Speltips: Jättematch i Exeter!

Nu är säsongen igång på riktigt! Under helgen som var spelades första event på Europatouren där toppspelarna besökte Belgien för att slåss om titeln. Nu till helgen blir det inte sämre då en major ska spelas, UK Open, en turnering som kallas ”The FA-Cup of darts”. Däremellan ska dock givetvis veckans Premier League omgång spelas!

Veckans spelplats är Exeter! Det är inte den största arenan, men oj vilken stämning det blir där, och på tal om stämning. William O’Connors walk-on var en av dom bästa jag har sett förra veckan i Dublin. Man såg hur han njöt av varenda sekund. Det påverkade dock hans prestation och han fick inte fram allt för mycket i en rätt dålig 4-7 förlust mot Van Gerwen.

Van Gerwen har nu återvänt till tabelltoppen där han kommer stanna. Visst, han kommer tappa fler poäng denna kampanj med säkerhet. Men han ser tillräckligt bra ut för att vinna denna serien återigen. Han har dock en tuff match ikväll, mot en spelare som överlistade honom i helgen!

Rob Cross-Daryl Gurney (2,20-4,50-2,60) Odds från bet365

Att två så bra spelare kan ha startat säsongen så dåligt. Ingen av dom har riktigt hittat formen. Dom tog olika vägar i helgen dessa spelare. Rob Cross tog sig till Belgien och sökte självförtroende på Europatouren medan Gurney stannade hem och vilade upp sig. Vilket val som var bäst är svårt att säga. Men det blev ingen lyckat resa för Cross som kastade ett average av 90 och blev utslagen av Polacken Rataski.

Cross har tagit några fler poäng än Gurney då han lyckats hitta några oavgjorda resultat från ingenstans. Så kan det inte fortsätta utan han måste höja sig illa kvickt om det ska bli något av denna kampanj. Känner inte att någon av dessa går att backas just nu. En marknad som som dock intresserar mig är 180s.

Cross har överpresterat och kastat fler 180s än vanligt medan Gurney har kastat färre än vanligt. Gurney är egentligen är bra mycket spelare i det departementet och det kommer visa sig när serien är slut. 2,25 på att Gurney ska kasta flest tycker jag är ett jättefint spel.

Speltips: Daryl Gurney att kasta flest 180s till 2,25 hos Bet365

.

Gerwyn Price-Glen Durrant (1,80-4,75-3,40) Odds från Bet365

Price har börjat komma in i den här säsongen nu. Han vann helgens tävling i Belgien efter att kastat stadiga averages runt 100. Hans prestationer stiger för för varje vecka som går och han ser bättre och bättre ut. Han ser redan nu ut som den stora utmanaren till Van Gerwen denna kampanj.

Durrant har nu fallit ned till en fjärde plats i tabellen och det raset tror jag kommer fortsätta. I den här tuffa tävlingen går det inte att förlita sig på sina dubblar och att motståndaren ska göra misstag. Nu när alla spelare mer och mer kommer in i säsongen börjar han få det allt tuffare.

Price är en bättre spelare än Durrant och kommer rusa ned till dubblarna före Durrant, och som han ser ut nu missar han inte dom. En Price fylld med självförtroende för göra ett jobb på Durrant ikväll.

Speltips: Gerwyn Price att vinna till 1,80 hos Bet365

.

Nathan Aspinall-Peter Wright (2,62-4,50-2,20) Odds från Bet365

När man kikar in tabellen tror man knappt sina ögon. Peter Wright som blivit så stabil och bra placerar sig på en sjunde plats i tabellen. En plats som jag dock känner mig rätt bekväm med att han kommer kliva upp ifrån. Han är alldeles för bra för att ligga där. Han har sett riktigt bra ut enda framtill förra veckan när han helt energilös fick stryk av Gerwyn Price med 7-1. Han visade direkt efter i Belgien att han är bättre än så och tog sig till semifinal.

Ruskigt stabil har Aspinall börjat bli nu. Väldigt sällan en dålig prestation, och kan hota alla. Tog sig till kvartsfinal i helgen där han blev besegrad av en inspirerad Van Duivenbode trots att han kastade ett average av 103.

Detta är en riktigt fin match där jag dock tycker oddsen sitter där dom ska, just därför lämnar vi denna match utan spel och bara njuter.

.

Gary Anderson-Luke Humphries (1,80-4,75-3,50) Odds från Bet365

Gary Anderson har verkligen trampat igång efter sin skada och börjat se bra ut igen. Han spelade inte i helgen då han aktivt valt att skippa Europatouren för att komma undan en del av resandet. I Premier League kastar han averages kring 97, men framförallt ser han motiverad ut igen och det värderar jag högre. En motiverad Gary är farlig för alla. Framförallt när han börjat hitta sina 180s igen.

Luke Humphries är veckans utmanare. Han var i Belgien i helgen, och kastade ett average av 83 i en 1-6 förlust mot Ronny Huybrechts, Kims äldre bror. Det var ingen prestation att hurra över. Han har varit väldigt upp och ned under säsongen hittills Humphries och han går inte direkt att lita på.

Gary ska vara några snäpp för bra här, och dessutom den mer rutinerade som kan ta en stor arena och högljudd atmosfär bättre än Luke. 1,80 på Gary är riktigt bra här i min värld.

Speltips: Gary Anderson att vinna till 1,80 hos Bet365

.

Michael Smith-Michael van Gerwen (4,75-5,00-1,53) Odds från Bet365

Kvällens match utan något som helst snack. Van Gerwen är världens bäste spelare medans Smith nog kastar högst scores just nu. Dessa två ställdes mot varandra under helgen, och Smith drog det längre strået och vann med 6-5. Matchen i sig var inte särskilt bra och båda kommer behöva höja sig ikväll.

Smith har sett otroligt bra ut i många matcher nu, men han har haft svårt att stänga dom. Vilket har varit hans problem ett tag nu. Ska bli spännande att se hur han hanterar sina dubblar ikväll när han kommer ha pressen på sig att sätta dom gång efter gång.

Van Gerwen leder serien som sagt och kommer förmodligen vinna den. Han ligger stadigt på averages runt 100 med sina nya pilar och ser bra ut. Det passar honom perfekt med match på Michael Smith ikväll av två anledningar. Han fick stryk i helgen vilket gör att han kommer göra allt för att ändra på det ikväll. Dessutom kastar Smith i en perfekt fart för Van Gerwen, som jag alltid tycker blir snäppet bättre när farten ökas upp.

Oddset är lite för lågt för att lita på Van Gerwen ikväll. Så vi söker oss återigen till 180 marknaden. Jag känner mig rätt bekväm med att det kommer kastas ett gäng 180s mellan dessa ikväll. Smith har öst in dom och Van Gerwen brukar triggas igång av att spelare kastar 180s emot honom. Oddset på linan som finns är snäll och vi hugger!

Speltips: Över 6,5 180s i matchen till 1,95 hos Unibet

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.