Speltips: FC Lahti - FC Honka - Kan FC Lahti resa sig från förra helgens svaga match?

Senaste bloggspelet som spelades förra veckans lördag slutade turligt i en void när bet365 hade skrivit ut fel lagnamn, vilket denna gång räddade 5 U + 3 U. Var medveten redan när jag tog spelet att det fanns en risk för void eftersom man hade skrivit ut FC Lahti som FC Lahti Academy. Samtidigt så var oddset på Lahti för högt för att inte ta den medvetna risken som jag tog.

Nu under fredagen spelas det två vänskapsmatcher här i Finland och båda har avspark inom några timmar. Sedan tidigare fanns det odds ute på ena av dem, TPS – SalPa, var jag redan igår spelade HT/FT. För en liten stund kom det ut odds till den andra matchen och kommer nu att ta en snabb fokus på den med en kort bloggtext.

FC Lahti

Denna gång har bet365 lär sig sin läxa och skrivit ut namnet på FC Lahti ordentligt när man idag kommer att spela sin fjärde träningsmatch för säsongen, två första matcherna spelade man i mitten av december och förra veckans lördag mötte man MP hemma i en match som man förlorade med 2-0.

Matchen mot MP gav inte orsak till många glädjerop för FC Lahtis del. Man hade svårigheter med att skapa chanser mot ett, åtminstone på förhandsett, klart svagare lag som håller till en division lägre. Enligt huvudtränaren Illar Zeneli finns det många saker som man måste förbättra på från den matchen. Enligt honom så måste man lär sig att spela mycket lugnare, modigare och klarare än vad man gjorde förra veckans lördag.

Till dagens match mot kommer FC Lahti att ha med sig följande testspelare: Vahid Hambo, Tapio Torpo, Arttu Auranen & Henri Eninful. Av sina kontrakterade spelare saknar man Altin Zeqiri & Eemeli Virta. Hela dagens trupp är följande:

FC Honka

Esbolaget FC Honka hade en fin säsong 2019 när man slutade på en tredje plats i Veikkausliiga och kommer den inkommande säsongen att vara ett av dom finländska lagen som deltar i Europa spelet senare under sommaren. Ser man på utvecklingen som FC Honka har haft dom senaste 3-4 åren så har man i mitt tycke gått från klarhet till klarhet och blivit ett lag att räkna med i toppstriden av Veikkausliiga.

En av styrkorna hos FC Honka är att man har överlag lyckats med att hålla sin trupp rätt så intakt dom senaste säsongerna samtidigt som man har också överlag lyckats bra med sina nyförvärv. Till årets trupp har man förtillfället värvat in följande spelare:

  • Markus Uusitalo, HJK
  • Tapio Heikkilä, Sandnes Ulf (Norge)
  • Dani Hatakka, SJK
  • Jerry Voutilainen, VPS
  • Edmund Arko-Mensah, Wa All Stars FC (Ghana)
  • Mohammed Adams, Liberty Professionals FC (Ghana)

Av dessa är åtminstone Heikkilä, Hatakka & Vuotilainen spelare som skall vara med och konkurrera om en plats i öppningselvan under säsongen. Om dom två spelare som man värvat in från Ghana kan jag för tillfället inte säga alltför mycket medan Uusitalo är värvad in som reservmålvakt. Från förra säsongens trupp har man tappat följande spelare för tillfället:

  • Juha Hakola, slutat
  • Tommi Saarinen, KPV
  • Joel Perovuo, IF Gnistan

Alla dessa 3 spelare hade en hel del med rutin men samtidigt var dom inte längre spelare som var givna i öppningselvan. Jämför man nyförvärven med dom spelare som man tappat så ser årets FC Honka, åtminstone på pappret, starkare ut för tillfället.

Speltips och analys

Matchen idag kommer för båda lagens del att vara den sista före gruppspelet av årets Finska cup drar igång nästa vecka. Det som talar till FC Lahtis fördel idag är att man har hunnit med mera matchträning än vad FC Honka har gjort såhär långt när man under den senaste månaden spelat 3 matcher och denna match för FC Honkas del kommer att vara den första i år.

Jämför vi båda lagens trupper med varandra så håller jag FC Honka som ett klart starkare lag än vad FC Lahti är. För tillfället förväntar jag mig att FC Lahti kommer att vara ett lag för den nedre halvan av årets Veikkausliiga medan FC Honka i sin tur bör vara ett av lagen som skall vara med i toppen av tabellen. Ser vi på vad FC Lahti visade upp i sin föregående match mot MP så har får man lov att förbättra en hel del om man vill få med sig något från denna match när man möter ett klart starkare lag. Mitt spel i dagens match kommer att vara FC Honka +0.0 AH till oddset 1.875 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.