Speltips: PDC HomeTour tar sig till Asien!

Otroliga scener utspelade sig under den 13e speldagen av PDC Hometour då Carl Wilkinson, som bara vunnit två matcher på touren i år, gick in och gjorde rent hus. Med bravur gjorde han det dessutom. Från ingenstans kastade han average över 100 och ingen var nog mer förvånad än han själv. Han sa redan efter första matchen att vi inte skulle förvänta oss något mer och att han var den mest irrationella spelaren på touren som kastar i snitt allt mellan 75 och 90.

Tre spel hittade in igår, samtidigt som tre hittade ut. Beatons förlust mot Edgar blev dyrbar. En förlust jag verkligen inte såg komma. Vi tar nya tag idag när ännu en grupp ska spelas, och denna gång har vi spelare från fyra olika länder. Ett av länderna är Hong Kong och det ska bli otroligt spännande att se vad Kai Fan Leung kan åstadkomma.

.

Grupp 14,

Chris Dobey (Världsranking 20)

Ron Meulenkamp (VR, 49)

Kai Fan Leung (VR, 99)

Ciaran Teehan (VR 111)

.

Chris Dobey

Oj vad jag gillar Chris Dobey som spelare och person. Väldigt bra kaströrelse, väldigt lugn person och framförallt så är han stor supporter av Newcastle United. Skämt åsido så börjar Dobey på riktigt närma sig topp 16 i världen vilket betyder direktplats in i varenda turnering.

Väldigt märkligt att Dobey inte vunnit någon titel än, men tro mig den kommer. Han har haft två förluster i semifinal i två majors. Han har förlorat finaler på såväl protouren som europatouren. Det är bara en tidsfråga innan den första titeln kommer, och då kan det nog rinna på.

Riktigt fina stats i år Dobey. Den 17e bäste spelaren för året innan säsongen bröts. Bara vid 3 av 23 tillfällen har hans average dippat ned under 90. Otroligt stadig spelare har han gått och blivit Dobey. Rätt klart bäst i denna grupp Dobey, vilket oddset 1,72 på att vinna gruppen antyder.

.

Ron Meulenkamp

Meulenkamp nådde hela fyra semifinaler på protouren förra säsongen, vilket verkligen lovade gott inför 2020. 2020 har dock inte alls gått enligt plan och Meulenkamp har inte kommit längre än till andra omgången vid något tillfälle. Även på det enda eventet som hunnit spelas på europatouren så blev det respass i första omgången. UK Open då, blev det någon framgång där? Nej, ut i första omgången där också.

Som ni ser så har han inte fått med sig några resultat alls i år Meulenkamp. Det är dock lätt att stirra sig blind på resultaten och tro att han varit usel för det. Nej då, han har kastat helt okej, men inte lyckats få med sig några matcher. Hans average på 92,5 hittills i år brukar ge bra mycket mer utdelning än vad han fått. Kan hota Dobey till viss mån i denna grupp.

.

Kai Fan Leung

Asiaterna börjar bli bra nu, riktigt bra. Leung tog det stora steget i Januari och anmälde sig till Q-School där man kan spela till sig ett tourcard. Det gjorde han utan större problem och kastade vid flertalet matcher average över 100. Det visade sig inte heller vara en slump då han gått in sitt första år på touren och gjort med mer än godkänt.

Han har redan varit framme i en åttondelsfinal på protouren, och däröver kastat väldigt höga averages som verkligen tyder på att han är här för att stanna. Leung har inte riktigt hittat stabiliteten än och kan dippa lite några matcher. Men då det är hans första år på denna tour vore allt annat konstigt. Fortsätter Leung gneta på kommer han bli farlig för alla på touren, för han har en hög högstanivå.

.

Ciaran Teehan

Alla som såg Teehan debutera på VM i vintras vet att det finns en stor potential i denna unge Irländare. Han är dock under utveckling just nu och har sett väldigt spretig ut i år där hans snitt i matcherna har varit väldigt ojämna.

Teehan är den ende i gruppen som varit nere och kastade averages under 80 i år, han är även den ende i gruppen som har ett snitt average under 90 i år. Som vi sett tidigare i turneringen kan många av dessa spelare slappna av i denna miljön och höja sig nämnvärt mot vad dom gjort på touren. Det kan även utgå när det gäller Teehan. Men jag utgår från att han kommer sist i denna grupp.

.

Speltips:

Under 3,5 180s (Dobey-Teehan) till 1,64 hos Unibet

Är det något som visat sig denna turnering är det att de är mycket nerver i första matchen. De flesta spelarna påpekar att det är bra mycket nervösare att stå framför kameran än på touren. Detta leder till att det inte flyger 180s i början. Teehan är inte heller en spelare som kastar särskilt många 180s, i snitt bara en var 10e leg. Ska det blir fyra eller fler 180s är det upp till Dobey i denna match. Då jag inte tror det blir alltför många legs i denna match heller så gillar jag denna lina starkt!

.

Högsta Checkout över 104,5 (Meulenkamp-Leung) till 1,83 hos bet365

Två på papperet väldigt jämna spelare som ställs emot varandra här. Även jag tror att den kommer bli väldigt jämn och att många legs kommer spelas. Dom kommer följas åt i legsen ned till dubblar då de är så jämna, och detta kommer öppna upp till att större checkouts kommer bli nödvändiga att ta ut. Blir inte förvånad om dom tar ut en större checkout var.

.

Över 7,5 legs (Meulenkamp-Leung) till 1,67 hos Bethard, Fastbet, speedybet ect

Som sagt är detta en väldigt jämn match, och jag har väldigt svårt att se att någon ska springa iväg med det. Nästan identiska averaget under året. Luktar 5-4 åt något håll starkt här. Snäll lina

.

Oavgjort i 180s (Dobey-Leung) till 4,00 hos Bet365

Fyra gånger pengarna på att dom ska kasta lika många 180s? När dom kastat nästan identiskt många hittills i år, i en match bäst av nio legs? Det måste bara backas oavsett utgång tycker jag.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.