Speltips: SoVo - Wilpas - Två lag med värdelös form mot varandra

Onsdagens bloggspel slutade i en vinst, vilket samtidigt var åttonde raka bloggspelet med vinst när NIK +0.5 AH hittade hem efter att man vunnit den viktiga matchen för bottenstriden med 3-2 borta mot I-JBK i en match från Kolmonen. Onsdagen blev i det stora hela en klart godkänd dag när 8 av 10 spel rättades som en vinst och dom övriga 2 som 1 push och 1 förlust, totalt slutade dagen med +32.5 units och en ROI på lite över +75%

Idag torsdag har vi framför ossa 2 matcher från Kakkonen och 11 matcher i Kolmonen. Har i dagens blogg valt att stanna kvar i Kolmonen och återigen ta fokus på en match som är viktig för bottenstriden i den gruppen var lagen håller till i.

SoVo

SoVo eller Someron Voima är ett lag som genom åren har blivit känt i Finland som ett köpelag när man år efter år har samlat ihop spelare från Tammerfors, Åbo och/eller Helsingfors med rutin från dom högre serierna. Laget har varit rätt så bofast i Kolmonen dom senaste åren var man oftast hållit till i mitten av tabellen. Under början av 2010-talet var man några svängar upp till Kakkonen och men blev inte alltför långvariga i den serien.

SoVo ligger för tillfället på en 9:e plats i tabellen med 14 lag. För tillfället så kommer dom 4 sista lagen att få ta steget ner till Nelonen vid säsongens slut. Bottenstriden i denna tabell är minst sagt jämn när det skiljer bara 4 poäng mellan det näst sista laget som för tillfället är PaiHa och ToVe som ligger på en 8:e plats. SoVo ligger före dagens match 2 poäng ovanför nedflyttningssträcket.

Ser vi på matcherna som SoVo har spelat i år så har man från sina 19 matcher 6 vinster, 5 oavgjorda och 10 förluster med målskillnaden 29-49. På hemmaplan har man i år såhär långt 4 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 17-24. I dom senaste matcherna har SoVo haft en minst sagt ursel form när man kommer till dagens match med 5 raka förluster och målskillnaden 4-21. En stor bidragande orsak till detta är att man har lidit av en stor spelarbrist i dessa matcher.

Wilpas

Wilpas som kommer från staden Salo ligger för tillfället två placeringar ovanför SoVo med 3 poängs marginal till dem och 5 poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Wilpas har från sina 19 spelade matcher i år saldot 7 vinster, 3 oavgjorda och 9 förluster med målskillnaden 33-47. På bortaplan har man saldot 5 vinster 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 20-17.

Wilpas inledde årets säsong på ett bra sätt när man från sina 7 första matcher vann 5, spelade 1 oavgjord och förlorade 1. Liksom för SoVo så har man dock under den senaste tiden haft en svagare period och kommer till dagens match med 3 raka förluster och målskillnaden 1-14 i dessa matcher. Det som framförallt har varit oroväckande är att förlusterna har kommit mot dom svagare lagen i gruppen. Vad är det då som har bidragit till detta svaga resultat? Man har haft mycket skador i sin trupp vilket gjort att man varit tvungna att spela med ett värdelöst lag i sina senaste matcher. Till dagens match så kan man ändå komma med en bra trupp när man fått tillbaka nästan alla dom spelarna som man saknat i sina senaste matcher. Jämför vi dagens öppningselva med den öppningselva som startade förra veckans lördag hemma mot JIK så byter man ut hela 8 spelare i öppningselvan.

Speltips och analys

Ser vi på dagens match från den positiva sidan så kommer minst ett av lagen att bryta sin förlustsvit idag när hemmalaget kommer till matchen med 5 raka förluster och bortalaget med 3 raka förluster. Båda lagen får tillbaka en del med viktiga spelare men tycker Wilpas lag är något starkare än det lag som SoVo har idag. Ett stort problem hos SoVo är att man har under hela säsongen haft stora problem på målvaktsposten när deras målvakt lämnat en hel del att önska. Ser vi på oddsen idag så håller spelbolagen SoVo som rätt så klara favoriter i matchen när en hemmavinst ger odds runt 1.60 – 1.70. Har själv svårt att få SoVo till så klara favoriter med tanke på att man kommer till dagens match med 5 raka förluster. Mitt spel kommer därför idag att vara Wilpas +0.75 AH till oddset 1.80 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.