Speltips: The great escape fortsätter?

Var det turneringens match vi fick se denna morgon mån tro? En av dom helt klart i alla fall när Dominic Thiem efter fyra timmar och tio minuter lyckades sänka världsettan Rafael med 3-1 i set. Tre tiebreaks utspelade sug, och Thiem vann dom alla tre. Thiem imponerade stort på mig. Han lyckades stå upp i duellerna när Nadal toppade sin forehand högt upp mot Thiems backhand. Han lyckades till och med vända duellerna därifrån och slog sin raka backhand otroligt bra matchen igenom. Sen var hans jobb och rörelse underbar därute. Han jagade varenda boll och verkade verkligen hinn tupp varenda boll. Nadal kom inte igenom och han såg stressad ut, och det är inte vanligt.

I semifinal väntar Zverev något överraskande, i alla fall för mig. Jag såg inte kvartsfinalen som spelades tidigt under morgonen mot Wawrinka, men ryktet säger att det höll långt ifrån samma nivå som Thiem-Nadal. Oavsett verkar Zverev kommit över sitt lilla Grand-Slam spöke och är framme i sin första semifinal!

Under torsdagsmorgonen väntar en väldigt klassisk duell mellan Roger Federer och Novak Djokovic. Har ni chans att se den, då ska ni se den. Man vet aldrig när deras sista möte utspelar sig, så det gäller att ta vara på varenda chans som ges.

Roger Federer:

Har du klickat in på denna text vet du vem Federer är, det är inte svårare än så. Den störste som någonsin greppat tagit i ett tennisracket. Han är jakt på sin 21a Grand-Slamtitel här i Melbourne.

Hur har Federer sett ut då under vägen till semifinal? En påse gott och blandat är väl den godispåsen som beskriver det bäst. Han svepte förbi Steve Johnson och Filip Krajinovic innan Millman ställde till med problem. Federer blev utmanövrerad i spelet från baslinjen och blev använde ett av sina nio liv för att vinna i fem set.

Resterande liv använde han i kvartsfinalen mot Tennys Sandgren. Federer fick problem med ljumsken och så gott som kastade bort två set. Sedan började han sakta men säkert känna sig bättre i kroppen och träffa bollen bättre. Detta i samband med att Sandgren efter sju missade matchbollar blev mer och mer irriterad.

The great escape kommer pryda varenda tidning om Federer vinner titeln här i Australien. Kan han då göra det? Svaret är ja. Man kan aldrig räkna ut Federer.

Novak Djokovic:

Ja det är inget snack om att det här är världens bäste tennisspelare för tillfället. Sättet som han detonerade Raonic på, var minst sagt häpnadsväckande. Utöver det har varit fortsatt fläckfritt. Ett set har han tappat Novak, och det var i första omgången mot den hårdslående tysken Struff.

Om det har med att han anlitat Goran Ivanisevic eller inte, så har Novak fått en klart bättre serv. Han vinner hela 84% bakom sin förstaserv denna turneringen. Enbart Ivo Karlovic och Thiago Monteiro ligger före honom i den kolumnen under turneringen.

Det är dock inte bara serven som får en att höja på ögonbrynen just nu. Han returnerar otroligt bra och har ett rörelsemönster som jag skulle klassa som det bästa sporten har sett. Han träffar bollen rent och det är inte många som kan komma åt honom när bollen är i spel.

Speltips:

Ska man tro spelbolagen så bröt Federer benet i sin kvartsfinal mot Sandgren. Oddset kickar uppemot sju gånger pengarna och jag har då aldrig sett något liknande. Federer var lite stel i ljumsken och kunde spela igenom det. Återkommer det imorgon kommer Djokovic plocka isär honom, men det lät inte allt för farligt av vad jag förstod på Federer.

Federer har aldrig blivit överkörd av Djokovic, vilket känns lite underligt då han har varit rätt mycket bättre den senaste tiden. Federer har ett hemligt vapen. Han har en tennishjärna av yttersta världsklass. Han vet att han inte kan stå och bolla med Djokovic från baslinjen. Det kommer vi inte få se mycket av. Vi kommer få se en Federer som kommer rycka i spelet så mycket han bara kan. Han kommer locka fram Djokovic på nät, där han inte är särskilt vass. Han kommer även söka sig fram på nät själv och söka tidiga avslut.

Senast dom möttes var i London under ATP-slutspelet i November. Då vann Federer i raka set. Han sökte tidiga avslut och ryckte i spelet som bara Federer kan. Han servade även väldigt bra, något som kommer krävas under morgondagen också.

Publiken kommer till 95% vara på Federers sida inne på Rod Laver Arena. En faktor som helt klart kan påverka matchen. Djokovic gillar inte att publiken är på Federers sida och det har han visat förut. Går han då ned i nivå kommer Federer hugga. Han sniffar upp sådana lägen som hund.

Djokovic kommer gå vinnande ur den här duellen, det är jag rätt säker på. Men jag tror inte har får en så enkel resa som oddsen säger. Federer har en förmåga att alltid störa Djokovic med sin klurighet, och det tror jag sker igen. Linan på +7,5 är brutal. Låt oss hoppas att kroppen inte stör Federer och att vi får en riktigt klassiker under förmiddagen!

Match: Roger Federer-Novak Djokovic

Speltips: Roger Federer +7,5 gem

Odds: 1,81

Bookie: Coolbet

Spelstopp: 09:30

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.