Speltips: The Bronzed Adonis!

Hyfsat märklig utgång på gårdagen, den tolfte speldagen. Fyra spel var placerade, men bara ett blev avgjort. Tre av spelen involverade Keegan Brown. Keegan Browns internet svek dock och han fick avbryta kvällens spel. 2020 är ett märkligt år och det känns helt bisarrt att man måste vara med om sådana saker, men det är bara att acceptera och gneta vidare.

Idag ska vi gneta vidare med den 13e gruppen. En grupp där vi bland annat har med en grekisk gud. Gruppen är inte den sexigaste på förhand, men spelmässigt tycker jag den ser fin ut. Läs vidare för att få alla förutsättningar för denna grupp, grupp 13!

Grupp, 13

Steve Beaton (Världsranking, 26)

Matthew Edgar (VR, 63)

Carl Wilkinson (VR, 89)

Callan Rydz (VR, 120)

.

Steve Beaton

The Bronzed Adonis. Den evigt gröne Steve Beaton ställer ikväll upp i denna ”hometour” och han behöver knappt någon introduktion. Enda sedan 1985 har han varit med och tävlat på touren. 1996 kom hans stora triumf när han hos BDO vann världsmästerskapen. 2002 klev han över till PDC och har sedan dess haft en ranking runt nummer 40 i världen. Den 56-årige Beaton har varit en av dom stadigaste spelarna på touren i evigheter nu.

Även i år har Beaton sett väldigt fin ut. Två kvartsfinaler på protouren har det blivit, där Adrian Lewis respektive Gerwyn Price stått i vägen. Beaton har snittat runt 93 hela säsongen. Han även några prestationer där hans average kliver upp över 100, men bara två stycken där han gått under 85. Med Beaton vet man verkligen att man får en bra prestation. En magisk spelare att backa mot sämre spelare.

.

Matthew Edgar

Edgar vinner ungefär lika många matcher som han lägger upp youtubevideos i år. Han har en rätt spännande youtubekanal där han går igenom lite hur det är att vara på touren och spela alla event på protouren etc.

Edgar har bara kommit förbi första omgången i två av åtta event på protouren, och vid båda dessa fall har han istället fallit i den andra omgången. En av anledningarna till detta är mängden 180s han kastat vid dessa tillfällen. Han har mäktat med sju 180s, vilket betyder att han kastar lite mindre än en per var 10e leg. Alldeles för lågt för att hänga med i dagens dartvärld. Hans average är runt 88, men jag tycker det missvisar sig något. Ofta blir han frånsprungen i legsen och får inte kasta på dubblar, vilket gör att han average förmodligen hade kunnat vara än lägre.

.

Carl Wilkinson

Wilkinson har ett rätt identiskt 2020 med Edgar. Han har också passerat första omgången vid två utav åtta tillfällen på protouren. Även han har vid dessa tillfällen fallit i andra omgången. Gällande 180s så har han kastat ännu färre än Edgar, enbart fem stycken. Han har alltså kastat en 180 var 20e leg. Det är skrämmande stats på den här nivån.

Wilkinson gör sit blott andra år på touren. Om det ska bli ett tredje måste han dock rycka upp sig och få fram lite prestationer. För hans average som ligger runt 85 och ofta dippar en bit nedåt håller inte alls. Gruppens sämste spelare i min värld.

.

Callan Rydz

Callan Rydz är en ung kille från Newcastle som gör sitt första år på touren. Han visade stor potential när han förra året slutade högst upp på Challenge Tourens sluttabell. Han belönades med en biljett till världsmästerskapen i vintras där han slog Steve Lennon i första omgången innan han föll med 3-2 i en jättetight match mot duktige Danny Noppert.

Lottningarna har har fått i år Callan, dom är något i hästväg. Toppspelare på toppspelare har han ställts emot. Han kvalificerade sig för årets första event på europatouren, och kanske där skulle han kunna få vinna lite poäng. Gabriel Clemens stod i vägen och kastade en average av 100 mot honom.

Callan kommer stiga på rankingen, för det finns verkligen potential i honom. Det gäller att hans självförtroende inte får en smäll såhär första året på touren bara. Han har snittat runt 91 i år och inte alls varit dålig, bara fått möta bättre spelare. Trots sin ranking håller jag honom som den näst bäste spelaren i gruppen bakom Steve Beaton.

.

Speltips:

Steve Beaton att vinna gruppen till 2,25 hos Unibet

Beaton ska helt enkelt vara för stabil och för bra i denna grupp. Jag tycker Callan Rydz är det största hotet, men det bör inte vara alltför stort. Vinner denna grupp runt 50% av gångerna tror jag, och då är 2,25 bra!

.

Callan Rydz flest 180s (vs Carl Wilkinson) till 1,72 hos bet365

Carl Wilkinson har som sagt väldigt svårt att kasta 180s, det sker nästan inte. Hans stats i år är inte fina där han kastar en 180 var 20e leg. Callan Rydz däremot ligger på en helt annan nivå. Han kastar en 180 nästan var tredje leg och är överlägsen Wilkinson i den kategorin. Tycker 1,72 är helt klart godkänt.

.

Steve Beaton flest 180s (vs Matthew Edgar) till 2,00 hos Bet365

Steve Beaton med sin otroligt smidiga kaströrelse har alltid kastat mycket 180s. Inget annat sker i år då han kastat en var fjärde leg i snitt. Matthew Edgar har kastat strax under en 180 var tionde leg och ligger långt efter Beaton i den kategorin. Två gånger pengarna tycker jag är väldigt bra här!

.

Steve Beaton -2,5 (vs Matthew Edgar) till 2,62 hos Bet365

Inte nog med att Beaton kastar bra många fler 180s än Edgar, han är även bättre i alla andra kategorier. Jag tycker den evigt stabile Beaton ska var större favorit än han är här. Då han börjar kasta krävs bara ett break för att lösa -2,5 linan, just därför väljer jag den och ser mer värde i det spelet än -1,5.

.

Lägger till två spel till där jag känner jag motiveringarna är överflödiga vid det här laget.

Callan Rydz flest 180s (vs Matthew Edgar) till 1,86 hos Unibet

Steve Beaton flest 180s (vs Carl Wilkinson) till 1,90 hos Bet365

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.