Speltips: Van de Pas nio liv är slut!

Vi har inte ens spelat klart den första omgången i mästerskapet, men trots det har det varit gastkramande matcher så det räcker och blir över! Senast i ordningen var det världens just nu hetaste spelare Gerwyn Price som bjöd oss på en nagelbitare. Han är tippad att gå till final, men nog skulle han ha blivit eliminerad igår.

Han vann till slut med 3-2 i set efter en bisarr ”misscount” av O’Connor i sista set där denne kastade på fel dubbel. Price sa efter matchen att han aldrig någonsin känt sig så obekväm vid en darttavla. Värmen uppe på scen sägs ha varit brutal. Price fick frågan vad han ska göra för att bli mer förberedd inför nästa omgång. Svaret blev att han ska hitta en bastu och träna i närmsta veckan.

Idag kliver Peter Wright in, skottländaren med den alltid så härliga frisyren och dansen. Han ställs emot Noel Malicdem. Den duktige filippinaren kan nog skaka om Wright lite här. Men Wright har varit i branschen så länge så han ska kunna avfärda Malicdem utan större problem.

Matchen jag tänker fokusera på innehåller två spelare från två av dom största dartländerna i skrivande stund. Tyskland mot Nederländerna. Jag kommer investera lite tyngre på en av dom. Läs vidare och se!

Max Hopp:

Den tidigare världsmästaren är tillbaka i London! Juniorvärldsmästare ska tilläggas, men ändå. Tyske Max Hopp gjorde debut på scenen så tidigt som 2013 när han var så ung som 16 år. 2015 visade han alla vem han var när han klev in och slog Mervyn King i ett tiebreak i femte set. Han avgjorde matchen med en checkout på 161. Ett ögonblick han aldrig kommer glömma.

Han har aldrig tagit sig längre än tredje omgången i VM, men det har inte varit lätt med dom lottningarna han har fått. Förra året stod Van Gerwen i vägen. Trots en bra insats och ett average av 97 så var Nederländaren numret för stort och vann med 4-1. I år ser lottningen bra mycket bättre ut. Den har öppnat upp sig helt då Labanauskas väntar i nästa runda som slog ut Ian White.

Han har inte haft det enkelt på TV i år Hopp. Åttondelsfinaler och sextondelsfinalers är hans facit i de majors som spelats i år. På Pro Touren har han lyckats nå en final och en kvartsfinal, annars har det varit rätt torrt med framgång. På Europa Touren har han tagit sig till en semifinal, denna spelades i Tyskland där han trivs väldigt bra. London är lite som hans andra hemmaplan då extremt många tyskar köper biljetter till VM, hela 25% av alla biljetter, då sporten har växt enormt i landet sedan Hopp slog igenom.

Max är en av dom som kastar väldigt tunga ”scores” men brukar få det tufft på dubblarna. Det är hans kryptonit när det kommer till hans spel. Senaste tiden tycker jag dock att det sett lite bättre ut. Han ser inte ut att vara lika spänd när han ska ta ut sina utgångar. Senaste tävlingen på TV, Players Championship Finals, så slog han Jelle Klaasen genom att vara 46% på sina dubblar, innan han föll mot Glen Durrant trots att han var 56% på sina dubblar.

Max kommer styra matchen rejält ikväll då han är den av de två som kommer kasta höga scores. Det har han visat under året då han gång efter gång kastar averages över 90 trots att han har svårt att avsluta legs, och det drar ned averagen. Får han bara någorlunda koll på sina dubblar ikväll så ska han vara för stark.

Benito van de Pas:

Det Nederländska mysteriet. På något sätt och vis hittar han vägar att vinna matcher i London. Han har varit åttondelsfinal i fyra av dom fem senaste åren. Det måste dock ta slut någon gång, och i år är året. Han borde inte ens vara i andra omgången. Han lyckades slå Gabriel Clemens med 3-2 i set trots att han bara vann 10 av dom 21 legsen som spelades.

Clemens var bra mycket bättre i leg efter leg och Van de Pas kunde inte hänga med och matcha tyskens scores. Clemens missade fyra pilar för matchen och han har ingen trevlig jul att vänta.

Van de Pas har sitt överlägset sämsta år på touren sen han tog upp en pil, och det har han själv gått ut och erkänt. Antalet gånger han fått respass i första omgången på Pro Touren går knappt att räkna. Hans självförtroende har varit på absoluta botten. När självförtroendet är på botten och man har en kaststil som Van de Pas har, då är det inte lätt. Han har spridit pilar in på såväl ettan som femman, som är granne med tjugo.

Hans averages sviktar rejält och han har till och med sviktat såpass så han har kastat under 80 ett par gånger. För att han ska kunna ha en chans ikväll måste han vara stekhet på dubblarna, för precis som i hans första omgång kommer han få tufft att hänga med Hopp från 501 ned till dubblarna.

Analys:

Det här är den första matchen jag sett ett odds och verkligen blivit förvånad. Max Hopp öppnade på 1,80, men spelades snabbt ned till 1,57. Det är dock fortfarande alldeles för högt i min bok. Jag hade förväntat mig att Hopp skulle öppna 1,30ish och kanske spelas ned lite till efter det.

Hopp ska vara stor favorit här med tanke på hur Van de Pas sett ut i år. Hopp ska vara favorit för att han har ett såpass mycket tyngre artilleri och kommer vara först ned till dubblarna i dom flesta legsen. Van de Pas ska inte kunna råna sig vidare en omgång till.

Lottningen har öppnat upp sig för Hopp rejält. Han undviker Clemens här. Han undviker Ian White i nästa omgång och det tror jag han kommer ta vara på. Bara han får någorlunda koll på sina dubblar som han fått senaste tiden så bör det inte vara något problem alls. Dessutom har han publiken bakom sig. Ja, jag tycker allt talar för Hopp här och jag tror han kan göra mos av Van de Pas om han har en bra dag.

Match: Max Hopp-Benito van de Pas

Speltips: Max Hopp -1,5 Set & Max Hopp 3-0 & Max Hopp flest 180s

Odds: 2,32 & 5,50 & 1,62

Bookie: Unibet

Spelstopp: 21:45

//Axel Andersson

//@Mrxet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.