Speltips: Humphries back in business!

Dart 3/10

Dartsmas är här! Äntligen är det dags för turneringen som sätter dartvärlden i extas. Alexandra Palace kommer fyllas och pilar ska kastas. Öppningskvällen är kommen och den regerande världsmästaren Michael van Gerwen ska in i spel. Han ställs i kvällens sista match mot vinnaren av den första matchen för kvällen, antingen Jelle Klaasen eller Kevin Burness. Det är dock inte någon av dom matcherna jag tänker lägga fokus på här.

Luke Humphries:

Förra årets skräll tillsammans med Nathan Aspinall. ”Cool hand Luke” tog sig framtill kvartsfinal från så gott som ingenstans. Han slog bland annat Bunting, Van den Bergh och framförallt Rob Cross på vägen framtill kvartsfinal innan Michael Smith stod i vägen.

Han har inga resultat som imponerar 2019, Humphries. Men det har sin förklaring. Han har jobbat otroligt mycket med sig själv under året och har lagt fokus på det istället för sin pilkastande. Några månader efter Humphries VM-succe kom det fram att han hade lidit av grova ångestattacker. En av dessa kom i åttondelsfinalen mot Rob Cross. Han sade i en paus till en av vakterna i området att det finns inte en chans att han kan gå upp på scenen igen. Han tog sig dock upp dit igen, vilket han kallade en större seger än själva matchvinsten mot Rob Cross.

Nu har Humphries börjat må bättre igen och börjat komma in i en bra form igen, passande nog till denna turnering. Han har vunnit tre titlar på kort tid på ”Development Tour” och vann dessutom Junior-VM för några veckor sedan. En turnering som är extremt svår att vinna med tanke på det stora antalet spelare som är med och med den brutala kvaliten som nu är bland juniorerna. Han kastade även väldigt bra mot Van Gerwen i en 3-6 förlust under Players Champioship finals för någon vecka sedan.

Devon Peterson:

Sydafrikanen är en stamgäst på världsmästarscenen. Det är hans sjätte besök. Men att kvalificera sig från kvalet i Afrika är inte det tuffaste. Peterson har i alla fall på sina sex besök två åttondelsfinaler som bäst. Bland annat förra året då han lyckades slå Ian White i ett avgörande set.

Peterson har ett skrämmande dåligt 2019 och resultatraden är inte vacker för en spelare som trots allt har en hel del i sig. Han har som absolut bäst en kvartsfinal på protouren. Han lyckades bara kvalificera sig för två tävlingarna på Europatouren och vid båda tillfällena åkte han ut i första omgången.

Hans kaststil är vördigt speciell. Han har nog det kortaste rörelsen bakåt innan han kastar iväg pilen på hela touren. Det är långt ifrån den stabilaste och absolut inte effektiv när han är i dålig form som nu. Han har en förmåga att sprida dom och träffa mycket femmor och ettor då.

Analys:

Två spelare som känner denna scen väl och trivs bra, slår samman. Jag ser dock en av dom som en bra mycket bättre dartspelare och dessutom mycket stabilare just nu.

Peterson brukar vakna till liv när VM nalkas, men jag har svårt att se det ske i år. Han kommer in med en form som är under all kritik. När han är formsvag brukar pilarna spridas och jag kan inte se att det blir någon skillnad ikväll, oavsett om han trivs inne i Alexandra Palace.

Humphries form börjar komma tillbaka och jag tror kvällens uppgift passar honom perfekt. Båda två kastar i ett raskt tempo och det kommer gynna Humphries som spelar bättre och bättre ju högre tempo en match har. Med Junior-VM titeln i bakhuvudet tror jag Humphries kommer in med bra mindset och flyger ur startblocken.

Jag håller Humphries som den bättre spelaren, han har högre högstanivå, är stabilare och är i ett bättre ställe mentalt än Peterson just nu. Jag tycker han bör vinna två utav tre matcher i dagen läge vilket gör att oddset på Humphies lockar in mig för spel!

Match: Luke Humphries-Devon Peterson

Spel: Luke Humphires

Odds: 1,65

Bookie: Coolbet

Spelstopp: 22,00

Håll koll på min twitter @MrXet för fler spel, och framförallt se till att njuta av mästerskapet!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.