Speltips: Albanien - Finland - Damernas EM-kval inleds

Finland fotboll

Under söndagen fick vi rätta 10:e raka bloggspelet som en vinst när IFK Mariehamn +0.0 AH hittade hem efter att man vann med 1-0 borta mot FC Lahti. Det blev dock inte någon elfte raka vinst när PK-37 +1.0 AH fick rättas som en push i söndagens andra bloggspel efter att man förlorat den viktiga derby matchen mot SC KuFu 98 med 2-1.

Idag måndag har vi inte direkt ett sprudlande utbud av matcher när det bara spelas en match i Ykkönen mellan FC KTP – EIF. Har dock valt att skippa den matchen och tar idag istället fokus på damernas EM-kval och Finlands bortamatch mot Albanien.

Albanien

Albanien damlandslag i fotboll som ligger på en 78:e plats på FIFA:s världsranking inleder idag EM-kvalet till nästa års EM i England med en hemmamatch på Elbasan Arena när man möter Finlands damlandslag. Övriga lag i Grupp E är Skottland, Portugal & Cypern. På förhand förväntas Albanien och Cypern göra upp om att undvika jumboplatsen i gruppen medan Skottland, Finland & Portugal förväntas göra upp om första och andra platsen i gruppen.

Damfotbollen i Albanien är kanske inte direkt den största sporten som finns i landet. Under en lång tid var man mycket skeptiska till damfotbollens existens överhuvudtaget i landet. Under dom senaste 10 åren har damerna dock fått komma mera fram. 2009 grundades en högsta liga för damerna i Albanien, som samtidigt också är den enda damserien. Damernas landslag spelade sin första landskamp 2011 när man mötte Makedonien i en match som man vann med 1-0. Laget tränas av Amir Grimaj som år 2016 tog över efter Altin Rraklli som hade tränat damlandslaget enda sedan dess verksamhet kom igång.

Albaniens damlandslag består till hälften av spelare som spelar i den inhemska serien medan den andra halvan spelar utomlands bland annat finns mittfältaren Lavdie Begolli till vardags i finska JyPK. Albanien förväntas idag spela en rätt så defensiv fotboll mot Finland och försöka få till kontringar som man kan straffa laget på. Albanien har inte spelat alltför många landskamper under 2019, närmare bestämt bara 3 stycken från vilka man har en 1-0 förlust mot Bosnien och Hercegovina samt 2 stycken 3-1 vinster mot Nord Makedonien.

Finland

Finska damlandslaget som leds av svenska Anna Signeul var nöjda med lottningen till EM-kvalet när man undvek något av dom större lagen från den första korgen och fick istället Skottland som ett av lagen i sin grupp. Finland har som målsättning att ta sig till nästa års slutspel vilket innebär att man måste sluta 1:a eller 2:a i gruppen. Gruppvinnarna samt dom 3 bästa tvåorna från alla grupper kvalificerar sig direkt till EM-slutspelet medan dom 6 övriga grupptvåor spelar ett dubbelmöte om dom 3 sista platserna.

Finlands damlandslag har förberett sig inför dagens EM-kval med att man reste till Italien förra veckans fredag var man var på läger fram till lördagen när man förflyttade sig till Albanien. Det som förväntas bli en utmaning för finskornas del är det varma vädret när det har utlovats över +30 grader under matchdagen. Finland förbundskapten Anna Signeul har tagit ut följande trupp till dagens kvalmatch.

Inför matchen säger Signuel att det som hon framförallt har varit nöjd med under dom senaste åren i Finland är att flera av lagets spelare har flyttat utomlands och fått viktiga roller i sina respektive klubblag och utvecklats genom att spela hårdare matcher än vad den inhemska Naisten Liiga kan erbjuda.

Finlands damlandslag har under 2019 spelat rätt så många träningsmatcher, närmare bestämt 9 stycken totalt. Fyra av matcherna spelades i början av mars när man deltog i den årliga Cyprus Women’s Cup medan dom övriga matcherna har varit vänskapsmatcher mot lag som är högre rankade eller på samma nivå som Finland. Spelmässigt har Finland överlag sett bra ut i dom flesta matcherna och framförallt defensivt har man varit starka med 8 insläppta mål totalt på dom 9 matcherna. Det som igen har varit oroväckande för Finland är att man har haft stora svårigheter i offensiven när man gjort bara 7 mål på dessa 9 matcher, lägger vi ännu till att 5 av målen kom i dom två matcherna som man spelade mot Syd-Afrika i Cypern så finns det ännu en hel del att jobba på i offensiven om man vill ta en plats till nästa års slutspel.

Speltips och analys

Finland och Albanien har aldrig tidigare möts i en damlandskamp. Utgångsläget i denna match bör vara den att Finland är det lag som håller i bollen och försöker få till farliga anfall mot Albaniens mål, medan Albanien förväntas parkera bussen och försöka få till kontringar i matchen. Finland har blivit rätt så stora favoriter i matchen när oddset på en finländsk vinst ligger runt 1.15 och vi har en Asian handicap lina på -2.0 för tillfället. Förväntar mig att Finland skall ta 3 poäng i dagens match, allt annat vore en ordentlig besvikelse rent ut sagt. Tror dock inte att av vi får se en alltför målrik tillställning när Finland har haft problem med målskyttet under hela året samtidigt som jag har svårt att se att Albanien skulle lyckas göra något mål i matchen. Mitt spel från denna match kommer därför att vara Finland att vinna och hålla nollan till oddset 2.00 med 3/5 hos bet365.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.