Speltips: MIA Heat @ DEN Nuggets - Fokuserade

Denver Nuggets v Orlando Magic

Miami Heat

Heat är ett lag som är otroligt välcoachat av Erik Spoelstra, en mycket viktig faktor hur och varför laget har gått hyfsat bra enda sedan Lebron James tog sin talang ner till South Beach. Försvar har alltid varit ett fokus för Miami i många år och det är det som gjort att man är med i fighten om slutspelet varje år. Det är deras kultur och att man har haft samma coach och front office gör mycket för att cementera Heat som en stabil och bra organisation från grunden. Jag gillar det här laget man har skapat och man fick äntligen sin stjärna när Butler kom till staden.

I natt åker man upp till Denver, Colorado där staden ligger ganska högt upp och många har problem med den lite tunnare luften. Heat har startat säsongen bra, men om vi tittar på vilka man mött och hur man har vunnit tycker jag inte att man bör dra några större slutsatser. Man har mött Hawks två gånger, Bucks och Rockets. Hawks är upphypeade ungdomar som inte lärt sig att försvar och ändå vann Heat knappt. Bucks tappade fokus och släppte in Miami i matchen igen och man tog Rockets i en dålig spot där spelarna inte var fullt fokuserade efter en kväll ute i South Beach. Jag säger inte att laget inte förtjänande vinsterna men man kan inte dra några större slutsatser efter 5 matcher där man möter Hawks två gånger och ett Rockets som var bakis. Heat har fortfarande ett stabilt försvar och det kommer definitivt bli en grind it out match det här, då jag inte tycker Heat har några stora matchups att dra nytta av. Adebayo möjligen mot Jokic men Bam är ingen post up center.

Om Miami kommer in till den här matchen fokuserade på att stoppa allt Nuggets gör kommer det att gå bra men ett snesteg och man kommer få betala för det. Nuggets har sett rent ut sagt dåliga ut stundtals men efter matchen mot Magic senast kommer detta att vända. Heat har Jimmy Butler, Dragic och ett par rookies att luta sig mot och jag tror man kommer få det tufft mot ett annat bra organiserat försvar. Jag tycker inte Heat har stinget nog anfallsmässigt att vinna inatt men man det kommer att bli en tuff match för båda lagen.

Denver Nuggets

Nuggets har haft en baksmälla efter förra säsongen, visst nu har man bara förlorat två matcher hittills men försvarsspelet i matchen mot Pelicans var allt annat än positiv och hur man spelade första halvlek i Orlando var horribelt. Tur att man spottade upp sig i andra för tre förluster i rad där man spelade otroligt dålig basket hade fått Mike Malone att gå i taket på riktigt. Nuggets har sett sega ut helt klart, Jokic vill aldrig riktigt ta över matcher själv, han gillar att vara en playmaker men han måste verkligen hitta balansen, Nuggets bäst spelare kan inte ha 6-7 skott en hel match medans rollspelare har det dubbla. Jokic måste verkligen ta över poängproduktionen från start då kommer Denver att kliva upp ett par snäpp minst och inte se ut som att de spelar på den lokala basketplanen.

Nuggets som sagt har inte gått jättebra senaste 3 matcherna men här har man chansen att ta ett kliv i rätt riktigtning. Försvaret är det inget större fel på, man har en bra scheme man utgår ifrån, Torrey Craig och Gary Harris, som förövrigt sett sämst ut av de alla, kan guarda Butler. Två spelare med stora kroppar som är snabba i sidled för att hålla sig framför Jimmy är alltid bra att ha. Nuggets måste få bort Adebayo från paint så mycket det går och Jokic är en bra spelare för sådant, han brukar utgå från straffkastlinjen och uppåt och då har Murray och Harris möjligheter att attackera korgen. Jag gillar Nuggets överlag man har bara startat säsongen knackigt men man är på hemmaplan igen och där är man föralltid starka.

Denver och framförallt Jokic måste ta tag i sakerna från första anfallet, så som han såg ut i andra halvan i Orlando ska han vara hela matchen. Aggressiv, vilja och fokus måste han visa, han är Nuggets ledare och deras MVP och han måste visa det match in match ut. Ta kommando, skjut 25 skott, ta dig till staffkastlinjen och var ett problem för Heat hela natten lång.

Slutsats och Speltips

Nuggets måste kliva fram till 100% redan från början annars kommer detta mycket fint organsierade lag från Miami att vara otroligt tuffa att komma igenom. Jokic måste visa varför han anses vara en MVP-kandidat, försvaret fokuserat och lägga Craig på Butler så Butler får en stor kropp att tampas med. Heat har inget speciellt anfallsspel, det finns guldkorn men majoriteten är mediokra. Nuggets är definitivt det bättre laget med sitt djup från bänken samt det bättre anfallsspelet. Man måste bara fokusera och göra saker på rätt sätt. Mitt spel är Nuggets -4.5 @1,90 hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt