Speltips: Man VS Woman

Man VS Woman

Dags för Grand Slam Of Darts! En av årets roligaste tävlingar i mina ögon. Varför? Jo det finns en hel del anledningar. Först och främst spelar turneringen i gruppspelsformat vilket gör att man får se alla spelare spela minst tre matcher. Dessutom spelas gruppspelsmatcherna i bäst av nio legs. Först till fem legs med andra ord. Detta ger en extra space och nerv till matcherna då det inte finns det minsta utrymme för att någon ska starta en match dåligt.

Grand Slam är också en otrolig tävling då startfältet är inte som i alla andra tävlingar. 24 spelare har kvalificerat sig för turneringen samtidigt som BDO, den andra organisationen, har åtta spelare med. Två av dessa åtta är kvinnor, och det ska bli riktigt spännande att se hur dom hävdar sig.

Då turneringen spelas i gruppspelsformat kan ni förvänta er massvis med spel dessa åtta dagar turneringen spelas över. Let’s go!

Gerwyn Price:

”Gezzy” den ack så oomtyckta Walesaren är regerande mästare. Ni som följer er dart minns nog förra årets final rätt klart. Han ställdes i finalen mot Gary Anderson och det var inga fina scener som utspelade sig. Price firade sina pilar så gott som i ansiktet på Anderson tills denna fick nog och putade bort Price. Båda två fick böter, vilket inte var mer än rätt.

Price har lottats in en grupp med Dimitri van den Bergh, Robert Thornton och japanskan Mikuru Suzuki. En minst sagt bra lottning för Price som är stor favorit att vinna gruppen.

Ett bra år tycker jag nog att han ska tycka att han har bakom sig Price. Ett gäng vinster på Pro Touren, en seger på Europa Touren och mycket bra däremellan. Bland annat en femteplats i Premier League. Detta trots att han blir utbuad turnering efter turnering. Det lär inte bli lugnare under lördagen då han ställs mot en kvinnlig spelare. Price är dock härdad så jag tror inte det påverkar han alls.

Det har smattrat in 180s från Price i år, sjunde flest i världen har han kastat. När hans första pil sitter i trippel 20 är han precis som Dave Chisnall, den som kastar flest 180s, och dom två nästkommande bara följer efter. Detta har sett till så att Price har fått mängder med möjligheter att vinna matcher i år.

Mikuru Suzuki

Skulle ljuga om jag sa att jag har lika bra koll på damspelarna som herrspelarna. Ännu mindre denna 37 åriga japanska. Men hon har faktiskt förekommit i min spelbok tidigare. Jag spelade henne nämligen att vinna Dam-Vm förra året en bit in i turneringen. Man fick ett fint odds på henne då hon var så gott som okänd. Jag såg dock att det fanns någonting i henne.

Hon behövde dock bra med hjälp att sina motståndare i förra årets Vm och jag tycker inte hon har något att göra i denna turnering. Det finns bättre damspelare att sätta in i min värld. Hon kommer bli en slagpåse i denna grupp om inget speciellt sker.

Japanskan brukar kasta averages kring 75. Price ligger en 20 poäng över det, vilket är en abnorm skillnad i dart. Det är stora skillnader i alla aspekter av deras spel och det kommer visa sig under lördagen.

Match: Gerwyn Price-Mikuru Suzuki

Tid: 21:20

Speltips: Gerwyn Price Flest 180s / Gerwyn Price -3,5 Legs

Odds: 1,61 / 1,68

Bookie: bet365 / Unibet

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt