Speltips: FC Lahti Academy - MP - Den finska fotbollssäsongen 2020 inledes med ett MAXBET

Den finska fotbollssäsongen 2020 inledes med ett MAXBET

Det har blivit dags för det första blogginlägg år 2020 när fotbollssäsongen i Finland sakta men säkert börjar dra igång med diverse träningsmatcher och Finska cupen som kommer att dra igång om en vecka. Senaste blogginlägget spelade några dagar före jul och slutade i en vinst när Ilves-Kissat -0.5 AH fick rättas med en grön bock efter att man vunnit med hela 6-0 i träningsmatchen mot Tampere United.

Under lördagen kommer det att spelas en del med träningsmatcher här i Finland och våra vänner hos bet365 har varit hyggliga nog att för tillfället ge ut odds till en av matcherna. Med det sagt så förflyttar vi oss till Lahtis.

FC Lahti Academy

Veikkausliiga laget FC Lahti kommer nu under lördagen att spela sin tredje träningsmatch under denna försäsong, när man i december månad hann med att spela två träningsmatcher som båda slutade i en 2-0 vinst , första mot FC HAKA och den andra mot PK Keski-Uusimaa. Av någon orsak har bet365 i denna match valt att lägga till Academy i lagets namn, vilket jag inte vet varför dom gjort eftersom laget i fråga är kort och gott FC Lahti.

FC Lahti går in i säsongen 2020 med en ny huvudtränare när Illir Zeneli tog över laget efter att ha tränat FC Espoo några säsonger i Kakkonen. Ser vi på resultaten från lagets två första träningsmatcher så har Zeneli i alla fall fått en bra start på sin karriär hos FC Lahti. Ser vi på truppen som FC Lahti för tillfället har till sitt förfogande så har man åtminstone på förhand sett en rätt så stark trupp till sitt förfogande när man har kontrakt med 18 spelare. Jämfört med förra årets trupp så har man för tillfället värvat in 4 nya spelare i

  • Kari Arkivuo, BK Häcken (Sverige)
  • Timi Lahti, VPS
  • Viljami Isotalo, FC Espoo
  • Valdrin Rashica, FC Espoo

Av dessa fyra är det framförallt herrarna Arkivo & Lahti som förväntas vara förstärkningar till laget och dess defensiva spel. På minussidan så har man tappat 4 spelare från förra årets trupp i:

  • Pekka Lagerblom, slutat
  • Jani Tanska, slutat
  • Mikko Hauhia, slutat
  • Josue Currais, CF Peralada (Spanien)

Av dessa fyra var alla utom Lagerblom, som drogs med en hel del skador, förra säsongen mer eller mindre givna i öppningselvan. Framförallt tappet av Josue är en försvagning till lagets offensiva spel.

Under lördagens match kommer FC Lahti att ha med sig åtminstone 3 stycken testspelare när mittfältarna Henri Eninful & Mehdi Kriouita samt anfallaren Vahid Hambo kommer att visa upp sig för lagledningen. Av sina ordinarie spelare kommer man att sakna åtminstone Kari Arkivuo, Altin Zeqiri & Erik Törnross, utöver dessa tre så har en del spelare varit förkylda under veckan och deras medverkan i lördagens match är åtminstone för tillfället osäker.

MP

MP eller Mikkelin Palloilijat som lagets hela namn lyder kommer säsongen 2020 återigen att spela i Ykkönen när man var ett av dom 3 lagen som efter säsongen 2019 fick ta steget upp från Kakkonen. För tillfället förväntas MP vara ett av lagen som under denna säsong kommer att få sikta in sig på att främst strida om ett nytt kontrakt.

Efter att laget tog steget upp till Ykköen har den största förändringen såhär långt varit på tränarposten när förra säsongens tränare Janne Wikman sa upp sig för att bli Sunderlands scout i Skandinavien. Som ny tränare anställdes Juha Pasoja som säsongen 2019 ledde Kemi City FC till serievinst i Norra Finlands Kolmonen. Tidigare under karriären har Pasoja hunnit med att träna JJK både i Veikkausliiga samt Ykkönen.

För tillfället har inte MP ännu gjort några nyförvärv till sin trupp. Man har såhär långt främst koncentrerat sig på att förlänga kontrakten med förra säsongens nyckelspelare. MP spelade en träningsmatch under december månad när man tre dagar före julafton fick med sig ett 2-2 resultat mot förra säsongens finska mästare KuPS. I den matchen hade man med sig en del testspelare och till lördagens match mot FC Lahti kommer man återigen att ha med sig 3 spelare som är och visare upp sig och försöker spela sig till ett kontrakt i försvararen Yassin Daoussi som även spelade med laget mot KuPS samt franske mittfältaren Walid Abdelali samt brasilianske anfallaren Lyon Dantas Firmino.

Speltips och analys

Båda lagen har redan såhär tidigt in på säsongen hunnit med att samla på sig en del med matcherfarenhet när FC Lahti har spelat två träningsmatcher och MP en träningsmatch. Ser vi på båda lagens trupper för tillfället så håller jag FC Lahtis trupp som en klart starkare trupp. FC Lahti har i sina två träningsmatch sett spelmässigt bra ut och lyckats med att skapa en hel del med målchanser, framförallt har lagets yngre spelare imponerat. Kan FC Lahti fortsätta med samma spel som man visade upp i sina två träningsmatcher under december så anser jag att man skall ha fullgoda chanser till sin tredje raka vinst. Ser vi på oddssättningen i matchen så tycker jag att våra vänner hos bet365, återigen är ordentligt ute och seglar. Hade själv satt oddset på FC Lahti runt 1.40 i denna match medan bet365 har satt ett odds på hela 2.00 för en hemmavinst. Med det sagt så kommer jag att inleda bettingåret 2020 med ett MAXSPEL och spela FC Lahti Academy att vinna till oddset 2.00 med 5/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.