Speltips: Van Gerwen slaktar vidare!

Det är torsdag, och det vet ni mycket väl vad det betyder! Efter en otroligt fin tennisdag under gårdagen byter vi fokus här på bloggen och tar sikte åt ett annat håll. Den tredje omgången av Premier League ska spelas ikväll, och inte någon annanstans än i Cardiff! Ett av få, om inte den enda spelplatsen, där Gerwyn Price inte blir utbuad.

Hittills är Van Gerwen den ende spelaren i startfältet med full pott än så länge. Gurney är å andra sidan den ende spelare som inte registrerat en enda poäng. Det är dock himlars många omgångar kvar, och inte denna sport med små marginaler kan allt hända dom närmsta 14 veckorna, så det är bara att hänga med! Nej nu tar vi och kastar oss in i kvällens matcher!

Peter Wright-Rob Cross (1,90-5,00-3,00) Odds från bet365

Förra veckan var första gången på länge vi fick se en liten dipp från Wright. Han kastade ett average, men lyckades trots det sno en poäng av Gary Anderson och spela 6-6. Anledningen till att hans nivå var lägre än vanligt tror jag alla såg. Wright haltade på scenen och ska tydligen tappat en resväska på vristen som tagit rätt illa.

Så illa verkar det dock inte vara med Wright som i helgens två tävlingar på Protouren tog sig till semifinal i båda och var tillbaka med skyhöga averages igen. Bara Van Gerwen och Ian White lyckades stoppa honom. Han är i sitt livs form Wright, det är det inget snack om, och mycket är tack vare att han hittat en pil som gör att han kastar mängder med 180s nu.

Rob Cross letar och letar efter formen han hade 2018 när han slog igenom, men han har svårt att hitta den. Han har inte spelar särskilt bra, men ändå har han tre poäng på tavlan. En oavgjord med Price och en vinst mot Aspinall, men inte på ett övertygande sätt. Däremellan ruskigt dåliga prestationer på Protouren.

Wright är bättre än Cross just nu, men framförallt mer stabil. Efter att han var bra helgen som var, så vet vi att skadan inte stör honom nu ikväll. Därav bör han ha för mycket för Cross och vinna matchen ikväll.

Speltips: Peter Wright att vinna till 1,95 hos Unibet

.

Jonny Clayton-Michael Smith (3,20-5,00-1,83) Odds från Bet365

Här har vi veckans ”challenger” i Jonny Clayton. En lottning Michael Smith inte kan vara annat än nöjd med. Han har duckat de bästa utmanarna och fått en gynnsam en i min värld. Men just nu spelar det mindre roll vem han möter Smith, han går konstant en match mot sig själv.

Smith började året med att komma tvåa i årets första major. Han hade tre pilar för turneringen, men hans första stora titel för vänta. Förra veckan kastade han löjligt bra pilar mot Price tills han var i en 6-2 ledning, då föll det ihop. Det har en förmåga att låsa sig för Smith när han ska träffa den sista dubbeln. Där finns det stor förbättringspotential.

Vad har då Clayton hunnit med hittills i år? Jo han har varit väldigt upp och ned på Protouren än så länge. Han har blandat och gett i alla fyra tävlingarna och fortfarande inte tagit sig förbi sextondelsfinal på de fyra tävlingarna som spelats. Nu ska han göra sin debut i Premier League framför hemmapublik. Spännande att se hur han hanterar det.

Michael Smith ska ha för mycket här för Clayton här. Det han visade upp mot Price förra veckan upp till 6-2 kan vi mycket väl få se ikväll igen och då har inte en sportkeps. Det handlar om att Michael Smith lyckas hitta den vinnande dubbeln bara. Nej, ikväll gör Smith det han inte gjorde förra veckan och tar två poäng.

Speltips: Michael Smith att vinna till 1,83 hos Bet365

.

Michael van Gerwen-Nathan Aspinall (1,40-6,00-5,50) Odds från Bet365)

Efter att Van Gerwen i årets första major förlorade i första omgången mot Jonny Clayton kom kritiken direkt. Hur lång tid ska det ta innan han vänjer sig till sin nya pilar. Är han verkligen bäst i världen längre. Van Gerwen har efter två omgångar i Premier League visat att han är världens bäste och att ingen ska få vinna den här ligan i år heller. Den är hans.

Han har fortfarande inte vunnit sin första titel för året Van Gerwen. Efter fyra tävlingar på Protouren har han ”bara” en finalplats som bästa resultat. Han gillar mer av att stå i rampljuset i Premier League med tusentals på plats och miljontals i tv-sofforna hemma. Han har sett löjligt bra ut två första omgångarna och jag ser absolut ingenting som ska ändra på det.

Aspinall har haft svårt att få det att stämma än så länge i Premier League. Han har kastat bra mycket bättre på pilar på Protouren där han till och med har vunnit en titel i år. Aspinall har varit tvungen att greppa om sin pil extremt många gånger och behövt ta omtag när han ska kasta sin första pil, och det verkar börja störa honom. Aspinall har svårt att kasta fyra-fem bra legs i rad just nu och sprider lite för mycket, det är något man inte kan göra mot Van Gerwen, då bli man straffad direkt.

Van Gerwen storfavorit ikväll här för mig. Som han kastar framför storpublik just nu är han så gott som oslagbar. 7-4 mot Wright följt av 7-1 mot Gurney är resultat som skrämmer alla. Aspinall måste vara på topp ikväll för att få något med sig, och det tror jag inte han är. Van Gerwen för bra här.

Speltips: Michael van Gerwen -2,5 Legs till 1,72 hos Bet365

.

Daryl Gurney-Gerwyn Price (3,60-5,00-1,72) Odds från Bet365

Gurney såg rätt uppgiven ut från start förra veckan mot Van Gerwen, och det är inte vägen att gå om han vill upprepa en slutspelsplats i denna turnering. Utöver den insatsen så han han inlett den här säsongen klappkast. Han kastar averages runt 90, vilket har lett till att han är poänglös i Premier League och inte kommit förbi andra omgången av något tävling på Protouren. Nästan så jag börjar tro att det är något privat som inte stämmer hos Gurney.

Price har börjat kampanjen med två oavgjorda resultat. Först mot Rob Cross, där han borde vunnit, och sedan mot Michael Smith, där han borde ha förlorat. På Protouren har han en finalplats, sedan inget Meer att skriva hem om. Så han blandar och ger lite Price. Ikväll inför hemmapublik förväntar jag mig dock en Walesare som är taggad till tusen och bjuder publiken på show.

När dessa mötes förra året var vi så nära slagsmål man kan komma i dart. Under matchen firades det konstant efter varje 180 eller checkout. Dom kom under skinnet på varandra och efter matchen hade dom båda ett par väl valda att säga till varandra.

Även om Gurney varit rent utsagt dålig i år, så tror jag att detta är en perfekt match för honom att få nu. Price kommer fira som vanligt, detta lär få Gurneys blod att koka. Gurney spelar alltid bättre när han är lite förbannad, och detta tror jag ger oss en förvånansvärt bra match här ikväll. Högt odds på en 180 lina där båda två på sin dag kastar väldigt många, framförallt Gurney. Den hugger vi!

Speltips: Över 6,5 180s till 2,20 hos Bet365

.

Glen Durrant-Gary Anderson (2,87-4,75-2,00) Odds från Bet365

Glen Durrant har en svårare match den här veckan än den föregående, men han ser nog framemot den bra mycket mer. Förra veckan ställdes han mot Fallon Sherrock, och dessutom hela arenan. Glen är en bra mycket bättre spelare än Fallon, men som många andra klarade han inte av att möta henne plus hela arenan, och kom bara därifrån med ett oavgjort resultat.

Underbart att se Gary Anderson såväl skadefri som motiverad igen. Förlusten i VM mot Aspinall har verkligen fått honom att se rött och han tränar mer än någonsin säger han. En seger mot Gurney och en oavgjord mot Wright är resultaten han har med sig än så länge. Dessutom har han kastat riktigt fint på Protouren och redan hunnit vinna en titel. Fortsätter Gary på det här spåret i år kan jag inte se han missa slutspelet. Dessutom finns det majortitlar som bara väntar på honom.

Durrnat har gått och blivit kanske den bäste på att ta ut checkouts på hela touren. Det tror jag dock spelar mindre roll ikväll. Som Gary spelar kommer han med sina tunga scores springa ifrån Durrant i legsen. Nu när dessutom Gary träffar dubbel 20 som på fornstora dagar är han väldigt svårslagen. Jag tror Gary fortsätter sin fina form och vinner rätt komfortabelt här.

Speltips: Gary Anderson att vinna till 2,05 hos Unibet Speltips: Gary Anderson att kasta flest 180s till 1,75 hos Unibet

.

Turneringen sänds fortsatt på TV3 Sport och det känns otroligt magiskt att ha sporten på TV efter ett otroligt tjatande av undertecknad ett par år. På med tvn och njut av kvällen!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.