Speltips: Preview av semifinalerna!

Dags för kvartsfinaler!

Som vi har väntat. Igår kom äntligen den första matchen i mästerskapet som fick pulsen att stiga till onormala nivåer. Peter Wright tog emot Luke Humphries i en vansinnig tillställning. I dom fyra första seten kunde inte Wright missa någonting, han var helt ospelbar. Sedan kom en liten dipp och Humphries som bara gnetat och gnetat fortsatte med det och snodde åt sig tre set.

Wright vann matchen med 5-3 i set och ett average av 106. Turneringens prestation och turneringens match. Det regnade 180s och ingen spelare vek ned sig alls. Cred till båda spelarna.

Även Gerwyn Price imponerande igår då han slog svårspelade Glen Durrant med 5-1 i set. Han var klinisk i alla viktiga legs. 5-1var inte ett rättvist resultat, men det drar iväg lätt när den ene är så pass vass som Price var i de avgörande legsen.

Van Gerwen gick på en riktig låg växel igår när han besegrade Labanauskas med 5-2. Han har så mycket kvar i tanken när vi går in i semifinalerna så det är löjligt. Jag tror att vi får se den riktiga Van Gerwen ikväll när han får möta en Aspinall som ser bra ut och som även lever om lite på scenen. Det brukar få Van Gerwens fokus att stiga. För han vill vara den som alla ser på scenen.

Långtidspelen ser rätt spännande ut just nu. Van Gerwen att vinna turneringen till 2,20 känns väldigt bra. Gerwyn Price att sluta tvåa i turneringen känns även den fi just nu. Sen har vi Van Gerwen över 40,5 180s i turneringen, han har för tillfället 24. Sedan har vi avslutningsvis Gerwyn Price över 34,5 180s, och han har just nu 21.

Gerwyn Price-Peter Wright

Klurig match. Klurig på så sätt att man inte riktigt vet vad man får av dessa i denna turnering. Gerwyn Price är vass varannan match och en bit under sin standard varannan. Peter Wright å andra sidan går lite in och ut under matcherna. Han kan börja riktigt starkt för att sedan bjuda in motståndarna i matcherna, eller vice versa.

Price går favorit i denna match, och det ska han vara. Han har varit ruskigt stabil under hela året på den stora scenen och tagit titlar. Dock går han lite för stor favorit för att det ska motivera ett spel. Wright är inte heller tillräckligt stor underdog för att det ska motivera ett spel.

Jag tror vi kommer få se en tight match här, där Price förmodligen drar det längsta strået. Oavsett kommer vi få se mängder med sets och mängder med legs. Tror även det här kommer bli en välspelad match där dom kommer sporra varandra att bli tvungen att kasta riktigt bra pilar.

Price har i turneringen kastat en 180 var fjärde leg. Det är en bit under vad han normalt gör. Med den statistiken skulle det krävas 40 legs idag för att han skulle klara av att kasta över 9,5 som linan här. 40 legs kan jag nästan lova att vi får i denna batalj. Dessutom tror jag Price steppar upp idag och höjer sitt snitt. Gillar hans lina och kniper det spelat i denna match!

Gerwyn Price Ö9,5 180s (1,85) Unibet

Michael van Gerwen-Nathan Aspinall

Kan någon stoppa Van Gerwen från att lyfta sin fjärde titel här i London? Nej är svaret från mig. Trots att han inte direkt imponerat under turneringen så är han fortfarande enorm favorit. För även om prestationerna inte är något att hänga i julgranen så har han ändå steppat upp när det behövts och visat att formen är där.

Han är så överlägsen Van Gerwen att han efter kvartsfinalerna ber om tuffare motstånd så han kan få slita lite. Han tyckte matchen mot Labanauskas var tråkig. Matchen mot Aspinall kommer inte bli tråkig. Han kommer släppa ut känslor som gör att vi kommer få se den riktige Van Gerwen ikväll.

Aspinall kravlade över mållinjen mot Van den Bergh igår i en 5-3 seger. Han sa själv efteråt att han var väldigt nervös under matchen och det var det som gjorde att han inte hittade någon nivå alls de avslutande tre seten. Det kommer han inte ha råd med mot Van Gerwen, som direkt straffar folk som är off under små ögonblick.

Marknaden har sagt sitt och har spelat ned Aspinall ett gäng punkter. Jag håller inte med. Det är semifinal i VM, Van Gerwen kommer behöva spela bra här då han möter en spelare som kan kasta, han möter även en spelare som visar känslor som gör Van Gerwen bättre. Van Gerwen kommer inte slappna av här då han vet att Aspinall kan spela. Jag tror att vi får se en snuskig prestation av Van Gerwen ikväll. Igår bad han om ursäkt att han var så dålig, det kommer han inte göra ikväll.

Michael van Gerwen -3,5 Set (2,00) bet365

Låt oss njuta av semifinalerna och låt det flöda 180s ikväll!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.