Visst är det underbart att vakna upp såhär en torsdag i Februari? Helgen gläntar vid dörren och man har vetskap om att det ska kastas pil till kvällen. Vecka två av Premier League är här och vi ska ta oss till Nottingham! Fallon Sherrock är veckans utmanare och är den spelare som kommer få överlägset mest uppmärksamhet ikväll. Det ska bli spännande att se hur hon hanterar det denna gång. Det är nämligen en arena som har en bra större kapacitet än hon någonsin spelat i, närmare 10,000.

Under helgen som var spelades årets två första Pro Tour tävlingar, och det visades verkligen vilken standard det är på nutidens dart. Fem(!) ”ninedarters” kastades, vilket kan liknas med 300 i bowling, och det kastades averages över 100 match på match. Gary Anderson vann en av tävlingarna medans Nathan Aspinall vann den andra. Gary visade verkligen at han har viljan att vinna tillbaka. Nathan Aspinall kastade dom bästa pilarna han någonsin kastat när han vann sin titel, något han själv medgav.

Nu är det dock dags att spela inför tvpubliken igen, och det ska bli väldigt kul att se hur kvällen utspelar sig. Nu har spelarna kommit in i säsongen något mer och jag förväntar mig bättre pilar än vad vi fick se förra torsdagen!

Rob Cross-Nathan Aspinall (2,62-4,50-2,20) Odds från bet365

Rob Cross startade årets Premier League med att ta en poäng mot Gerwyn Price, 6-6 skrevs slutresultat till. Cross kastade ett average över 100, vilket han var bara en av två spelare som lyckades med. Det var helt klart ett stort steg framåt för Cross som haft stora problem att kasta bra pilar senaste månaderna.

Under lördagens Pro Tour tävlingen såg det också helt okej ut. Average kring 95 och en fin vinst över Michael Smith. Under söndagens tävling såg det dock oroväckande ut återigen. Ut i första rundan mot Darius Labanauskas efter att kastat ett average av 88 vilket inte vinner dig många matcher, framförallt inte i Premier League. Var har vi Cross egentligen?

Nathan Aspinall lyckades på sin debut stå som segrare. Han mötte veckans utmanare John Henderson och vann med 7-3. Matchen var dock inget att skriva hem om. Det var en nervig historia där dom båda fick varandra att kasta svaga pilar. Debuten dock avklarat för Aspinall som nu bara kan se framåt.

Aspinall lyckades som sagt vinna en av Pro Tour tävlingarna i helgen, och som han gjorde det. Han kastade höga averages match på match. I kvartsfinalen kastade han hisnande 117,45, och lyckades även kasta en ”ninedarter”. I finalen slog han Gerwyn Price. Aspinall är i ”cloud nine” just nu och det ska bli otroligt kul att se honom ikväll.

Cross har inte riktigt hittat jämnheten än för att det ska vara motiverat ett spel på honom. Aspinall å andra sidan som kastar sina bästa pilar någonsin just nu går inte att blunda för. Aspinall ska vara större favorit här än vad bolagen tycker, i min värld.

Speltips: Nathan Aspinall att vinna till 2,25 hos Unibet

Gerwyn Price-Michael Smith (1,90-4,50-3,20) Odds frun Bet365

Ingen av dessa två imponerade särskilt mycket i första omgången. Michael Smith kom inte alls igång och fick se sig besegrad med 7-3 av Glen Durrant. Gerwyn Price fick slita rejält för att kryssa med Rob Cross, det krävdes två riktigt bra legs från 4-6 för att knipa en poäng.

Price var den av dom två som kastade bäst i helgen som var. Han lyckades ta sig till final under söndagens tävling där en ostoppbar Aspinall stod i vägen. Längs vägen lyckades han slå dagens motståndare Michael Smith med 6-5.

Denna match känns på förhand väldigt klurig. Michael Smith är svår att ha att göra med i dessa sammanhang, man vet inte riktigt vart man har honom. Speciellt inte efter den svaga prestationen i omgång ett. Jag tror dock han steppar upp och att vi får en tajt match här. Dessa två kastar på sin dag väldigt många 180s. Något som jag tror sker ikväll då farten dom spelar i passar varandra perfekt.

Speltips: Över 6,5 180s till 2,15 hos Bethard

Gary Anderson-Peter Wright (2,62-4,50-2,20) Odds från Bet365

Även om Fallon Sherrock är huvudattraktionen ikväll och kommer få mest uppmärksamhet, så är detta tveklöst veckans match. Ett skotskt derby! Gary Anderson verkligen fått tillbaka motivationen! Han ryggskada tidigare fick mig att fundera om han någonsin skulle komma tillbaka, men oj som han är tillbaka! Förlusten mot Aspinall i VM tog hårt, och nu tränar han mer än på länge. Under helgen kastade han löjligt bra pilar när han vann en titel på Pro Touren.

Peter Wright, den regerande världsmästaren är inte sämre han. Trots att han fick stryk av Van Gerwen i omgång ett så kastade han riktigt bra pilar och förtjänade verkligen en poäng. Även Wright kastade riktigt bra pilar under helgen. Han åkte ut i kvartsfinal under båda dagarna. Under söndagen var det mot Nathan Aspinall, trots att han kastade ett average av 114. Det ska inte gå.

Förväntar mig en snuskig bra match mellan dessa ikväll. Båda är fyllda med självförtroende och kastar tunga scores. Det är en 180 lina ikväll som bara ska lösas och vi hugger direkt!

Speltips: Över 6,5 180s till 1,76 hos Bethard

Glen Durrant-Fallon Sherrock (1,30-6,50-7,50) Odds från Bet365

Jag har aldrig investerat i Fallon, och det kommer inte bli någon skillnad ikväll. Tolka mig inte fel, jag är överlycklig över vad hon presterade och den uppmärksamhet hon fick under VM. Det har dock gått ett steg för långt nu i min värld. Hon håller inte alls på den här nivån än, och min rädsla är att hon åker på en rejäl smäll ikväll. Därefter kommer kritiken växa och den är hon inte värd.

Glen Durrant är tourens just nu bäste på att checka ut. Just detta har alla män haft svårt med mot Fallon då publiken konstant buar när det ska kastas på dubblar. Durrant är en av få som kan stänga sådant ute.

Hur Fallon kommer hantera publiken ikväll blir spännande att se. Det är dubbla mängden åskådare mot vad hon stod inför i VM. En bra mycket större arena dessutom. Matchen spelas gentemot VM inte i setspel, vilket gör att hon inte kan han några legs där motspelarna springer iväg utan att bli straffad.

Jag tror Durrant gör processen kort med Fallon ikväll, tyvärr. Durrant är alldeles för stadig på sina dubblar just nu, och han kommer behöva darra rejält för att Fallon ens ska få chansen här.

Speltips: Glen Durrant att vinna till 1,30 hos Bet365

Speltips: Glen Durrant att vinna + högst checkout 1,73 hos Unibet

Daryl Gurney-Michael van Gerwen (6,50-6,00-1,36) Odds från Bet365

Det fanns en viss tveksamhet kring den gröna maskinen inför förra veckan. Ska han verkligen kunna gå ut och prestera med nya pilar direkt? 7-5 mot Peter Wright och ett average av 104 gav svar på tal direkt. Han är otrolig på att höja sig när kritikerna börjar visa sig. I helegen som var blev det en kvartsfinal och en åttondelsfinal på Pro Touren. Ingen skada skedd. Van Gerwen är ett större fan av att spela på den stora scenen, där folk ser honom. Han älskar att visa folk att han är bäst.

Gurney var allt annat än bra i helgen. Utslagen i första omgången båda dagarna. Torsdagen innan det i Premier League så blev han besegrad av Gary Anderson med 7-5, och inte heller då var prestationen särskilt bra. Han har svårt att registrera särskilt höga averages såhär i början av säsongen och det ser inte ut på honom som säsongen har börjat. Han lär höja sig kvickt.

Van Gerwen ska vara numret större här. Han växer av att kritiken finns där mot honom just nu. Det triggar honom att kasta skyhöga averages. Farten Gurney kastar i passar Van Gerwen perfekt. Tror vi får en ensidig affär här och -2,5 lockar!

Speltips: Michael van Gerwen -2,5 legs till 1,72 hos Bet365

Speltips: Michael van Gerwen+Glen Durrant 1,77 hos Bet365

Njut av kvällens pilar som återigen visas på Tv3Sport!

//Axel Andersson

@MrXet

Alla rekar

Nathan Aspinall

Rob Cross-Natha Aspinall

Unibet 2.25
1.00 u
 • -1.00 u
  Resultat

Över 6,5 180s

Gerwyn Price-Michael Smith

Bethard 2.15
1.00 u
 • 1.15 u
  Resultat

Över 6,5 180s

Gary Anderson-Peter Wright

Bethard 1.76
1.00 u
 • 0.76 u
  Resultat

Glen Durrant

Glen Durrant-Fallon Sherrock

bet365 1.30
1.00 u
 • -1.00 u
  Resultat

Glen Durrant+Michael van Gerwen

Dubbel

bet365 1.77
1.00 u
 • -1.00 u
  Resultat

Glen Durrant+Högst Checkout

Glen Durrant-Fallon Sherrock

Unibet 1.73
1.00 u
 • -1.00 u
  Resultat

Michael van Gerwen -2,5

Daryl Gurney-Michael van Gerwen

bet365 1.72
1.00 u
 • 0.72 u
  Resultat

Ett inlägg av