Speltips: Coronas påverkan

När året startade för en sisådär tio veckor sedan var det inte många som kopplade ordet ”Corona” med mycket annat än en kall öl. En kall öl på en uteservering, en varm sommardag. Tiden går och saker ändras. Just nu ändras dom dessutom i en hastighet som ingen hade kunnat förutspå. Jag är allt annat än en expert i området, så jag tänker inte sitta och säga vad som är rätt och fel i nuläget att åta för åtgärder. Det jag dock tänker säga är hur idrottsvärlden påverkas just nu gällande de idrotter jag följer.

Fotboll

Fotbolls-EM är i nuläget hos Betfairs börs inte favorit att starta vid planerat datum. Flertalet matcher under Champions League spelas för tomma läktare. Italien har stängt ned allt sport under minst en månad, och just i detta nu följde även Argentina efter. Förvånar mig inte om fler länder vidtar samma åtgärd.

.

Dart

De två darttävlingarna som skulle genomföras på Europatouren i Tyskland i slutet av Mars respektive i början av April har ställts in. Inget besked har getts om hur dom ska gå tillväga med Premier League, men det förvånar mig, om vi inte får se en åtgärd likväl där.

.

Tennis

I tennisvärlden ställdes Masterstävlingen i Indian Wells in för några dagar sedan. Dessutom har det ställts in massvis med tävlingar i Asienområdet senaste veckorna. I Spanien är planen att man ska försöka genomföra tävlingarna som tänkt närmsta månaden, fast utan publik. Senaste nyheten som kommit till mig är så sent som idag, när en Challenger i Kazakstan har åtagit åtgärder. Massvis med spelare har blivit tvungna att stryka sig från turneringen, och idag kom det fram varför. Spelare som varit i Italien eller Asien senaste 30 dagarna har inte fått tillåtelse att genomföra tävlingen. Idag kom även beskedet, två omgångar in i turneringen, att spelare från Frankrike och Tyskland blivit beordrade att resa hem. Spelas turneringen klart? Vem vinner den? Vem vet.

Jag tror vi kan förvänta oss en tennistour som vanligtvis vecka efter vecka är helt sprängfylld med matcher, snart kan ha någon tom vecka. Men i ärlighetens namn, vad spelar det för roll när viruset bara sprider sig fortare och fortare samtidigt som folk dessutom dör i allt större skalor.

Vi ska se till att få med ett speltips i denna blogg även idag, medan möjligheten faktiskt finns. Vi ska ta sikte på sydliga delen av Afrika och inget annat land än Sydafrika. Potchefstroom är spelplatsen och den passar vissa spelare bättre än andra. Staden ligger 1350 meter över havet, dessutom har dom uppemot behagliga 30 grader just nu. Varför nämner jag då det? Jo, ni som följt mig ett tag vet exakt vad det betyder. Bollen går fort genom luften!

.

Jack Draper:

Född sent 2001 är denna brittiska talang. Så sent som i somras spelade han final i juniorklassen i Wimbledon. Där blev Tseng, han som besegrade Leo Borg i sin debut, för stark och vann med 6-4 i avgörande set. Denne ungtupp rör sig väldigt bra för att vara 193 cm lång. Han har givetvis även en stort vapen i sin serv också vilket gjort honom väldigt svårslagen på juniortouren.

Nu har Draper, efter att gjort väldigt bra resultat på ITF-touren, börjat spela några Challengers. Han var tidigare i år i Bangkok och fick respass i andra omgången mot rutinerade Istomin, där det märktes att tempot han är van med från spel på juniortouren och ITF-touren inte var det samma.

Här i Sydafrika lyckades han vinna sin första omgång mot Ortega-Olmedo, som i år har väldigt svårt att träffan banan med sina grundslag. Draper hade inte en enda breakboll emot sig som är ett styrkebesked. Han ser inte ut att ha några problem med förhållandena efter att för bara två veckor sedan spelat inomhustennis i Storbritannien.

.

Tobias Simon:

Hur många gånger ska vi behöva läsa om denna tysk? Jag vet att ni sitter och sitter och tänker samma som mig. Men så länge bolagen inte respekterar honom så måste vi tyvärr försätta skriva om honom. Jag är inget stort fan av Simon. Han har en serv, en volley, och en rungande forehand som då och då hittar in. Men oj vad det ger utdelning.

Simon var här i Sydafrika och Potchefstroom förra veckan och värmde upp med en tävling på ITF-touren på samma anläggning. Han tog några fina skalper, däribland slog han landsmannen Daniel Masur. Simon tog sig hela vägen till final där fransmannen Bonzi stod i vägen. Denna finalplats tyder på att Simon trivs väldigt bra i dessa förhållanden. Ingen kom åt hans serv överhuvudtaget och han är väldigt svårslagen här.

Han spelade sin första omgång under denna morgon. Han hade ingen breakboll emot sig och slog 22 servess. Det vill säga två servar per gem som passerade hans motståndare utan att denne rörde bollen. Han är ett unikum på sin sak Simon.

.

Speltips:

Att Draper är bättre än Simon och kommer uträtta mer i sin karriär säger jag inte emot, jag håller med. Dock tror jag denna match passar ungtuppen väldigt dåligt. Han har aldrig i sin karriär stött på någon som spelar som Simon. Simon kommer frustrera byxorna av Draper som kommer få fokusera på sina egna gem gång på gång. Han kommer inte ha råd att bli frustrerad eller slappna av en sekund, för då hugger Simon direkt.

Tycker oddset är på tok för högt på Simon här. Matchen kommer bli väldigt, väldigt tight och det förvånar mig inte om vi får ett par tiebreaks. Simons rutin kan mycket väl bli avgörande där. Oavsett, på tok för högt odds på Simon i dessa förhållanden som vi måste hugga!

Håll koll i spelboken och på twitter så kommer jag nog släppa fler spel i denna match om bolagen släpper linor gällande överspel jag gillar.

.

Match: Jack Draper-Tobias Simon

Speltips: Tobias Simon

Odds: 2,95

Bookie: Unibet

Spelstopp: 12:00

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.