Speltips: I-Kissat - Tampere United - Två förmodade topplag i Kolmonen 2020

Belgium v Netherlands - International Friendly

Fredagens två bloggspel från träningsmatchen mellan SJK – FF Jaro gick mindre bra när vi fick rätta förlust på SJK -0.5 AH 1st half samt push på SJK -1.0 AH FT. Inte mycket att säga om den matchen, även om SJK åtminstone enligt rapporterna fick till en rätt så hård press i framförallt första halvlek. Blickar framåt nu istället på lördagens träningsmatcher och om drygt en timme spelas det i Tammerfors en match var vi har två förväntade topplag från Kolmonen säsongen 2020 mot varandra.

Ilves-Kissat

Säsongen 2019 var åteirgen en säsong var Ilves-Kissat var nära att ta steget upp till Kakkonen men räckte inte hela vägen ut. Man slutade på en andra plats i Tammerfors Kolmonen gruppen, två poäng efter HJS Akatemia som tog steget upp. Från sina 22 spelade matcher säsongen 2019 vann man 18, spelade 1 oavgjord och förlorade 3 med målskillnaden 104-22. Framförallt under höstsäsongen 2019 var Ilves-Kissat ett av dom bästa lagen, om inte det bästa laget i serien.

Inför säsongen 2020 har det hänt några intressanta förändringar hos Ilves-Kissats organisation. Man har fått en ny styrelse till klubben, med bland annat en ny ordförande i 26-årige Tuomas Karjanlahti som ännu säsongen 2019 spealde som målvakt för TPV i Ykkönen. Utöver en ny styrelse så har man också fått en ny huvudtränare när Giorgi Ositashvili tar över efter Kari Sainio som tränat laget dom 4 senaste säsongerna. Ilves-Kissat blir den första klubb som Giorgi fungerar som huvudtränare för. Liksom nye ordförande Karjanlahti spelade Ositashvili ännu säsongen 2019 med TPV. Både Karjanlahti och Ositashvili har gått ut med budskapet att målsättningen för säsongen 2020 är att ta steget upp till Kakkonen.

Ser vi på spelartruppen som Ilves-Kissat har för tillfället till sitt förfogande så har man för tillfället kontrakt med ett tiotal spelare, som valde att förlänga med klubben efter förra säsongen.

Tampere United

Säsongen 2019 blev allt annat än lyckad för Tampere Uniteds del när man slutade på en sista plats i Kakkonen Grupp B och får nu söka ny fart från Kolmonen. Från sina 22 spelade matcher säsongen 2019 vann man 3, spelade 2 oavgjorda och förlorade 17 med målskillnaden 18-51.

Inför årets säsong förväntas Tampere United vara ett av lagen tillsammans med Ilves-Kissat samt PS-44 & NoPS som gör upp om topplaceringarna i gruppen. Laget har fått en ny huvudtränare i Jukka Listenmaa som flyttade till klubben från TPV. En intressant sak med Tampere United är att man har en rätt så stor stab för att vara ett lag som håller till i Kolmonen när man har 4 tränare, 3 materialförvaltare och 2 lagledare i sin stab.

Ser vi på truppläget hos Tampere United så ser det ännu för tillfället rätt så tunt ut på kontraktssidan när man har kontrakt med bara 6 spelare, 2 målvakter, 1 back och 3 mittfältare. Av dessa kontrakterade spelare är Toni Tuuri ett nyförvärv från NoPS medan försvararen Mustafa Hussein Zada har meddelat att han vill flytta till en annan klubb.

Till dagens match har man tagit ut följande trupp, som åtminstone i mitt tycke inte ser alltför skrämmande ut.

Speltips och analys

Båda lagen har hållit igång med sina träningar nu under några veckors tid i december och efter dagens match kommer man att ta ett kort uppehåll över jul och nyår för att sedan under januari månad börja förbereda sig ordentligt inför säsongen 2020. Ser vi på truppläget hos lagen så tycker jag att den ser bättre ut hos Ilves-Kissat som lyckats bra med att behålla stommen från förra säsongens lag. Kollar vi på truppen som Tampere United ställer upp med idag så består den till stora delar av testspelare som inte har alltför mycket erfarenhet av att spela tillsammans, så frågan är hur bra lyckas man med samspelet genast i dagens match? Kan Ilves-Kissat visa upp delar av det spel som man visade under hösten 2019 så tycker jag man skall ha goda möjligheter till en vinst i dagens match. Mitt spel kommer att vara I-Kissat -0.5 AH till oddset 2.025 med 3/5 u hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.