Speltips: PeKa - Union Plaani - Målsnål match i Teemu Pukkis födelsestad?

FBL-ENG-PR-NORWICH-MAN CITY

Senaste bloggspelet som spelades i söndags slutade i en förlust när KajHa förlorade den viktiga matchen i bottenstriden av Kakkonen Grupp C hemma mot PK-37 med 3-2 vilket betyder att båda lagen kan sakta men säkert börja förbereda sig inför spel i Kolmonen säsongen 2020. Samtidigt så bröts min svit på 15 bloggspel utan förlust vilket såklart var aningen tråkigt. Ser vi på formen som varit nu under helgen som har gått så har det lämnat en hel del att önska, om man vill uttrycka sig snällt.

Under tisdagen har vi bara en match som spelas här i Finland och den hittar vi från Kolmonen gruppen Kaakkois-Suomi vilket gör att vi i denna blogg förflyttar oss mot hamnstaden Kotka, samma stad var en viss Teemu Pukki föddes i för 29 år sedan #GOAT

PeKa

PeKa eller Peli-Karhut som lagets officiella namn är kommer från stadsdelen Karhula i Kotka och är ett lag som under en längre tid har hållit till i Kolmonen och övre halvan av tabellen i Kakkois-Suomi gruppen. Säsongen 2018 slutade man på en andra plats i tabellen, 11 poäng efter seriesegrarna Sudet.

Ser vi på årets säsong när det återstår 3 matcher för laget så ligger man för tillfället på en tredje plats i tabellen med 9 poäng upp till serieledande Kultsu FC. I teorin har man ännu möjlighet att vinna serien, när man i följande omgång kommer att möta Kultsu FC men i praktiken känns det mer eller mindre som utopi att laget skulle lyckas ta in försprånget med så få matcher kvar av säsongen. Däremot har man goda möjligheter att uppreda sin andra plats från föregående säsong när man för tillfället ligger 1 poäng efter lokalkonkurrenten KyPa som har en match mera spelad.

PeKa har från sina 19 spelade matcher i år 13 vinster, 4 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 48-15. På hemmaplan har man i år såhär långt 7 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust med målskillnaden 16-6. I föregående omgång som spelades under helgen tog man en 2-0 vinst hemma mot Edustus HaPK.

Union Plaani

Union Plaani som kommer från Heinola som är en liten stad med ca. 20000 invånare som ligger 35 km utanför Lahtis är inne på sin andra säsong i Kolmonen. Säsongen 2018 gick man en hård kamp med Lappee JK om vilket lag som skulle hållas kvar i serien, den kampen vanns tillslut av Union Plaani med 2 poängs marginal. På tal om Heinola så kommer Finlands absolut bästa punk/rockband från samma ort, nämligen Apulanta vars logo också finns på Union Plaanis målvaktströjor.

&list=PLB57313AD5CBAF7CF&index=3

Lagets andra säsong i Kolmonen har i det stora hela varit en liknande säsong som förra årets säsong. Man går återigen en hård kamp om att lyckas förnya sitt kontrakt i serien när man för tillfället är det första laget på säker mark i tabellen när man ligger 2 poäng före Edustus HaPK och 4 poäng före SiU som båda har spelat en match mera. Union Plaani har från sina 19 spelade matcher i år 4 vinster, 4 oavgjorda och 11 förluster med målskillnaden 26-62. På bortplan har man i år haft en hel del med problem när man från sina 9 bortamatcher har 1 vinst, 2 oavgjorda och 6 förluster med den föga smickrande målskillnaden 9-36.

Förra veckans lördag tog man en livsviktig vinst för bottenstriden när man lyckades på hemmaplan vinna med 2-1 mot Edustus IPS vilket samtidigt betydde att man tog sig över nedflyttningsstrecket. Stor matchhjälte i matchen blev lagets skyttekung Jens Tanskanen som avgjorde matchen med sitt 2-1 mål 6 minuter före fulltid. Laget kommer dock att få klara sig utan Tanskanen i matchen mot PeKa när han för tillfället ligger hemma och är sjuk. Detta är ett stort avbräck för lagets offensvia spel när Tanskanen har gjort 11 av lagets 26 mål denna säsong. Näst bästa målskytt i laget är Valtteri Vuori med 4 mål på 8 matcher, Vuori har dock inte funnits med i lagets trupp sedan mitten av juli efter att ha skadat sig under lagets träningar.

Speltips och analys

Börjar vi jämföra lagen med varandra så har Pe-Ka ett klart starkare spelmaterial till sitt förfogande än vad Union Plaani har. PeKas trupp innehåller spelare med rutin från bl.a. Ykkönen med FC KTP. Ser vi på hemmatcherna för PeKas del i år så har dom varit rätt så jämna och mål fattiga tillställningar, men laget har visat upp en stark rutin när man vunnit 7 av sina 9 hemmamatcher. Union Plaani har i sin tur haft stora problem på bortaplan under säsongen och lägger vi ännu till man till denna match kommer att tvingas klara sig utan lagets i särklass viktigaste offensiva spelare så kan vi förvänta oss att man står inför en rätt så svår uppgift om man vill åka hemma till Heinola med poäng i bagaget. Ser vi på oddssättningen i dagens match så är PeKa skyhöga favoriter och det med all rätt med tanke på att Union Plaani varit svaga på bortaplan och saknar sin klart bästa offensiva spelare. Asian handicap linan som för tillfället ligger på -2.75 för PeKa tycker jag dock personligen att är lite för hög sett till oddset som erbjuds (1.75 i skrivande stund). Även om PeKa varit ett starkt hemmalag i år så har man inte vunnit sina hemmamatcher med alltför stor marginal, t.ex. denna -2.75 AH lina har man löst en gång när man vann med 4-1 mot Ri-Pa. Som matchbild förväntar jag mig idag att Union Plaani kommer att försöka parkera bussen och försvara sig till en poäng vilket gör att underspelet är det spel som jag finner mest intressant i dagens match. Håller det rätt så sannolikt att Union Plaani skall gå mållösa av planen idag medan jag tror att PeKa kan lösa 2-3 mål vilket gör att mitt spel från denna match kommer att vara under 4.25 mål till oddset 2.05 med 3/5 u hos bet365.

Om allt vill sig väl finns det också en möjlighet att Karpot-TV kommer att streama matchen på sin Youtube kanal som finns här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.