Speltips: Ninjan tillbaka i London!

Dart 2/10

Sex raka spel slutade sviten på innan vi klev på en saftig mina under gårdagen. En mina jag inte såg skymten av. Jose De Sousa som jag pratat upp rätt rejält hann knappt komma in i mästerskapet innan han var tvungen att lämna det. Han hade 2-1 ledning i alla tre set. Men på något märkligt sätt lyckades han förlora dom alla. Resultatet skrevs därmed till 3-0 till en för dagen vass Damon Heta.

Gårdagens stora utropstecken var det utan något snack alls Fallon Sherrock. 17e December blev dagen då hon skrev historia. Fallon blev den första kvinnan att besegra en man i herrarnas världsmästerskap, och som på sättet hon gjorde det! Hon vann med ett average av 91. Hon kastade sex 180s och hade 41% på sina dubblar. Det är av hög klass!

När det femte leget i fjärde set spelades, så var hon att tvungen att vinna det för att skicka in matchen i ett femte och avgörande set. Då ser hon till att kasta 165 från 201 för att lämna 36. Hon tog sedan ut dubbel 18 utan att visa en enda nerv. Hon var sedan den starkare i femte set och såg till att skriva historia.

Idag väntar återigen ett dubbelpass och hela åtta matcher ska spelas. Brassar, britter, nederländare, tyskar, japaner, ja många länder är representerade under dagen! Jag ska rikta in mig på en match innehållande en Japan. En Japan som imponerar mer och mer på mig!

Mickey Mansell:

Vissa spelare trivs bättre på vissa scener än andra. Scenen inne i Ally Pally är ingen scen som passat Mansell särskilt bra. Det är femte försöket för Mansell att vinna en match här. Ja precis, han har fyra försök och fyra förluster. Under förra årets turneringen åkte han ut mot kanadensaren Jim Long där han registrerade ett average av 74. Det är skrämmande dåligt. Han lyckades trots det vinna ett set. Det är dock det enda setet han lyckas vinna under ett världsmästerskap.

Mansell lyckades vinna en tävling på Pro Touren 2018. Sedan dess har det varit skralt med framgångar för Nordirländaren. Han har lyckats ta sig till en kvartsfinal i år, och då ska det sägas att vägen dit var förhållandevis väldigt enkel.

Han har inte hittat något stabilitet i spelet överhuvudtaget i år och hans average sprider sig mellan 75-100. En normal dag just nu kastar han ett average runt 80-85. Nu ligger det dock extra press på honom. Han var den siste spelaren att kvalificera sig och han behöver rankingpoängen mer än någon annan.

Segio Asada:

Asiaterna är verkligen påväg framåt just nu! PDC såg till att skapa en Tour för asiaterna. Det har lett till att fler och fler har gått från att spela soft tip till steel tip. Det finns mängder med kvalite i Asien och det är bara en tidsfråga innan någon slår igenom på riktigt.

Asada är min favorit av asiaterna. Han har en helt otrolig aura. Han ser lite småfull ut samtidigt som han inte ser ut att bryr sig nämnvärt av vad som händer runt om honom. Men oj vilken spelare! Han visade resten av värden förra året vad han kan under VM. Han slog ut duktige polacken Ratajski innan han föll i ett avgörande set mot flerfaldige majorvinnaren James Wade.

Han har vunnit flertalet med turneringar på den asiatiska touren och det med höga averages. Han har även varit i Europa och visat upp sig för den stora scenen och tvpubliken i år. Han ställde som vanligt upp i World Cup Of Darts där han såg till att bära sitt Japan hela vägen till Semifinal. Vem vet vad som skulle kunna skett om han hade lyckats slå Gary Anderson i sin singelmatch i semifinalen mot Skottland. Trots att han kastade ett average av 100 så var Gary numret för stort.

Analys:

Mansells har en dålig run i världsmästerskapen, och jag ser den fortsätta här ikväll. Asada var nog den tuffaste lottningen han kunde ha fått. Japanen är en spelare med enorm kvalite som dessutom ser ut att utvecklas för varje år som går. Han bör komma med ett stort självförtroende för den asiatiska touren och var för starkt för Mansell här.

Både i form av average och form ska Asada vara den starkare spelaren. Mansell spelar dessutom med lite kniven mot strupen då han måste börja tjäna rankingpoäng om han vill ha en plats på touren nästa år.

Tycker det mesta talar för Asada här och oddset är i mina ögon väldigt generöst!

Match: Mickey Mansell-Seigo Asada

Spel: Seigo Asada

Odds: 1,80

Bookie: Coolbet

Spelstopp: 14:30

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.