Speltips: Manchester United - Arsenal: Vem gör målen för den skadeskjutna hemmaoffensiven?

Manchester United v Chelsea FC - Premier League

Manchester United tar sig an ärkerivalerna Arsenal på Old Trafford sent på måndag kväll. Lagen befinner sig dock långt ifrån respektive storhetstid under Alex Ferguson och Arsène Wenger, och att ta ställning i denna match är lite som att välja mellan pest eller kolera. Statistiken talar dock för mål och jag tycker mig ha funnit ett spännande kombinationsdrag i marknaden för vem som blir målskytt i matchen.

Manchester United

The Red Devils befinner sig på åttonde plats med 8 poäng och 8 gjorda mål på 6 matcher. Ingen katastrof rent poängmässigt kanske men prestationerna har varit både ojämna och stundom bleka och oinspirerade. Hemma på Old Trafford har laget dock hållit ihop det bättre än på bortaplan.

Läget i truppen

Av de som kan tänkas ta en ordinarie plats i startelvan så saknas vänsterbacken Luke Shaw samt forwardsen Anthony Martial och Marcus Rashford p g a skador. Frågetecken dessutom för Paul Pogba som fortfarande har problem med sin vrist.
Saknas gör även Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Diogo Dalot och Angel Gomes vilket tunnar ut bänken något om inte annat.

Statistik

7 lag har skapat fler avslut på hemmaplan än Manchester United hittills denna säsong (Manchester United har skapat i genomsnitt 14,3 avslut per hemmamatch). Bara 5 lag har skapat fler avslut på mål på hemmaplan än Manchester United hittills denna säsong (Manchester United har skapat i genomsnitt 4,4 avslut på mål per hemmamatch).

Samtidigt är det 9 lag som har släppt till fler avslut mot sig på hemmaplan än Manchester United hittills denna säsong (Manchester United har släppt till i genomsnitt 10,6 avslut per hemmamatch). Bara 6 lag har släppt till fler avslut på mål mot sig på hemmaplan än Manchester United hittills denna säsong (Manchester United har släppt till i genomsnitt 4,3 avslut på mål per hemmamatch).

Arsenal

The Gunners står på 11 poäng efter 6 matcher. Den nuvarande fjärdeplatsen känns kanske något smickrande för prestationsmässigt har det inte sett särskilt bra ut, i synnerhet inte på bortaplan. Trots ett relativt enkelt spelschema har Arsenal redan släppt in 10 mål.

Läget i truppen

Av de som kan tänkas ta en ordinarie plats i startelvan så saknas backen Héctor Bellerín och forwarden Alexandre Lacazette p g a skador samt högerbacken Ainsley Maitland-Niles p g a avstängning.
Frågetecken även kring bänknötaren Konstantinos Mavropanos.

Statistik

Det är bara 6 lag som har skapat färre avslut på bortaplan än Arsenal hittills denna säsong (Arsenal har skapat i genomsnitt 9,0 avslut per bortamatch). Det är bara 5 lag som kommit till färre avslut på mål på bortaplan än Arsenal hittills denna säsong (Arsenal har skapat i genomsnitt 3,0 avslut på mål per bortamatch).

Det är bara 2 lag som har släppt till fler avslut mot sig på bortaplan än Arsenal hittills denna säsong (Arsenal har släppt till i genomsnitt 21,7 avslut per bortamatch). Det är bara 7 lag som har släppt till fler avslut på mål mot sig på bortaplan än Arsenal hittills denna säsong (Arsenal har släppt till i genomsnitt 4,7 avslut på mål per bortamatch).

Inbördes möten

De senaste 10 mötena mellan Manchester United och Arsenal har innehållit totalt 32 mål, varav Manchester United har stått för 15 mål. Senast Manchester United gick mållösa från en hemmamatch mot Arsenal var i maj 2009 och i de senaste 5 matcherna mot Arsenal på Old Trafford har United gjort totalt 9 mål, d v s 1,8 mål per match.

Analys

Om det är någonting som påminner om topp-6-kvaliteter inför söndagens drabbning så är det att Manchester United fortfarande skapar en del målchanser på hemmaplan. Samtidigt läcker Arsenals försvarslinjer som ett såll på bortaplan, ett mönster som går igen från förra säsongen.

Den stora frågan är kanske vem som skall göra målen för hemmalaget nu när både Anthony Martial och Marcus Rashford (och kanske även Paul Pogba) saknas?

Det känns troligt att unge forwarden Mason Greenwood kommer få chansen från start och just Greenwood och Paul Pogba är de mest troliga målskyttarna för hemmalaget om man skall tro oddssättningen just nu. Jag tycker dock inte dessa odds lockar till spel.

Daniel James har startat säsongen riktigt bra med 3 mål och kommer få ta ett ännu större offensivt ansvar på måndag. Att kunna spela honom som målskytt till 4,50 tycker jag är bra.

Efter James, Rashford, Martial och Pogba finns det två jokrar som smyger med lite i kulisserna i statistiken:

Scott McTominay gjorde 2 mål på 16 matcher för Manchester United förra säsongen. McTominay är näst längst i Manchester United med sina 193 cm och bidrar dessutom mer än gärna med både uppspel och löpningar in i straffområdet när tillfälle ges.

Harry Maguire har gjort i genomsnitt 2,4 mål per säsong de tre senaste säsongerna när han spelat i Premier League (fulla säsonger för Leicester respektive Hull). Maguire är längst i Manchester United med sina 194 cm och flyttar ofta upp i banan på både hörnor och fasta situationer i övrigt.

Bara Norwich har vunnit färre luftdueller per match än Arsenal hittills denna säsong (både totalt sett och räknat enbart på matcher på bortaplan), vilket kan tänkas vara positivt för de två nyss nämnda herrarna.

Mer statistik kring Premier League hittar du här!

Slutsats & Speltips

Manchester United är trots allt ett av lagen i Premier League som skapar flest målchanser på hemmaplan.
Arsenal är samtidigt ett av lagen i Premier League som släpper till flest målchanser mot sig på bortaplan.
Mitt ena speltips är att Daniel James gör mål i matchen.
Insatsen är 2/10 units.
Mitt andra speltips är att Scott McTominay gör mål i matchen.
Insatsen är 2/10 units.
Mitt tredje speltips är att Harry Maguire gör mål i matchen.
Insatsen är 2/10 units.

Du kan hitta fler odds för Manchester United- Arsenal här!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt