Speltips: SA Spurs @ LA Clippers - The Terminator

Charlotte Hornets v Los Angeles Clippers

San Antonio Spurs

Spurs är ett lag som är lite på nedgång, man har inte samma talang som man hade förut och man har inte samma late round picks från Europa som förut i truppen. Det händer, NBA är en cykel men denna Spurs organisation har undvikt slutet av cykel i så många år nu. Laget har alltid haft ett ess i rockärmen och scoutningen har varit exceptionell. Nu, år 2019 har man inte haft "tur" nog att kunna drafta in game changers i andra rundan. Jag säger inte att spelare som Derrick White t ex inte är bra nog för NBA men han är just nu inte tillräckligt bra för att leda ett lag till andra rundan i slutspelet. Demar Derozan och LaMarcus Aldridge är inte tillräckligt bra för att ta sig ur deras egen box som man har skapat sig, Spurs spelar väldigt omodern basket, för att det är dem spelarna man har att jobba med. Derozan och Aldridge är två spelare som lever i midrange och har gjort det hela sina kariärrer och det accepterar Popovich och gör ett system kring dessa egenskaper. Det är mer bänken i Marco Belinelli och Patty Mills som ska skjuta treorna.

Popovich redan förra året såg lite trött ut, han var inte lika engagerad under grundserien även fast man tog sig till slutspel och spelade bra mot ett oerfaret Nuggets så såg han redan då vad vi ser nu, att Spurs är påväg nedåt.

I nattens match mot LAC kommer man in med en vinst senast mot Trail Blazers, Spurs har inte haft den defensiva tuffheten man hade förut med Tim Duncan senaste åren, även om man är ett ganska bra lag när det gäller den defensiva biten så har man märkt mer och mer under ett par säsonger att Spurs inte riktigt sätter försvarsspelet som man gjorde tidigare. Det kommer dock var en stor del i deras framgång i natt, om man kan vara ett defensivt monster mot detta Clippers som har så många olika nivåer att gå till gällande offensiven. Offensivt har Spurs midrange mentaliteten som man haft i ett par år, sen LaMarcus blev nummer ett, och bänken kommer var ännu viktigare i denna match än någon annan då man möter ligans allra bästa duo och bänk i Lou Williams och Montrelz Harrell. Rudy Gay och Patty Mills kommer ha en viktig del i laget och förhoppningsvis kan Marco Belinelli spotta upp sig då han har varit lite underpresterande i inledningen.

Vilken match kommer det bli i Los Angeles inatt? Om Spurs kan utnyttja inside hela matchen lång kommer det att bli jämnt, man har LaMarcus som kan göra mycket där inne, han är stor, stark men har en fantastisk touch runt korgen och om han kan ha en bra match mot Zubac och Harrell kommer Spurs kunna hålla detta nära. Fokus bör vara att få så många layups som man bara kan då LAC inte riktigt är stora nog inside att stoppa för mycket runt korgen. SA har en bra chans här att knipa en något överraskande seger då Clipps är b2b även om Leonard inte spelade mot Jazz.

Los Angeles Clippers

Clippers spelade igår mot Jazz men det viktigaste är att detta var en schemalagd förlust, Leonard spelade inte och det var bara en snabb visit i Utah innan man skulle hem igen. LAC har startat säsongen helt okej, förlusten mot Suns var överraskande men Suns gjorde ett bra jobb med att hålla bänken och rollspelarna från att gå lös. Clippers är ett bra lag overall det vet vi men det finns svagheter även här och det är inside försvaret framförallt, det är det viktigaste Clippers måste fokusera på att stoppa. Harrell kan vara deras lösning på problemet, han spelade bara 14 minuter i Utah och han kommer troligen spela ganska mycket i natt. Leonard är tillbaka igen och kommer att spela, han kommer vara fokuserade på att krossa detta Spurs, även om Spurs-Kawhi grejen hände för ett par år sen kommer han troligen aldrig att förlåta vad som hände. Han kommer vara 100% i natt och en Kawhi som är 100% fokuserad på sitt mål är ett monster, en Terminator.

Bänken kommer som alltid vara viktig, Lou Will kommer få möta flera spelare från Spurs bänk som inte alls är bra i sitt försvar och han kommer troligen också ha en bra match vilket såklart är viktigt. Jag gillar verkligen detta Clipperslag, man är starka på så många positioner och man har fixat rollspelare som gör sitt jobb på en hög nivå. Att få -4.5 mot ett Spurs som historiskt varit ett svagt bortalag även om Clipps är b2b är en fin lina enligt mig.

Slutsats och Speltips

Som ni kanske förstår med den sista mening så är Clippers -4.5 @1,90 @ bet365 mitt spel inför natten. Clippers har en annan mentalitet än Spurs, en annan defensiv mentalitet som kommer visa sig vara bland det viktigaste de har. Kawhi, Lou, Harrell, Beverley det är riktigt bra spelare med olika fokus i sitt spel men som grupp är man otroligt allround. Spurs kommer få det svårt att hänga med om man inte kan utnyttja LAs styrka inside och hans touch.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.