Speltips: Goodbye for now?

Kan det här vara sista inlägget jag skriver på ett tag mån tro? Det är inte min förhoppning, men det ser minst sagt mörkt ut. Viruset fortsätter sprida sig och större åtgärder åtas. Kvällens Premier League omgång ska genomföras ikväll, dessutom i en slutsåld arena. Staden som spelarna tagit sig till är Liverpool, och det är nog den sista omgången vi får se spelas innan tävlingen skjuts upp.

Spelarna kan inte göra mycket än att förberedda sig som vanligt. Det blir dock inte det lättaste. Låt oss dock hoppas att dom alla är på tå ikväll, för vi har några matcher som verkligen står ut! Förra helgens final i UK Open spelades mellan Van Gerwen och Price, dessa möts även ikväll och jag kan knappt vänta!

Michael Smith-Peter Wright (2,87-4,33-2,05) Odds från bet365

Tabellen kunde inte vara jämnare än det är i årets Premier League. Alla slår alla och en vinst kan ge en rejäl skjuts i tabellen. Peter Wright ligger på en sjunde plats i tabellen, men en seger kan flytta upp honom på en delad förstaplats.

Just Peter Wright, trots sin sjundeplats, ser riktigt fin ut fortsatt. Han kastar averages över 100 så fort en match ska spelas just nu. Hans stadighet är helt brutal. Anledningen till att han inte ligger bättre till i tabellen är att han spelade med en skadad fort mot Gary Anderson, och mot Gerwyn Price såg helt energilös ut.

Förra torsdagen slog han Nathan Aspinall med 7-3 efter ett average av 110. Han åkte sedan till UK Open och tog sig till åttondel efter tre raka matcher med averages över 100. Han slog Durrant och White innan Gurney stod i vägen som verkar vara på gång igen nu.

Smith med sin andraplats har med sina tre senaste insatser dalat lite med sin form. Ut i sextondel i UK Open och två mindre bra insatser i rad på scenen i Premier League. Något som var rätt väntat efter att han träffat så gott som allt han siktat på under någon vecka.

Just nu håller jag Wright som den klart bättre och stadigare spelaren och jag backar honom mer än gärna till 2,10.

Speltips: Peter Wright att vinna till 2,10 hos Unibet

.

Daryl Gurney-Glen Durrant (2,87-4,33-2,05) Odds från Bet365

Måstematch här för Gurney. Vinner han inte ikväll så tror jag nästan vi kan räkna bort honom. Tur då för honom att han börjar hitta lite form! Fyra fina segrar tog honom till final i UK Open i helgen. Där stod Van Gerwen i vägen och kastade ett löjligt average. Precis den helgen Gurney behövde för självförtroendet.

Durrants saga verkar aldrig ta slut. Han leder fortsatt tabellen och ingen verkar kunna förstå hur dom ska slå honom, vilket är rätt märkligt då han har kastat näst lägst average av alla spelare i turneringen hittills. Farten Durrant spelar i påverkar hans motståndare, vilket jag inte trodde det skulle.

Gurney är inne i en fin formkurva, och Durrant ska inte kunna fortsätta vinna matcher med låga averages. Bra läge att plocka Gurney här!

Speltips: Daryl Gurney att vinna till 2,87 hos Bet365

.

Gerwyn Price-Michael van Gerwen (3,00-4,33-2,00) Odds från Bet365

Det börjar bli en lite rivalitet det här. Dom möts i finaler jämt och ständigt. Problemet för Price är att han står på förlorande sida så gott som jämt. Van Gerwen har vunnit 20 möten medan Price har lyckat ro åt sig två.

Båda dessa två ser riktigt fina ut för tillfället, men framförallt Van Gerwen. Som han kastade i helgen är han oslagbar. Hans nya pilar har börjat sätta sig rejält och han är nu tillbaka i toppslag. Price är en av få spelare som kan hota Van Gerwen. Han är inte rädd för honom och han har högstanivån för det.

Att få ett så högt odds som två gånger pengarna på Van Gerwen är allt annat än vanligt, och det kan vi inte titta bort ifrån!

Speltips: Michael van Gerwen att vinna till 2,00 hos Bet365

.

Rob Cross-Stephen Bunting (1,83-4,50-3,40) Odds från Bet365

När man ser Rob Cross kasta just nu så börjar man ju fundera om han var dopad året han vann VM. Han hittar ingen form överhuvudtaget. Han ligger näst sist i tabellen, och det är mest för att han rånat till sig ett gäng poäng.

Cross har tolv raka matcher utan ett average över 100, och vid många av dom matcherna så ligger han dessutom närmre 90 än 100. Ikväll måste han steppa upp om han ska ha den minsta lilla möjlighet att ta sig till slutspel. Trots att han tog sig till kvartsfinal i helgen så var det inte imponerande alls. Han höll en väldigt låg nivå och hade mer tur än skicklighet som tog sig så långt.

Veckans utmanare är Stephen Bunting. En före detta världmästare hos BDO. Han är en stor Liverpoolsupporter och kommer ha publiken bakom sig ikväll.

Bunting har inte direkt imponerat i år. Hans averages varierar från dag till dag och han är så ostadig man bara kan vara. En kvartsfinal på Protouren är det bästa han åstadkommit och man förväntar sig bra mycket mer av Stephen, som förväntades göra stordåd hos PDC när han flyttade över.

Jag tror att vi får se en match ikväll där en Cross som måste höja sig, kommer få det tufft. Han vet att han måste vinna. Han kommer ha publiken emot sig och förmodligen en inspirerad Bunting. Oddset är alldeles för lågt på Cross och det förvånar mig inte alls om vi får en liten skräll och att Bunting går in och gör en av sina bättre prestationer för säsongen.

Speltips: Stephen Bunting DNB till 2,75 hos Bet365

.

Gary Anderson-Nathan Aspinall (2,50-4,33-2,30) Odds från Bet365

Ruskigt smaskig match detta. En repris på årets åttondelsfinal i VM, den gången segrade Aspinall. Matchen passar båda då dom gillar farten den andre spelar i. Jag tror detta blir kvällens match. Båda två behöver en vinst för att hänga med i toppen och hota om slutspelsplatser.

Bolagen har satt ut Aspinall som knapp favorit. Vilket jag håller med om fullt ut! Dock håller jag inte riktigt med dom om en annan aspekt.

Gary Anderson har kastat flest 180s i ligan hittills. Det är hans styrka och det är det som gjort honom till den spelare han är. Aspinall kastar inte lika många, men när han kastar dom är det mot spelare som spelar i ett fort tempo. Denna matchup bara skriker 180s och jag gillar linorna rejält!

Speltips: Över 6,5 180s till 2,20 hos Bet365

Speltips: Nathan Aspinall Över 2,5 180s till 1,66 hos Bet365

.

Om detta nu var det sista inägget på ett tag, så vill jag tacka er läsare. Det är inte alltid ni håller med mig, inte alltid ni tycker mina speltips är bra. Men jag gillar var och en av er som läser. Det är ni som gör att jag fortsätter. Ta hand om er så hörs vi framöver!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.