Speltips: Trollkarlen avancerar?

Tio speldagar har gått av PDCs innovativa lösning med en tävling där alla kastar från sitt eget hem. Jag tycker verkligen om hur det blivit. Abstinensen får sitt, och dessutom är det väldigt bra stämning mellan spelarna, mycket skratt och väldigt trevligt att kolla på.

Spelmässigt där även denna tävling varit trevlig än så länge. Tio speldagar har passerat och 34 spel har lagts med en roi på 10%. Idag rullar vi vidare med dag 11, och denna dagen till ära har vi två spelare som tidigare varit i final under världsmästerskapen. Ingen av dom gick dom hela vägen. Idag är det liten annan miljö när dom ska ställa sig hemma och spela om gruppsegern i grupp 11!

Grupp, 11

Simon Whitlock (Världsranking, 14)

Kirk Shepard (VR, 78)

Alan Tabern (VR, 97)

Mike van Duivenbode (VR, 97)

.

Simon Whitlock

Gruppens klart mest kände spelare är Simon Whitlock, ”the wizard”. Whitlock var i VM-final 2010 där han fick se sig besegrad av Phil Taylor. 2012 och 2014 lyckades han nå semifinal, men Andy Hamilton respektive Peter Wright stod i vägen. Sedan dess har Whitlock aldrig varit nära, och han kommer aldrig få en VM-titel tyvärr.

2012 kom Whitlocks största titel när han vann ”European Championships”. Det var under hans guldår när han dessutom nådde final i Premier League. Sedan dess har det varit några segrar på Pro Touren och några finalplatser på Europatouren. Men i dom stora turneringarna är han inte riktigt med och hotar längre. Trots det är han fortfarande en väldigt väldigt bra dartspelare.

Whitlock har kastat averages runt 95 hela året och är den klart bäste spelaren i denna grupp. Han har inte gått överdrivet långt i turneringarna i år, men han har stött på en stekhet Wright, en stekhet Dobey osv. Stabil nog ska han vara för att vinna denna grupp.

.

Kirk Shepard

Kirk Shepard har även han varit i VM-final. Det kom dock från absolut ingenstans 2008 då John Part var den som fick lyfta pokalen. Denna finalplats snodde han åt sig trots att inte en enda gång under turneringen kasta ett average över 90.

Kirk har den svajigaste kaststilen på hela touren och har han en dålig dag, då har han en dålig dag. Det visar sig inte minst på sina averages då han flertalet gånger har varit nere runt 70 och kastat. Kirk har egentligen inte uträttat något sen sin finalplats 2008 och har bara kämpat sig kvar på touren.

.

Alan Tabern

Alan Tabern det är då ingen VM-finalist. Han har dock varit framme i kvartsfinal ett år, och det året var 2007. Raymond van Barneveld stod då i vägen, som för många andra genom åren. Alan Tabern får även han bara försöka kämpa sig kvar på touren. Han gör sällan en dålig match, men hans nivå håller inte riktigt för att vinna flertalet matcher.

Hans average på 88 under 2020 är inte särskilt dåligt, men han har inte den extra växeln som de flesta andra har för öka upp det i matcher det gäller. Tabern är en spelare jag gillar att backa mot svajiga spelare, för man vet allt som oftast vad man får av honom.

.

Mike van Duijvenbode

21-årige van Duijvenbode är gruppens yngste spelare, och även den med det sämsta 2020 bakom sig. Detta är hans första år på touren, och vilken start. Han har lyckats vinna 3 utav sina 16 spelade matcher i år, och detta med averages som inte tyder på att det ska bli en förbättring.

Första året på touren är tufft för dom flesta. Överflyttningen från ”Devolpment Tour” där man har råd att kasta några dåliga pilar till den riktiga touren är otroligt stor. Van Duijvenbode har fått smaka rejält på det och kommer få kämpa rejält i år. Kan nog passa honom rätt okej att kasta hemifrån på en tavla han är van med.

.

Speltips:

Simon Whitlock -1,5 (vs Van Duijvenbode) till 1,85 hos Unibet

Nog för att det kan passa Van Duijvenbode bra att kasta hemma så ska det inte vara något hot för Whitlock att vinna kvällens första match utan större problem. Rätt stor skillnad i kvalité mellan dessa, vilket vi verkligen fått se under 2020. Whitlock ska bara vinna denna, och -1,5 är en snäll lina i min bok.

.

Alan Tabern (vs Kirk Shepard) till 1,75 hos Unibet

Den stabile Tabern mot den svajiga Shepard. Jag har väldigt svårt att Shepard ska komma upp med en bra prestation här efter hur han sett den ut den senaste tiden. Och just det måste han göra för att slå stabile Tabern. Tycker Tabern ska vara större favorit här och tycker spelet är klart godkänt ned till i alla fall 1,65.

.

Simon Whitlock -1,5 (vs Kirk Shepard) till 1,70 hos Unibet

Kvällens spel hittar vi i denna match. Kirk måste göra en jättematch för att hänga på Whitlock här. Något jag inte tror han har i sig. Whitlock med sina höga stabila nivå ska bara vinna med några legs här.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.