vars namn jag inte tänker försöka uttala ens för mig själv, spelade även han till sig ett tourcard under ”Q-School” i Januari. Han gjorde det dock något mer väntat än Blades. Han har även visat lite mer att han förtjänar sitt tourcard med sina prestationer. Eller har han verkligen det?

Polacken har ställt upp i sju event på protouren och fått se sig besegrad i första omgången i alla sju. Trots det är jag mer imponerad av honom än av Blades. Detta då polacken har kastat många höga averages och har ett snitt på 93 i år, som inte är dåligt alls. Han har fått smaka på många 6-5 förluster, och det är inte ovanligt första året på touren när man inte helt har självförtroendet.

Får Kciuk bara vinna några matcher och hitta lite självförtroende så ska han kunna stiga ett gäng snäpp på rankingen. Framförallt ska han flyga förbi Blades.

.

Speltips:

John Henderson att vinna gruppen till 2,50 hos Unibet & Damon Heta att vinna gruppen till 2,75 hos bet365

Någon av de två ovanstående kommer vinna gruppen, så enkelt är det. Blades är inte ett hot för någon av dom. Kciuk kan kanske hota en av dom, men inte tillräckligt för att vinna gruppen. Man skulle kunna säga att vi sitter på Henderson eller Heta att vinna gruppen till 1,50-1,75. Jag hade spelat denna ned till 1,25 och tycker det är hur bra som helst.

.

Damon Heta -2,5 (vs Gary Blades) till 2,70 hos Unibet

Skiljer otroliga nivåer mellan dessa två spelare. Då Heta börjar kasta krävs det bara ett break för att lösa -2,5. Kommer Heta upp i sin nivå han hållit den senaste tiden trot jag det blir svårt att ens ta legs för Blades.

.

Damon Heta flest 180s (Vs Gary Blades) till 1,95 hos Bet365

Damon Heta har en stor mängd 180s bakom sig på touren och han kastar i snitt en var tredje leg. I nivå med de allra bästa. Blades å andra sidan kastar runt en 180 var sjätte leg. Heta kastar med andra ord ungefär dubbelt så många. Det gör att jag inte kan göra annat än att spela till 1,95.

.

Krzysztof Kciuk (vs Gary Blades) till 1,70 hos Unibet

Polacken har trots att han inte vunnit några matcher på touren i år varit klart överlägsen stackars Blades, som inte visat upp något alls. Kciuks snitt i år ligger högre än Blades absolut bästa prestation. Inget snack om vem vi backar här.

.

Högsta Checkout över 103,5 (Henderson-Heta) till 1,86 hos Bethard

Kvällens klart bästa match. En match där det kommer krävas något speciellt för att vinna den. Tror mycket väl vi kan få se dessa grabbar kasta averages runt 100 i en riktigt välspelat match här. Förväntar mig att den går minst åtta legs och att det kommer chanser på stora checkouts varje leg. Gillar detta spel starkt.

.

John Henderson -1,5 (Vs Gary Blades) till 1,72 hos Bet365

Skippar motiveringen. Ni vet vad jag tycker om Blades vid det här laget nu.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.