Speltips: Finland Damer - Cypern Damer - Full fart i första halvlek från #Helmarit

Det har återigen blivit dags för ett bloggspel. Under dom följande månaderna kommer det att komma klart mindre av dessa härligheter när det inte direkt spelas så värst mycket fotboll här i Finland för tillfället. Senaste bloggspelet var i förra veckans fredag och slutade i en vinst när FC Honka vann med 1-0 hemma mot IFK Mariehamn i den andra finalmatchen av Playoff. Spelet i sig var allt annat än bra, när IFK Mariehamn var det klart bättre laget i matchen och förtjänade ett bättre öde. Roligt dock att ibland få rätt grönt ett spel som inte var bra.

Idag torsdag spelas det en match här i Finland när det finska damlandslaget fortsätter sitt EM-kval med en hemmamatch på Telia 5G-Areena mot Cypern och det är den matchen som vi skall ta fokus på i dagens blogg.

Finland Damer

Det finska damlandslaget som här hemma i Finland kallas för #Helmarit fortsätter sitt EM-kval med att spela två matcher nu under november månad, först ut är hemmamatchen mot Cypern som följs upp av bortamatchen mot Portugal som spelas nästa veckas tisdag.

Det finska damlandslaget har hunnit med att spela två matcher i detta pågående kval till 2021 års EM-slutspel som kommer att spelas i England. Såhär långt har allt gått enligt planerna för #Helmarit när man står på 6 poäng efter sina två inledande matcher. Båda matcherna såhär långt har varit mot Albanien, i september vann man med 3-0 på bortaplan vilket följdes upp med en 8-1 vinst hemma under oktober månad. I den matchen blev bland annat anfallaren Linda Sällström historisk när hon gjorde 4 mål och gick upp i totalt 43 gjorda mål i landslaget vilket betyder att hon nu är den spelare som gjort flest mål i det finska damlandslaget.

Finlands landslagstränare Anna Signeul kunde mer eller mindre ta ut den bästa möjliga truppen till dubbellandskamperna mot Cypern och Portugal när dom enda spelarna som saknas är Julia Tunturi & Adelina Engman. Truppen i sin helhet är följande:

Inför torsdagens match säger Signeul att man kommer redan nu att ha en viss fokus på tisdagens match mot Portugal och möjligen vila några spelare. Enligt Signeul så kommer man också att försöka spara på benen om man leder med 3- eller 4-0 i matchen.

Cypern Damer

Vad kan man säga om cypriotisk damfotboll? Kan väl börja med att erkänna att jag inte har följt med den direkt aktivt under dom 35 åren som jag varit intresserad av fotboll. Laget förväntas göra upp tillsammans med Albanien om vem som får äran att sluta på sista plats i tabellen för detta kvalspel.

Cypern har hunnit med att spela en kvalmatch när man i slutet av augusti inledde med att förlora 8-0 borta mot Skottland. Efter det så har man också spelat en vänskapsmatch under oktober månad när man förlorade med 5-1 hemma mot Polen. Söker vi efter Cypern på FIFA:s världsranking för damlandslag så placerar man sig för tillfället på en 119:e plats, tätt följda av bland annat Kyrgystan, Angola & Mongolia.

De cypriotiska damerna som enligt Anne Signeul har en del skickliga spelare men saknar tempot och det taktiska kunnandet från internationella matcher kan idag också stå inför en ”trevlig” väderchock när vädret i Helsingfors kommer att vara runt +1 grader vid matchstart, så aningen kyligare än vad man normalt sett är vana vid.

Speltips och analys

Allt annat än 3 poäng för Finland från denna match skulle vara ett stort misslyckande. Ser vi på den förväntade matchbilden så kan vi förvänta oss att Finland kommer att vara det laget som håller i bollen medan Cypern backar hem med 11 spelare och försöker försvara det egna målet så gott som man kan. Intressant i dagens match är att se om Finland kommer att spela fullt ut i 90 minuter eller om man kommer att spara på benen vid en klar ledning som förbundskaptenen Signeul tidigare nämnde. Om och när man nu vill spara på benen inför tisdagens viktiga bortamatch så kan man förvänta sig med att Finland kommer att gå ut med ett högt tempo och försöka avgöra matchen redan under första halvlek, för att sedan kunna spela av den andra halvleken. Med det sagt så kommer mitt spel från denna match att vara ett specialspel, nämligen Finland mest mål i första halvlek till oddset 2.75 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.