Speltips: Långtidsspel till Dart-VM!

Dart 18/12

Då var det dags att börja pumpa ut dom första spelen under årets världsmästerskap! Det blir svårt att toppa förra årets spel då vi bombade in Michael Smith att kasta flest 180s i turneringen till 13 gånger pengarna. I år har han en bra mycket svårare lottning och oddset är dessutom så lågt som 7 gånger pengarna, så det är inte direkt spelvärt i min värld.

Långtidsspel:

Okej, vi ska börja med något så enkelt som att förutspå vinnaren av denna turneringen. Lottningen har hjälpt mig att komma fram till att det finns en spelare som har fått en väldigt stor hjälp av denna. Det är världsettan Michael van Gerwen. Han har hamnat i den överlägset enklaste quartern. Ian White och James Wade är dom spelare som möjligtvis kan komma åt honom, men bara en av dom kommer eventuellt få chansen då det är på den under halvan av quartern.

När en av dessa möjligtvis får chansen att slå ut Van Gerwen så är formatet såpass långt, bäst av 9 set, så Van Gerwen blir än större favorit än vanligtvis. Ju längre en match spelas, ju mer gynnar det Van Gerwen. Han kan hålla upp sin nivå timme efter timme. I en bäst av 11 legs match på touren kan många komma åt honom, men en bit in i VM när det är ett långt format så krävs det en spelare med något extra för att komma åt honom. Nej, Van Gerwen kommer komma ur sin quarter utan större problem och stå i semifinal.

I semifinalen blir det tuffare motstånd för världsettan. Här bör antingen Gary Anderson eller Michael Smith vänta. Han har ett stort övertag på Michael Smith mentalt och lägg där även till att Smiths rytm passar Van Gerwen som handen i handsken. Han kastar precis lika fort som Van Gerwen vilket gör att inget stör honom. Van Gerwen har 30-7 i head to head mot Smith, och ingen av förlusterna har kommit på tv.

Möter han Gary Anderson så tror jag det blir tuffare. Gary är inte rädd för Van Gerwen och han har slagit han ett par gånger innan. Men här kommer formatet in i spel. Matchen ska spelas i bäst av 11 set, det betyder mängder med legs. Med en Gary som har en krånglade rygg just nu så tror jag inte han kan stå upp i en sådan lång match mot den bäste spelaren på jorden. Gary kan nog hänga med något set innan Van Gerwen drar ifrån och går till final.

I en final så tror jag Gerwyn Price väntar. Han har varit snuskigt bra under hösten och verkligen varit världens näst bästa spelare. Frågan är om han klarar av att ha det i baktanken och ta sig fram till finalen. Han har en tuff lottning från kvart och framåt så där kommer han verkligen få slita.

Van Gerwen har 19-1 i head to head mot Price och har inga problem alls med att Price firar sina kast som han vunnit turneringen. Van Gerwen bara älskar det och göra honom mer taggad. Att Price ska komma in i final mot Van Gerwen i bäst av 13 set med publiken emot sig har jag väldigt svårt att se.

Ingen annan spelare på nedre halvan tror jag kan hota Van Gerwen. Det ska vara om Peter Wright sprattlar till från ingenstans. Men det har jag svårt att se som det ser ut i nuläget. Nej jag tror att Van Gerwen lyfter sin fjärde titel i London till oddset 2,20 hos bet365. Jag tycker oddset ska ned till 2,00.

Spel: Michael van Gerwen att vinna VM

Odds: 2,20

Bookie: Bet365

Spelstopp: 13 December 20:00

Vi fortsätter på samma spår, jag har stor tro på världsettan Van Gerwen i år och det får bära eller brista. Jag tycker att Kambi har stått för ett litet misstag när dom satt sin lina på hur många 180s nederländaren kommer kasta i årets turnering. Dom har nämligen satt den på Ö40,5. Föra året kastade Van Gerwen 46 st 180s och då spelade han extremt korta matcher.

Van Gerwen tappade ett set i alla matcher han spelade förutom i finalen då han vann med 7-3. Kontentan av det här är att Van Gerwen kommer kasta fler legs i år garanterat då han kommer inte kunna upprepa slakten han stod för förra året. Michael Smith fick kasta ett gäng fler legs än Van Gerwen förra året och tog sig upp på 64 180s.

För att detta spel ska kunna sitta lär Van Gerwen mest troligt behöva ta sig till final. Som ni dock ser att jag skrivit ovan så har jag stor tro på att han gör det. Lottningen är i hans favör och ingen spelare bör kunna eliminera honom tidigare. Gillar detta spel skarpt.

Spel: Michael van Gerwen att kasta över 40,5 180s

Odds: 1,85

Bookie: Unibet

Spelstopp: 13e December 20:00

Precis som jag skrev i min VM-guide så har Glen Durrant en helt horribel lottning när han för första gången ska infinna sig i Ally Pally för spel. Han har från första pil en tuff uppgift framför sig, och jag har tänkt förutspå när hans resa tar slut detta år.

I sin första match kommer han ställas mot portugisen Jose de Sousa, om denne nu inte tabbar bort sig mot Damon Heta. Det är så gott som den tuffast möjliga ingångsmatchen Durrant hade kunnat få. Dock så är han favorit där och ska vinna den om inte hans nerver spelar honom ett spratt eller portugisen sprattlar till rejält.

I hans nästa omgång bör han ställas mot Daryl Gurney, detta förutsatt att han tar sig förbi den trötte Justin Pipe. Som ni hör är jag inget fan av Pipe. Men det är svårt att vara det när han kastar långsammast på hela touren. Oavsett ska det inte vara några problem för Daryl Gurney som bör infinna sig i tredje omgången mot Durrant.

I tredje omgången när dessa två kommer ställas mot varandra kommer matcher vara så gott som even, möjligtvis att Gurney går in som liten favorit. Att man då erbjuds 3 gånger pengarna innan turneringen på att Durrant åker ut i tredje omgången är ju som att springa och hämta lite värde i min värld. Detta spel hugger vi direkt.

Spel: Glen Durrant att åka ut i tredje omgången

Odds: 3,00

Bookie: Unibet

Spelstopp: 13 December 20:00

Som jag skrivit ovan är jag rätt säker på min sak och Van Gerwen lyften den åtråvärda ”Sid Waddel Trophy” den första Januari. Så att spela att någon annan ska vinna turneringen känns rätt meningslöst. Däremot tycker jag det finns ett fint värd på att spela på vem som kommer tvåa i turneringen.

Som ni kanske har förstått tror jag att det är Gerwyn Price. Den ryckande heta walesaren. Han har som jag sagt tidigare en mycket fin lottning. Han har så gott som ren gata fram till kvartsfinal där Gurney eller Durrant väntar. Sen semifinal mot förmodligen Peter Wright eller Rob Cross. Två matcher där han kommer vara favorit. I finalen väntar Van Gerwen, så enkelt är det.

Så jag tycker spelet Gerwyn Price att bli tvåa i turneringen till 6,50 gånger pengarna känns väldigt fint på förhand. Framförallt när man får oddset 2,87 på att han ska gå till final, och står Van Gerwen där som han bör är det ett jättefint värde vi sitter på.

Spel: Gerwyn Price att komma tvåa i turneringen

Odds: 6,50

Bookie: Unibet

Spelstopp: 13e December 20:00

Om nu Price tar sig så långt som final vilket jag tror han gör, så finns det en jättefin 180 lina vi bara måste hugga på honom. Jag tror att han redan kan ha passerat denna redan efter semifinalerna är spelade, och dit ska han bara ta sig. Linan är 34,5, det vill säga sex färre än Van Gerwens lina, och då kastar Price aningen fler i nuläget. Den måste vi bara hugga, för jag tycker den linan ska upp i 40,5 i alla fall.

Spel: Gerwyn Price att kasta över 34,5 180s

Odds: 2,00

Bookie: Unibet

Spelstopp: 13e December

Det var alla långtidsspel jag hade att bjuda på! Imorgon drar vi igång med dom vanliga speltipsen när turneringen tar vid. Oj vilka magiska veckor som väntar. På återhörande imorgon!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.