Speltips: Jannik Sinner!

Dom blåa banorna står uppdukade för ännu en omgång av Australien Open! Himlen dock, är inte lika blå. Det stora samtalsämnet inför turneringen har i stort sett varit om den ens går att genomföra. Dom enorma bränderna som härjar i Australien har skapat en så pass giftig rök som tagit sig till Melbourne, som gör det farligt för spelarna att tävla.

Under kvalet blev det ramaskri. Spelare som inte har astma fick ta astmaspray för att få hjälp med andningen. En damspelare fick bryta för att hon inte kunde andas. Många av spelarna antydde också på att dom aldrig har haft så svårt att slita sig igenom en hel match, krafterna tog slut onaturligt fort.

Nu är det dock dags för huvudturnering och luften verkar blivit något bättre. Tillräckligt för att man ska våga skicka ut som stora grabbarna på banan i alla fall. Dom stora grabbarna är som vanligt de senaste 15 åren, Federer, Nadal och Djokovic. Det känns ju tråkigt att säga, men någon av dom tre lär ju vinna spektaklet ännu ett år. Medvedev, ryssen, är ju en som skulle kunna hota, annars har jag svårt att se någon ställa till problem för de tre stora.

Första omgången drar igång inatt och det är mängder med matcher direkt. Jag har tänkt att lägga fokus på en match där två ungtuppar ställs mot varandra!

Jannik Sinner:

Det är väldigt svårt att förstå att Italienaren bara är 18 år gammal. Han gjorde ett namn för sig säsongen som gick och är ny på den stora scenen. Men som han spelar känns det som han varit med i branschen i ett gäng år. Han gör sin blott andra Grand Slam turneringen i karriären, men trots det tror jag varenda spelare ville undvika denna italienska talang i lottningen.

Trots sin ringa ålder har Sinner redan hunnit segra tre gånger på Challengertouren. Hans mest prestigefyllda titel än så länge är dock när han i Novermber rodde hem Next Gen slutspelet. En tävling där världens åtta bästa spelare upp till 21 år får delta. I finalen gjorde han slarvsylta av Alex De Minaur, en av dom största talangerna sporten har just nu.

Vad är det då som gör Sinner så farlig? Med sin längd, 1,88 cm, så har han naturligt en stark serv att luta sig tillbaka emot. Det är dock grundspelet som imponerar allra mest på mig. Han har ett av dom tyngre forehandslagen på touren redan. Lägg därtill att hans backhand är lika tung den. Dessutom är han väldigt vass på att värdera vad han ska göra med bollen när den kommer mot honom, men ges chansen att smaska dit den, då är han inte sen med att ta den.

Enda frågetecken jag har kring Sinner är hans försvarsspel. Dock är det ofta inget man behöver oroa sig för då hans tunga grundspel gör att han så gott som konstant sitter i förarstolen och styr bollväxlingarna.

Max Purcell:

Denna 21 åriga australiensare är en av alla gnetare på Challengertouren som kommer spendera hela sin karriär där. 2016 var året när Purcell lyckades bygga upp förhoppningarna något. Han tog sig till kvartsfinal i pojkklassen av Australien Open, något han sedan följde upp med att vinna sin första Challengerturnering. Efter det har det varit torrt med framgångar för australiensaren.

Det som får mig att tro att Purcell inte kommer ta några steg längre i karriären är att han saknar något riktigt vapen. Han är helt okej på det mesta i spelet. Han har ett säkert grundspel och en fin volley. Han har dock inget som gör att han kan slå igenom spelare eller liknande.

Analys:

Jag förväntar mig en väldig ensidig historia i denna första omgång i Australien. Sinner kommer styra från första bollträff och sätta Purcell på bakfoten direkt med sina tunga grundslag. Purcell kommer få försvara och åter försvara och bara hopppas på att Sinner inte alls har dagen för att kunna sno åt sig några set här.

Trots att Sinner bara är 18 år gammal så ser han redan mentalt stark ut. Därav trot jag att han kommer göra ett proffesionellt jobb här och försöka vinna så fort som möjligt för att spara energi. Medans andra ungtuppar har svårt att klara av att hålla upp nivån i tre set. Sinner kommer vinna denna match, och jag tror dessutom han gör det i raka set och lämnar ett styrkebesked till övriga i turneringen.

Match: Jannik Sinner-Max Purcell

Speltips: Jannik Sinner att vinna 3-0

Odds: 2,20

Bookie: Unibet

Spelstopp: 02:30

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.