Speltips: Kanadensare i toppslag!

Efter att få rättat rött på så gott som allt jag rört, så har en vändning nu börjat komma sakta men säkert. Tre av dom fyra senaste spelen har hittat in. Viktigt att man även i dom djupaste svackorna inte flyter iväg och lägger spel i panik, utan att man tar ett djupt andetag och fortsätter jobba på. Då kommer alltid vändningen om man gör allting rätt.

En ny tennisvecka är här och den är spännande på så många sätt. Framförallt är den intressant för att Leo Borg ska göra debut på touren! Vem är då Leo Borg? Jo det är ingen mindre än Björn Borgs son. Han har fått ett wildcard till Challengern i Bergamo och han ska ställa sig på centercourten runt 13,00. Jag tror inte han har mycket till chans, han får nog slita för sina games, men det blir otroligt kul att se!

En annan svensk i farten denna vecka är Mikael Ymer. Han vann under måndagen sin första omgång i ATP-turneringen i Marseille mot Gasquet. I andra omgången väntar greken Tsitsipas, och det ska bli minst sagt spännande att se!

Just I Marseille ska vi hänga vidare vid i denna blogg. Vi ska ta oss till en första omgång där ännu en skandinav är i spel!

Vasek Pospisil:

Det var bara 13 månader sedan Vasek låg på operationsbordet och opererade ryggen. Jag hade nästan börjat räkna ut honom. Resultaten kom inte som dom skulle och skadan såg allvarlig ut. Nu 13 månader senare har han stort för en rätt otrolig comeback. Inte bara är han hel igen, han spelar en otrolig tennis också.

Han fick en tuff start på året när han i Australien drog Ivo Karlovic i lottningen. Karlovic som kommer spela tills han inte kan stå upp längre hade en bra dag på jobbet och slog in sisådär 3000 servess som han brukar. Vasek kom inte åt alls utan fick lämna efter första omgången och ta planet till Europa.

Inomhussäsongen har han börjat otroligt fint. Han började med att Montpellier ta sig hela vägen fram till final. Han slog spelare som Shapovalov, Gasquet och framförallt Goffin på vägen, innan det tog stopp i finalen mot Monfils. Han åkte sedan till Rotterdam och tog en meriterande seger mot Medvedev innan det tog stopp mot Krajinovic. Han hade många matcher i benen och såg lite sliten ut. Nu är han dock fullt utvilad och redo igen när han tar sig till Marseille.

Vasek är en vass inomhusspelare som han visar år efter år. Han har en bra serv som krävs inomhus. Han har även en av tourens bästa volleyspel som gör att han kan följa med fram på nät vilket även det är viktigt inomhus. Det som dock gör han allra mest farlig är att han tar bollen tidigt och hela tiden sätter press på motståndaren. Han slår sin forehand hårt och flackt vilket är ett enormt vapen inomhus. Inte ens en av världens bästa försvarsspelare i Goffin kunde hantera det förra veckan.

Emil Ruusuvuori:

Denna unga finne bara flyger fram på rankingen. Han hade ett galet 2019, och under det andra halvåret förlorande han knappt en match. Från Augusti och framåt rodde han hem tre Challengerturneringar. Han hann dessutom med att slå ingen mindre än Dominic Thiem på hemmaplan under Davis Cup.

Emil började året med att gå till final i en Challenger i Australien där han i finalen blev besegrad av Kohlschreiber. Efter det har det gått lite knackigt. Ut i kvalet i Australien Open, sedan en andra omgång i Montpellier innan det blivit två kvalförluster i såväl Rotterdam som Marseille? Som tur är fick han dock en lucky loser plats här i Marseille och är därav med i huvudturneringen.

Året är långt, men han redan lite svårt i omställningen att spela på ATP-touren istället för att spela Challengers. Allt går ett steg fortare när man gör omställningen. På Challengertouren kunde han helt styra tempot med sitt tunga spel och flytta runt spelare. Nu får han smaka lite på sin egen medicin när han själv blir flyttad runt banan.

Han har ett fin inomhusspel den långe finnen. Tunga grundslag och en väldigt bra serv. Han lär dock jobba på försvaret innan han helt kan ta steget in på touren.

Speltips:

Det är två rätt jämlika spelstilar som ställs mot varandra under tisdagen. Skillnaden är att Vasek är lite bättre på allt. Det är han som kommer styra duellerna när han tar bollen tidigt och flytta runt Emil. Där sätter jag ett frågetecken till Emil. Hans senaste tre förluster har kommit mot tre hårdslående spelare i Gombos, Barrere och Gerasimov. Nu står näste på tur hårdslående på tur och jag tror att han kommer få inkassera ännu en förlust.

Håller Vasek upp nivån han haft i år ska han hålla i taktpinnen från start här och vinna matchen. Jag tycker vi får en snäll handikapplina och jag tar den utan att tveka!

Match: Vasek Pospisil-Emil Ruusuvuori

Speltips: Vasek Pospisil -2,5 gem

Odds: 1,77

Bookie: Coolbet

Spelstopp: 13:30

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt