Speltips: Reitspies vs Prokopcov - Motivation avgör

Ett par skitspel efter lunch förstörde dagen igår. Det blev dock ytterst lite minus och inget som stör i helheten. Bloggspelen tuggar på och igår satt tredje raka med oss över 2.00. Idag går vi in i veckans första slutspel och spelarna brukar alltid tagga till mer under dag 2.

Reitspies har imponerat mest hittills men sådant behöver inte betyda något i ett slutspel. Gavlas och Vrablik är två som kommer växla upp när det behövs och det finns ett par till som nog gärna vill ha en plats i slutspelet.

David Reitspies

Reitspies har som sagt sett riktigt fin ut denna turneringen. Jag berömde honom mycket i inlägget igår och han är svårslagen. Han är stor vilket gör att räckvidden blir bättre och han kan fånga upp bollar som motståndare knappt kan drömma om. Fotarbetet kan dock bli lidande av detta och får man honom i rörelse långt ut i forehandhörnet så får man snabbt ett övertag. Reitspies spelar gärna i backhandhalvorna och bollduellerna behöver inte bli långa. Många spelare fastnar lätt där mot Reitspies, vilket han såklart gör bra, men de borde kunna få spelet lite mer varierat.

Reitspies ska inte gå obesegrad här och i sista matchen kan det nog vara så att han börjar tänka på slutspelet. Han kan komma att vinna gruppen trots förlust här och då tror jag han gärna tar den för att få mer vila inför slutspelet.

Dmitrij Prokopcov

En av mina favoriter, helt klart. Humöret har blivit aningens bättre denna vecka, kanske på grund av turneringsvinsten förra veckan. När han får ihop sitt spel så är han grym och jag tycker han ser allmänt solid ut. I gruppspelet så är han lite tafatt i vissa matcher men alla vet vilken kvalite Prokopcov har.

Han står just nu på 3-2 och möter Kleprlik i matchen innan denna. Han kan nog klara sig vidare trots förlust här men då kan det handla om setsiffror. Prokopcov lär inte vilja behöva räkna på detta utan bör gå in fullt motiverad till denna matchen.

Slutsats och speltips

Prokopcov har tagit de två senaste matcherna mot Reitspies. Båda de matcherna har gällt något och det visar på att han är bäst när det gäller. Han har en klar taktik mot Reitspies och rör på honom mycket bättre än flera av de andra spelarna här.

Med tanke på att Reitspies kommer att vara helt klar så ser jag Prokopcov som liten favorit i denna matchen. Det farliga är att Reitspies är i grym form vilket sänker värdet en aning.

Prokopcov är ändå med förutsättningarna den som kommer att behöva gå fullt ut i denna matchen och allt över 2.00 är spelbart i mina ögon. Han har sett lite smått ointresserad ut i vissa matcher här men i och med dagens seger över Vrablik så har han något bra på gång. Extra skönt att han vände 1-2 genom en kross i de två sista seten.

Czech TT Star Series

David Reitspeis vs Dmitrij Prokopcov

Spel: Dmitrij Prokopcov @ 2.07

Stake: 5/10u

Bookie: Coolbet

Spelstopp: 13:45

@ Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt