Speltips: Sandnes Ulf - FC Honka - Vänskapsmatch i Marbella

Greece v Finland - UEFA Euro 2020 Qualifier

Senaste två bloggspelen som spelades i lördags slutade i en vinst när FC Inter -0.5 AH rättades med en grön bock efter att man vunnit årets första Åbo derby med 1-0 mot TPS. Det andra bloggspelet fick dock ett mindre trevligt slut när HIFK lyckades tappa sin 2-0 ledning borta mot IFK Mariehamn i slutet av matchen efter man släppt in mål i 81:a och 90+5 min, således fick det spelet rättas som en halv förlust. Finska cupens gruppspel är nu klara för i år och i väntan på att 16-delsfinalerna skall dra igång kommer vi att ha framför oss en del med vänskapsmatcher. Under tisdagen spelas det i Marbella en vänskapsmatch med ett finländskt lag inblandat i och det är den matchen vi nu skall försöka ta en närmare blick på.

Sandnes Ulf

Norska Sandnes Ulf som inkommande säsong kommer att spela i den nästa högsta serien i norge, OBOS ligaen åkte i lördags ner till Marbella i Spanien för ett träningsläger var man kommer att spela minst två vänskapsmatcher den första under tisdagen mot finska FC Honka och den andra andra matchen mot norska Åsane.

Sandnes Ulf slutade säsongen 2019 på en nionde plats av 16 lag i OBO -ligaen när man från sina 30 spelade matcher vann 11, spelade 5 oavgjorda och förlorade 14 med målskillnaden 46-49. Före man drog iväg ner till Spanien på träningslägret hann man med att spela 3 träningsmatcher hemma i Norge. Resultaten från dem var kanske inte den mest positiva för laget. I den första matchen åkte man på en 2-0 förlust mot Egersunds IK som håller till en division lägre ner dvs i division 2. I den andra trängningsmatchen åkte man på en 1-0 förlust mot Øygarden FK som inkommande säsong kommer liksom Sandnes Ulf att spela i OBOS ligaen. I den sista träningsmatchen som spelades i mitten av februari tog man sin första vinst när man vann med 5-2 mot division 3 laget Vidar.

Sandnes Ulf har bakom sig två rätt så svaga säsonger i serien när man slutat runt mitten av tabellen, normalt sett är man ett lag som skall lyckas vara med och slåss om en plats i playoff. Inför årets säsong har man gjort en hel del med nyförvärv när man bland annat fått in en ny huvudtränare i 34-årige Steffen Landro som flyttat till laget från Nest-Sotra som han tränade säsongerna 2017 – 2019. På spelarfronten har man värvat in 5 nya spelare:

  • Jostein Ekeland, Viking FK
  • Andre Sødlund, Odds BK
  • Kevin Jablinski , Egersunds IK
  • Sander Ringstad, Tromsdalen
  • Johannes Nuñez, Skeid

FC Honka

Finska FC Honka åkte liksom Sandnes Ulf ner till Marbella i lördags för att finslipa på formen inför årets Veikkausliiga säsong som drar igång i mitten av april. Under lägret kommer man att spela totalt två träningsmatcher när man förutom Sandnes Ulf också kommer att möta norska Viking FK.

FC Honka som säsongen 2019 slutade på en 3:e plats i Veikkausliiga och inkommande säsong kommer att delta i Europa League-kvalet har nu under början av året spelat i gruppspelet av finska cupen. Man slutade på en tredje plats i sin grupp och tog sig vidare till utslagsomgångarna. Från sina 5 spelade cupmatcher vann man 1, spelade 3 oavgjorda och förlorade 1 med målskillnaden 4-4. Det som såhär långt har varit oroväckande för FC Honka är att man har haft stora problem i det offensiva spelet vilket 4 gjroda mål på 5 matcher talar sitt tydliga språk om. Tar vi ännu i beaktande att 2 av målen kom på straff och 1 på en frispark. Defensivt såg man bra ut i sina spelade matcher var man framförallt lyckades bra med att inte ge motståndarlagen något större spelövertag på deras planhalva vilket samtidigt skulle ha lett till målchanser.

Ser vi på truppen som FC Honka har till sitt förfogande så har man lyckats bra med att hålla stommen intakt från dom senaste säsongerna, samtidigt som man fått in en del med intressanta nyförvärv som t.ex. anfallaren Jean Marie Dongou som fått sin fotbollsuppfostran hos Barcelonas akademi.

Speltips och analys

Det är alltid svårt att jämföra två lags serier med varandra och hur bra respektive lag skulle klara sig i den andra serien. Håller dock FC Honka i grunden som ett starkare lag än vad Sandnes Ulf är och anser att FC Honka skulle kunna ha förutsättningar att spela och hållas kvar i elitserien.

Om vi jämför med vad båda lagen har visat upp såhär långt under försäsongen så håller jag FC Honka åtminstone ett steg före Sandnes Ulf. Ulf håller på att spela in nya spelare i sin trupp under ledningen av en ny huvudtränare vilket också har synts i resultaten under träningssäsongen. FC Honka har jämfört med Sandnes Ulf mera matchträning bakom sig denna säsong när man hunnit med att spela 5 stycken tävlingsmatcher i cupen. Det att FC Honka har haft problem med målskyttet är inget som jag skulle vara alltför orolig över eftersom man har bra offensiva spelare i sin trupp. Kan man fortsätta med samma fina defensiva spel som man visat upp i sina cupmatcher samtidigt som man får igång sitt offensiva spel så tycker jag att man skall ha goda chanser att ta en vinst från dagens match. Mitt spel från denna match kommer att vara FC Honka -0.5 AH till oddset 1.875 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.