Speltips: Förkyld världsetta får slita?

Förkyld världsetta får slita?

Första speldagen av Grand Slam Of Darts har passerat och det gav oss fyra segrar på sex spel. Tyärrr missade spelen i blogginlägget då japanskan Suzuki kastade över sin förmåga och tog tre legs av Gerwyn Price medans han höll igen lite och såg mer glad än knäckt ut när hon snodde legs av honom.

Annars var det mesta som det ska i dartvärlden igår. Van Gerwen vann, Aspinall fortsätter gå från klarhet till klarhet och Chisnall mosade ett gäng 180s. Spännande matcher ikväll och det finns ett helt gäng som mycket väl kan gå hela vägen, nio legs. Jag har riktat in mig på en match ikväll där det finns lite speciella förutsättningar.

Michael van Gerwen:

Han behöver väl ingen presentation riktigt den gröna maskinen. Vunnit Premier League, World Matchplay, World Grand Prix, ett gäng vinster på Europatouren, ett gäng vinster på Pro Touren och så vidare. Hans dominans fortsätter vara enorm i denna fina sport.

Efter han blev pappa för första gången så kom en liten dipp och det kändes som han kanske skulle tappa sin dominans, men icke. Han fortsätter kasta sina 100+ averages på en daglig basis och det krävs något speciellt för att stoppa honom från att vinna titlar.

Finns det något speciellt som kan stoppa honom denna vecka då? Nja, det är turneringen lite för lång för. Dock finns det något som kan stoppa honom just ikväll. Van Gerwen är sjuk i detta nu. En förkylning har slagit till och han känner inte att han i detta nu inte har samma kraft som han brukar ha vid dessa stora turneringar.

I och med att han slog Jim Williams igår med 5-2 känner han nog att han har lite utrymme att gå vidare ur gruppen oavsett vad han hittar på ikväll. Tror inte vi får se en Van Gerwen på sin högsta växel ikväll utan en medelmåttig prestation då det är det som brukar ge när han tank av energi inte är fylld.

Adrian Lewis:

Lewis har vunnit VM back to back. Två år i rad med andra ord. Han har löjligt mycket dart i kroppen, men skador har hållit honom tillbaka några år nu. Skadefri sägs han vara nu och jag väntar bara på att odjuret ska vakna.

Han har vunnit på Pro Touren i år Lewis, ett par semifinaler har han också, men annars är det inte mycket som gått hans väg. När man möter Van Gerwen är det dock inte bara själva pilkastandet det sitter i, det sitter mycket mentalt. Lewis har slagit Van Gerwen mängder med gånger. Han vet hur man slår honom. Han är inte rädd för honom.

Slutsats:

Lewis såg helt okej ut igår, trots att han inte ställdes mot något vidare motstånd av Ross Smith. Han vet hur man vinner legs mot Van Gerwen, han är inte det minsta rädd. Därav tror jag Van Gerwen just idag när han inte mår 100% ogillar denna match-up starkt. Jag vågar inte sticka ut hakan och säga att Lewis drar det längsta strået här. Men handikapplinan på Lewis är alldeles för hög med tanke på förutsättningarna idag.

Match: Michael van Gerwen-Adrian Lewis

Tid: 23:30

Speltips: Adrian Lewis +2,5 Legs

Odds: 2,20

Bookie: Unibet

//Axel Andersson //@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt