Speltips: Premier League is back!

Dart Axel 2/14

Januari har bara svept förbi och Februari har ankommit. Så vad betyder egentligen Februari förutom att det blir ljusare utomhus och att sommaren kommer ett steg närmre? Jo det betyder extremt mycket för oss som senast i December satt klistrade vid tvn och såg Peter Wright kastade hem sin första VM-titel.

Premier League i dart är tillbaka! En 16 veckor lång tävling med start i Aberdeen och slut London tar vid ikväll. Nio spelare slåss, om i mitt tycke den näst största titeln man kan vinna för året. Alla möter alla under nio torsdagar runt om i Europa. Sedan blir en spelare eliminerad innan det blir returmöte och alla möter alla återigen. Efter 15 veckors spel har vi en färdigställd tabell där dom fyra bästa går till slutspel. Detta spelas i O2 i London framför över 10,000 åskådare.

Precis som förra året har PDC valt att istället för ha 10 deltagare, kasta in en joker dom första åtta veckorna för att dom ska få känna på hur det känns att spela i riktigt stora arenor. Bland annat ska Fallon Sherrock vara med en utav veckorna. Ett beslut som jag inte riktigt är med på. Låt en spelare som Dave Chisnall, som precis kom utanför startfältet i år, få en plats fullt ut.

Årets startfält är ruskigt smaksigt och varenda match har en charm i sig. Michael van Gerwen är inte helt oväntat regerande mästare. Han går såklart in som favorit ännu ett år. Han är stabil över 16 veckor och har en lägstanivå högre än alla andra.

Dags att sätta tänderna i kvällens fem matcher där det finns mycket att se på! Glöm inte att denna tävling i år även går på tv. Tv3 sport är kanalen!

Michael Smith-Glen Durrant (2,30-4,50-2,50) Odds från bet365

Känns märkligt att säga att Durrant är debutant här, men det är han faktiskt. Han var med som joker förra året när han i Glasgow blev besegrad av Gurney 7-3. Detta är hans andra år hos PDC och han har all rätt att vara med i år. Han imponerande stort förra året och var en av dom bättre spelarna för året.

Smith öppnade säsongen starkt förra helgen när han tog sig till final i ”The Masters”. Dock är det ingen tävling han kommer vilja minnas. Han hade tre pilar för att vinna tävlingen. Dessa tre pilar missades dock och han får vänta på att vinna sin första stora turnering. När den väl kommer är det möjligt att det rinner iväg, men att ta den första är oftast det svåra.

Detta kommer likt oddsen säger bli en tight match där små marginaler som avgöra resultatet. Båda spelarna har inga problem att spela inför stor publik och tvkameror. Ett oavgjort resultat här skulle inte chocka någon. Dock ser jag ett spelvärde i något annat. Smith kastar bra många fler 180s på ett år än har Durrant gör, precis som han visat senaste två mötena dom emellan. Det är spelet jag kommer hugga i denna match.

Speltips: Michael Smith att kasta flest 180s: 1,85 hos Unibet

Gary Anderson-Daryl Gurney (2,00-4,50-3,00) Odds från Bet365

Kul att Gary är tillbaka i Premier League. Han missade förra årets upplaga då han var skadad. Han har en förmåga att producera bra pilar här. De senaste fem åren han deltagit har han kvalificerat sig för slutspelet alla fem. Gary har dessutom vunnit denna turnering två gånger. Skadefri helt verkar han vara nu också Gary. Förra helgen gav han ett rejält styrkebesked när han slog Gerwyn Price med hela 10-2.

Gurney lyckades förra året kvalificera sig för slutspelet för första gången i karriären- Där satte dock Van Gerwen stopp för honom med besked. Gurney vet man inte riktigt var man har i denna turnering, han kan vinna 7-0 ena veckan för att veckan efter få stryk med 0-7. Får han ordning på det i år kan han bli farlig. Han började säsongen förra helgen med att få stryk av Dave Chisnall med 10-8 med ett blygsamt average av 94. Chans till nya tag ikväll.

Jag litar inte riktigt på någon av dessa innan det gått någon vecka av säsongen. Gary kommer ha hemmastöd och det är spännande att se hur Gurney tar det. Något jag dock litar på är att dessa två smäller in ett gäng 180s. Det är båda spelarnas styrka och något dom är bland dom fem bästa i världen på.

Speltips: Över 6,5 180s i matchen: 2,00 hos Bet365

Michael van Gerwen-Peter Wright (1,95-4,50-3,00) Odds från Bet365

Kvällens match utan större snack detta. En repris på VM-finalen som utspelade sig på årets första dag. Peter Wright har aldrig sett mer självsäker ut än han gör just nu. Han började säsongen med att vinna ”The Masters” och titlarna rullar in för skotten. Nu är han på hemmaplan i Aberdeen och publiken kommer vilja se att kvällens match slutar precis som VM-finalen.

Van Gerwen öppnade inte direkt säsongen starkt när han blev besegrad av Jonny Clayton. Det tar dock inte bort faktan att han är världens bäste spelare, med marginal dessutom. Nu får man för första gången sen jag vet inte när uppemot två gånger pengarna på den gröna maskinen. Detta är något man inte kan ducka för. Premier League är Van Gerwens tävling, och tro mig, han kommer inte låta Peter Wright få fortsätta slå honom.

Speltips: Michael van Gerwen att vinna: 2,00 hos Unibet

Nathan Aspinall-John Henderson (1,80-4,75-3,40) Odds från Bet365

En fin saga, Nathan Aspinall. Nådde inga framgångar och hade så gott som inga pengar. Det fanns egentligen ingen ide att fortsätta kasta. Då kom två semifinaler i VM på två år och livet har helt vänt. Ett tecken till alla att man aldrig ska ge upp. Aspinall har blivit en spelare av världsklass och kan slå alla spelare på touren. Nu gör han debut i Premier League och det ska bli spännande hur han hanterar det.

John Henderson är första veckans joker. Han kommer ha ett massivt hemmastöd i Aberdeen. Han är fruktansvärt älskad däruppe ”Big John”. Förra året fick han även då en jokerplats i Aberdeen. Det tog han tillvara på genom att spela 6-6 mot Van Gerwen i en minnesvärd match då publiken var helt galna. Henderson är inte med i tävlingen, men han tjänar pengar beroende på resultatet, så en morot finns.

Henderson älskar det här och har i intervjuerna innan sett ut som den spelare som ser framemot denna torsdag främst. Ingen kan klandra honom efter förra året. I förra årets match kastade Henderson sex 180s mot Van Gerwen. Jag tror vi får se ett gäng ikväll också, och linan på 2,5 är alldeles för låg!

Speltips: John Henderson över 2,5 180s: 1,80 hos Bet365

Gerwyn Price-Rob Cross (1,90-4,75-3,10) Odds från Bet365

Kvällens sista match spelas mellan två spelare som tog helt olika vägar förra året. Gerwyn Price tog stora kliv förra året, framförallt under hösten. Han målades upp som den stora utmanaren till titeln och såg faktiskt ut som världens bäste under några veckors tid. Price gör sitt tredje år i Premier League. Första året blev han eliminerad efter nio veckor. Andra året höll han sig kvar tack vare att Raymond van Barneveld knappt tog några poäng alls. Sedan vaknade han till under andra halvan av ligan och förlorade bara en av de sista åtta matcherna. Han började säsongen med att bli besegrad av Gary Anderson med 10-2. Det handlade dock mer om att Gary var riktigt bra än att Price var under isen.

Rob Cross har hamnat lite i ett svart hål. I VM åkte han ut mot Kim Huybrechts i första omgången. Nu startade han året förra helgen med att få stryk av Adrian Lewis med 10-5. Inte bara fick han stryk, han kastade ett average av 84. Det är skrämmande lågt, och Cross måste börja leverera igen nu. Han måste starta Premier League bra, annars kan det rinna iväg då hans självförtroende inte är på topp just nu.

Det finns bara en av dessa man kan backa just nu, och det är Price. Han avslutade förra året sublimt och var ljusår bättre än Cross. Cross ser inte ut att börja detta året särskilt mycket bättre och jag placerar inte ett öre på honom innan han börjar se ut som en spelare med självförtroende likt han gjorde 2018 igen.

Speltips: Gerwyn Price -1,5: 2,06 hos Bethard

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.