Speltips: Torsdagsdart från Dublin!

Ni som följer mina tennisspel har fått följa en rejäl slakt senaste veckan. Efter en trög start är vi nu uppe på fina siffror och på det spåret ska vi fortsätta. Idag är det dock inte fokus på tennis här i bloggen. Det är fokus på sporten som inhållder pilar istället för en boll och en tavla istället för en court.

Det är den fjärde veckan av Premier League som ska spelas och säsongen är verkligen igång nu! I helgen spelas årets första tävling på Europatouren, och om en vecka är det dags för UK Open där 160 spelare ska slåss om vinsten i tävlingen som kallas för ”The FA-Cup of darts.

Men som sagt, ikväll är det omgång fyra av Premier League och där ligger fokuset för nu. Dublin är spelplatsen för ikväll, och det är en av dom större arenorna man intar i resan mot slutspelet. Runt 9,000 åskådare finns på plats i en utsåld arena i vad som kommer bli en magisk kväll för varenda en av dom. Nu tar vi oss en titt på kvällens matcher!

Glen Durrant-Nathan Aspinall (2,50-4,75-2,25) Odds från bet365

Något förvånade leder Glen Durrant tabellen efter tre spelade omgångar. Två väldigt meriterande segrar mot Gary Anderson och Michael Smith och en krystat kryss mot Fallon som var mer än bara en dartmatch. Spännande nog har han lägst average av alla spelare hittills under turneringen, vilket tyder på att han är långt ifrån den som kastar bäst.

Vad är egentligen average då? Det är snittet du har per tre kastade pilar genom hela matchen. Kan liknas till viss del med xG i fotboll. Det är inget facit, men det är en bra guide för hur bra man egentligen spelar. Durrant lever just nu på att han checkar ut sina dubblar så otroligt bra. Bortsett från matchen mot Fallon ligger han runt en 60-65% just nu, och det är 20% högre än alla andra. Fortsätter han träffa sina dubblar såpass blir han farlig, men gör han det?

Aspinall ser riktigt fin ut i år. Efter en trög start är han verkligen igång. Han levererar utanför stora scenen på Protouren med konstanta bra prestationer och hans lägstanivå är väldigt hög just nu. Han stoltserar med en tredjeplats i tabellen just nu, mycket tack vare förra veckans seger mot Van Gerwen.

Oavsett vad tabellen säger än så länge så håller jag Aspinall som en bättre spelare i alla aspekter utom dubblarna just nu. Just dubblarna kan inte fortsätta träffas i den utsträckning Durrant gör det heller. Det höga snittet kommer börja falla och gör det det någorlunda ikväll ska Aspinall vara för stark.

Speltips: Nathan Aspinall att vinna till 2,25 hos Bet365

.

Rob Cross-Gary Anderson (2,75-4,50-2,10)

Cross är en bra bit under standarden han egentligen håller, men han har hittat sätt att sno åt sig poäng här och där dom inledande omgångarna. Bara Peter Wright har lyckats besegra honom än så länge, och han är nog världens bäste spelare just nu.

Gary blandar och ger lite såhär långt, men det viktiga för mig är att man ser att det betyder något för honom igen. Han ryggskada såg ut att bli slutet för honom, men nu är han hel och mer taggad än någonsin. Han är på sin dag en av favoriterna till titeln i denna tuffa tävling.

Jag vågar inte riktigt lita fullt ut på Gary just nu, och framförallt inte när Cross hittar sätt att ta poäng efter poäng. Något jag däremot litar på är att Gary smäller in ett gäng 180s och vinner i den aspekten mot Cross ikväll. Gary snittar just nu en fler än Cross per match, och det kommer stiga ju länge turneringen kommer, för där är Gary en av, om inte den bäste i världen.

Speltips: Gary Anderson att kasta flest 180s till 1,95 hos Bet365

.

Daryl Gurney-Michael Smith (2,75-4,50-2,10) Odds från Bet365

Vi går vidare till en match som jag faktiskt kan bli kvällens match sett till kvalite. Michael Smith är just nu riktigt, riktigt vass. Han har näst högst average av alla spelare efter Van Gerwen. Hade matcherna varit hälften så långa hade han varit överlägsen ledare i den aspekten. Smith har flugit ut ur startblocken och rivstartat varenda match men har haft svårt att stänga dom. Förra veckan mot Clayton höll han dock ut hela vägen och den segern gjorde nog gott för självförtroendet.

Gurney var riktigt kall första omgångarna. Men sedan klickade något mot Price och han registrerade sin första poäng, i en match han egentligen skulle ha vunnit. Han behövde en publik emot sig och en vrålande Price för att komma igång. Nu ikväll får han ett bra läge igen då han älskar en match i högt tempo. Smith kastar bland de Snabbare på touren och denna matchup passar båda fint.

Förväntar mig en match med hög kvalite som båda ser sin möjlighet att vinna. Tror det kommer flöda 180s i denna batalj.

Speltips: Över 6,5 180s i matchen till 2,00 hos Bet365

.

William O’Connor-Michael van Gerwen (8,00-6,50-1,28) Odds från Bet365

Det har nästan gått två månader av säsongen och Van Gerwen har inte någon titel hittills, det är bra ovanligt det ska ni veta. Han har två finaler på Protouren och första titel är inte långt borta. Förmodligen kommer den redan på söndag när Europatour tävlingen i Tyskland ska avgöras.

Han har högst average i ligan hittills och han är den som mest konstant visat upp en hög nivå. Alt annat än att han vinner ligafasen när alla 16 omgångar är spelade skulle förvånad mig. Han har börjat spela in sina nya pilar och han lär bara bli bättre och bättre härifrån.

Veckans challenger är William O’Connor. En irländare som startar säsongen allt annat än bra. Efter sex spelade tävlingar på Protouren har han som bäst samlat ihop till en åttondelsfinal, och det är inte godkänt för en spelare av hans kaliber.

Jag tror att det här är precis vad han behöver för att komma igång i år. 9,000 fans som kommer vara på hans sida och en chans för första gången att visa sig för publiken framför tv i år. Det är något med dessa ”utmanare” som kommer ut på hemmaplan som gör att dom lyfter, detta tror jag även O’Connor kommer göra. Han är en fullt kapabel spelare. Samtidigt har Van Gerwen som vana att ta lite lättare på dom här matcherna innan han tillslut sätter gasen i botten och vinner dom. Tror det blir tightare än man kan tro här.

Speltips: William O’Connor +3,5 Legs till 1,86 hos Bethard

.

Gerwyn Price-Peter Wright (2,60-4,50-2,25) Odds från Bet365

Kvällen tungviktsmöte! En repris på årets VM-semifinal väntar oss under kvällens sista match denna fjärde omgång. Det finns egentligen ingenting som talar för att den här matchen ska svika, så det är bara att luta sig tillbaka och njuta!

Wright har äntligen hittar ett par pilar han verkligen känner sig bekväm med. Han kastar skyhöga averages och fler 180s än någonsin. Under helgen vann han ett av alla event på Protouren där han under dagen kastade ett average av 106 vilket är helt bisarrt. I en av matcherna kastade han ett average av 120, inte långt ifrån världsrekord det. I finalen slog han just Gerwyn Price i en riktigt bra match med 8-6.

Price kastar riktigt bra utanför stora scenen. Han vann även han ett av eventen på Protouren den gångna helgen. Annars har han blivit utslagen av slutsegraren alla andra event, så det har krävts något extra för att slå honom. I Premier League har han dock inte riktigt kommit igång än. Mycket på grund utav hans dubblar där han bara ligger på 39% just nu. En procent som kommer stiga, det är bara en tidsfråga.

Förväntar mig en lång och tight match här, där det kommer flöda 180s och höga checkouts. Ska man se någon match under kvällen är det denna!

Speltips: Över 6,5 180s till 2,00 hos Bet365

Speltips: Högsta Checkout över 118,5 till 1,85 hos Unibet

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.