Speltips: Dags för kvartsfinaler!

Dags för kvartsfinaler!

Oj vad tiden går fort! Det är redan 29e December och bara tre speldagar återstår av detta Dart-VM! Kvartsfinalerna är satta och ska alla fyra spelas under dagen. Den stora favoriten till titeln, Michael van Gerwen, är kvar i turneringen och han ser vass ut. Även hans förmodade finalmotståndare är kvar i turneringen, Gerwyn Price. Han ser inte alls lika vass ut.

För övrigt saknas många stora namn när kvartsfinalerna ska ta vid. Många av dom föll på tidiga hinder, och utan att låta allt för nedlåtande, det är då inga sexiga kvartsfinaler vi har framför oss. Men vi har i alla fall fyra styckena och jag ska gå igenom dom alla lite kort här nedan!

Nathan Aspinall-Dimitri van den Bergh

Aspinall har verklige visat att det inte var av en slump han tog sig fram till semifinal förra året. Han har backat upp det hela året och ser dessutom återigen vass ut här i Alexandra Palace. Han slog Gary Anderson i åttondelsfinal med hjälp av väldigt många tunga scores, hela 11 180s kastades. Det var dock hans dubblar som fällde Anderson tillslut, 40% var han på sina checkouts.

Van Den Bergh kommer från lite ingenstans i denna turnering som han då och då gör vid stora tillfällen. Han har dock tur som är kvar i turneringen. Adrian Lewis hade ledningen 3-1 i set innan han klev ned i nivå ordentligt och Van den Bergh kunde kapitulera på det.

Förväntar mig en match där det kommer kastas mycket bra pilar men där Aspinall är den bättre i slutändan. De tunga scores han kastar just nu kommer ge han chanser, och med tanke på hur tycke han trivs här och vad han åstadkom förra året så tror jag inga nerver kommer i vägen.

Speltips: Nathan Aspinall -1,5 Set (1,86) hos Bethard

Luke Humphries-Peter Wright

Med Peter Wright vet man aldrig vad man får, vilket visat sig tydligt under VM. Under gårdagen ledde han med 3-0 i set och 2-0 i det fjärde innan en jättekollaps var nära att ske. Wright lyckades tillslut vinna det sjunde och avgörande setet med 5-3. Han sa efteråt att han helt tappade energin och var nära att svimma på scen. Wright har spelat tre matcher detta VM och använt tre olika pilar, ett nytt par idag?

Humphries precis som förra året tillbaka i kvartsfinal, och det har sett rätt stadigt ut. Average runt 95 och riktigt stabil på sina checkouts. Frågan är bara om han har en nivå till, för den behöver han idag i så fall. Det är helt upp till Wright idag. Kommer han ut och kastar bra, som han gjorde i de tre första seten mot De Zwaan igår, då är han för bra. Det är just vad jag tror händer. Det är kvartsfinal i VM, i ett långt format. Wright höjer sig idag tror jag och tar sig till semifinal.

Speltips: Peter Wright -1,5 Set (1,72) bet365

Michael van Gerwen-Darius Labanauskas

Det finns bara en utgång i den här matchen, så enkelt är det. Om inte Van Gerwen tar sig vidare till semifinal så hoppas jag naken i en snödriva och lägger ut i nästkommande inlägg. Den här titeln är den Van Gerwen vill ha, och han ser fokuserad ut. Han kastade ett average av 104 i förra omgången mot Stephen Bunting och han ser ut att bara öka och öka. Han har spelat sex kvartsfinaler i VM och vunnit alla sex.

Labanauskas är en stabil spelare som är duktig mot likasinnade spelare. Problemet för honom ikväll är att han har ingen extra växel att lägga i. Han kommer kasta sin scores av 100 och få skrapa fram möjligheter att få vinna legs. Han har en imponerande procent på sina dubblar i denna turnering, hela 47%, och det är det som hållit honom kvar. Problemet är dock hans scores som måste upp avsevärt ikväll för att ens kunna knipa några set.

Jag sitter spelfri i denna match då jag tycker allt sitter rätt. Van Gerwen är enorm favorit i alla segment av matchen.

Glen Durrant-Gerwyn Price

Dessa två var väldigt långt under vad dom kan prestera när dom under gårdagen spelade sina åttondelsfinaler. Durrant ser inte helt hemma ut på scenen medan Price inte kunde hantera farten Whitlock spelade i och blev frustrerad av det.

Price är den av dom två som visat under turneringen att det finns en hög nivå där. I Sextondelsfinalen mot Henderson kastade han ett average av 104 i en 4-0 seger där han såg riktigt vass ut. Problemet ikväll är att Durrant kastar ganska långsamt, och det handlar helt om hur Price kan hantera det. Jag tror det var bra för honom att han fick möta Whitlock igår så han vet hur han ska hantera det idag.

Jag tycker Price ska vara alldeles för stark för Durrant om han kommer upp i nivå här och jag väljer att ta spelet på honom och hoppas att Durrants fart inte rör honom.

Speltips: Gerwyn Price -1,5 Set (1,67) Unibet

Njut av kvartsfinalera så ses vi imorgon igen när semifinalerna tar vid!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.