Speltips: BKN Nets @ NY Knicks - Where Brooklyn at?

Sacramento Kings v Brooklyn Nets

Brooklyn Nets

Nets har haft det svårt att prestera efter den lyckade säsongen förra året. Ingen utanför Kyrie har riktigt kommit igång offensivt och det var det som gjorde att laget var starkt tidigare, variationen, ena matchen var det Joe Harris som gick off, den andra var det Caris LaVert den tredje var det D'Angelo Russell och så vidare. Nu har man inte fått igång rollspelarna på samma sätt som tidigare och då ser det oftast ut som mot Indiana tidigare i veckan speciellt när Kyrie är out. Spencer Dinwiddie har fått rollen att skapa framåt och han varit upp och ned i sina prestationer dock tycker jag att han har ett högt tak när han väl är i form men golvet måste höjas. Försvarsspelet har varit helt okej, Jarrett Allen och DeAndre Jordan har faktiskt spelat försvarsspel många av matcherna och man har hållit några lag under 100 poäng. Det kan bli bättre som med mycket annat men jag tycker laget börjar komma igång.

Nets inatt möter lokalrivalerna Knicks som åkte på en förlust igår mot Spurs. Nets har en bra chans att knipa en tredje raka segern i Madison Square Garden. Nets har som sagt ett stabilt insideförsvar med Allen och Jordan något man saknat i många år och det är framförallt på den defensiva sidan man måste få stopp på Knicks. Nets har generellt inget bra försvar men Knicks å andra sidan har inget bra anfall. Om man kan få enkla stops och fokusera på Randle och Barrett kommer man kunna stoppa Knicks ganska effektivt, dessa två har bollen i särklass mesta av alla Knicks spelare och om man får de två ur rytm har man gjort halva jobbet. Framåt måste Dinwiddie attackera, Knicks har ingen som är tillräckligt bra för att stoppa honom i pick and roll, en sak som gjorde mig förvånad var att Knicks är bland botten på att skydda sin paint fast man har en bra shotblocker i Mitchell Robinson. Om Nets kan få Robinson i foulproblem kommer man kunna utnyttja paint ännu mer då Gibson och Randle kommer ha det svårt att hålla Allen/Jordan borta från korgen.

Nets plan bör vara att utnyttja Dinwiddie i pick and roll med någon av sina bigs, få Joe Harris het som senast mot Kings och försvaret ute vid trepoängslinjen måste vara på tå. Jag tycker att Nets har underpresterat kraftigt under inledningen av säsongen offensivt men nu verkar man komma igång någorlunda, kan man få igång sin backcourt i Dinwiddie och Harris kommer man vara väldigt farliga samtidigt som man kan utnyttja sin center på ett effektivt sätt.

New York Knicks

Knicks defensiv har varit strålande faktiskt, innan säsongen var fokus på det defensiva och man är topp 10 i defensiv i hela ligan. Man har flera spelare som är långa och atletiska för sin position vilket gör det svårare för motståndet att komma till avslut. Matchen mot Cavaliers var ett bra exempel på fokus i defensiven då man helt stoppade Cavs i första halvlek och man var riktiga 'dogs' i defensiven. Detta måste tryckas på inatt mot Nets som inte sett bra ut i anfallet som jag tidigare skrev. Knicks kommer in till matchen med två förluster i rad nu och man är i en svår situation då man är b2b, som tur är så spelar man i NY och behövde inte flyga någonstans för denna match vilket ger lite extra energi att ta ifrån. NY har inte övertygat overall i år, som förväntat, men jag tycker att Morris Sr och Randle har sett fina ut offensivt medans Robinson har varit ett monster i paint så här långt.

Inför denna matchup kan Knicks utnyttja Joe Harris varje anfall han är inne på planen. Barrett kommer få ta hand om bollen mycket och han bör sätta en dålig försvarsspelare i Harris i arbete. Rookien Barrett har varit bra i inledningen av säsongen och han har fått mycket förtroende av coach Fizdale att sköta anfallet, vilket vi misstänkte redan innan säsongen. Knicks har en möjlighet att ta vara på Nets dåliga guardförsvar hela matchen. Jag förväntär mig att laget kommer spela mycket pick and rolls för att få ut centern från paint för att sen utnyttja lucka som uppstår. Trepoängsskyttet har sett otroligt fint ut på en topp 10 plats med 36% från tre. Detta kommer såklart vara ett stort vapen för NYK och om man kan få ihop ett par runs eller tre i viktiga delar av matchen kan vinna.

Slutsats och Speltips

Knicks måste freda sitt paint, Robinson måste hålla sig borta från fouls medans man framåt måste få igång skyttet. Man har haft det svårt offensivt hela säsongen. Brooklyn måste bygga på senaste insatsen mot Kings där man verkligen fick igång Joe Harris från tre och om man han kommer in i det hela så kommer det bli bra. Dinwiddie och Jarrett Allen måste komma också komma igång tidigt för att eventuellt kunna bygga en ledning och hålla den. Defensivt måste man skärpa till sig på alla sätt och vis förutom i paint där man faktiskt är bra.

Om Nets kan få igång offensiven mot ett start defensivt lag i Knicks kommer man kunna komma långt i den här matchupen. Knicks fokus måste vara på att freda paint och inte bli överkörda där inne.

Mitt spel är: **Nets -2.5 @ 1,90 hos <a class="link" href="https://1x2.se/bettingsidor/bet365">bet365</a>**.





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.