Speltips: Bosnien & Hercegovina - Finland - Viktig kvalmatch för båda lagen

SOCCER: SEP 08 UEFA EURO 2020 Qualifying - Finland v Italy

Tisdagens bloggspel som var Finlands Damer -3 EH fick rättas med en grön bock när man planenligt vann EM-kvalmatchen hemma mot Albanien med hela 8-1 i en match var anfallaren Linda Sällström blev historisk som den spelare som gjort flest mål i det finska damlandslaget.

Vi håller oss fortsättningsvis kvar i EM-kvalet i bloggen och tar denna gång fokus på finska herrlandslagets viktiga kvalmatch borta mot Bosnien & Hercegovina inkommande lördag.

Bosnien & Hercegovina

Det pågående EM-kvalet för Bosnien & Hercegovinas del har inte såhär långt direkt varit någon fullträff när man från sina 6 spelade matcher lyckats samla ihop bara 7 poäng efter 2 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 12-11. Före kvalet drog igång så ansågs Bosnien & Hercegovina vara det laget som skulle ta den andra EM-platsen efter Italien.

Bosnien & Hercegovina som förra hösten gjorde ett bra Nations League när man vann League B Grupp 3 före Österrike & Nordirland och avancerade till League A har haft en klart turbulentare höst i detta EM-kval. Den största enskilda orsaken till varför Bosnien & Hercegovina ligger där var man ligger i detta kval är att man har stora problem på bortaplan var man förlorat alla sina 3 spelade matcher. I den senaste matchen åkte man på en 4-2 förlust borta mot Armenien. Denna förlusten ledde till att förbundskaptenen Robert Prosinecki meddelade att han kommer att stiga åt sidan, några dagar senare meddelades det dock från förbundets sida att Prosinecki kommer att fortsättningsvis leda landslaget under detta pågående kval.

På hemmaplan har Bosnien såhär långt varit klart starkare när man vunnit 2 av sina matcher, 5-0 mot Lichtenstein och 2-1 mot Armenien. Från den tredje hemmamatchen fick man nöja sig med ett 2-2 resultat mot Grekland även om man ledde med 2-0 efter 15 minuter. Inför matchen mot Finland åkte Bosnien nyligen på ett stort avbräck i offensiven när det blev klart att anfallsstjärnan och lagkaptenen Edin Dzeko kommer att missa matchen.

Finland

Finlands herrlandslag står återigen inför årets viktigaste match på lördagen när man fortsätter att jaga den eviga drömmen om en slutspelsplats. För tillfället ligger Finland på andra platsen i gruppen när man spelat in 12 poäng genom 4 vinster och 2 förluster. Med 4 matcher kvar har Finland allt i egna händer vad som kommer till ett eventuellt avancemang när man är 3 poäng före Armenien, som man förövrigt kommer att möta nästa veckas tisdag och 5 poäng före lördagens motståndare Bosnien & Hercegovina.

Det senaste året har fotbollsmässigt varit den bästa tidpunkten för någonsin för det finländska herrlandslaget som förra hösten vann sin grupp i Nations League och avancerade till League B. Förbundskaptenen Markku Kanerva har lyckats med att få det finländska landslaget att spela ett starkt defensivt försvarsspel samtidigt som en viss Teemu Pukki gjort dom matchavgörande målen för oss.

Till kvalmatcherna mot Bosnien & Hercegovina och Armenien har Markku Kanerva tagit ut följande trupp:

Truppen som Finland har tagit ut är en ordinarie trupp när vi inte saknar några av våra ordinarie landslagsspelare. En spelare som gör comeback i truppen är anfallaren Joel Pohjanpalo som varit borta en längre tid p.g.a. skada. Nu under torsdagen blev det klart att mittfältaren Lassi Lappalainen inte kommer att åka med truppen till Bosnien & Hercegovina när han blivit magsjuk.

Speltips och analys

Lördagens match är en måstematch för Bosnien & Hercegovinas del som måste ta 3 poäng om man vill fortsättningsvis hålla drömmen om en direkt plats till EM vid liv. För Finlands del är matchen inte lika mycket på liv eller död när redan ett oavgjort resultat skulle betyda att man tar ett steg näramare slutspelet och sätter sig i ett fint utgångsläge inför tisdagens match hemma mot Armenien.

Lagen möttes i början av Juni i Tammerfors i en match som Finland vann med 2-0 efter att Teemu Pukki gjort båda målen i andra halvlek. Andra halvleken i den matchen var en av dom bästa halvlekarna om inte den bästa som ett finländskt landslag visat upp.

Ser vi på matchbilden i lördagens match så förväntar jag mig att Bosnien kommer att vara det laget som kommer att hålla i bollen mera och försöka få till en press på den finländska planhalvan. Ser vi igen på hur Finland spelat under det senaste 1-2 åren så har lagets styrka funnits i det defensiva spelet och lagets matcher har normalt sett varit mål fattiga tillställningar. Har svårt att se att Finland & Kanerva skulle gå ut med en annorlunda taktik i denna match utan att man kommer att fortsättningsvis förlita sig på sitt defensiva spel. Kan man visa upp samma defensiv som i sina tidigare matcher så tror och hoppas jag att man skall ha en bra chans att komma bort från Bosnien med minst en poäng, eller varför inte i bästa fall 3 poäng genom en 1-0 vinst och mål av Teemu Pukki. Mitt spel från denna match kommer att vara under 2.25 mål till oddset 1.819 med 3/5 u hos Pinnacle. Samma spel finns till oddset 1.80 hos bet365.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.