Speltips: I-JBK - NIK - Viktig match för bottenstriden i #Kolmonen

Fotboll 8/4

Ilves & HIFK löste vinst på tisdagens bloggspel som var över 2.5 mål + Båda lagen gör mål från dagens enda match i Veikkausliiga. Efter en målfattig första halvlek som slutade 0-0 tände matchen till i andra halvlek när Ilves vann med 3-1. Om jag nu räknat rätt så var det mitt sjunde raka bloggspel som slutade i en vinst, trevligt och förhoppningsvis kan man få några vinster ännu för att förlänga streaken.

Nu under onsdagen har vi ”bara” matcher från Kolmonen att välja från när det spelas totalt 10 matcher runt om i Finland. Har sedan tidigare redan ut en del med spel och kommer i denna blogg att ta fokus på en viktig match för bottenstriden i gruppen Vaasa & Keski-Pohjanmaa.

I-JBK

I-JBK eller Iskmo-Jungsund Bollklubb är inne på sitt andra år i Kolmonen. Säsongen 2018 slutade man på en 9:e plats i tabellen och klarade sig kvar med 7 poängs marginal till Virkiä som var ett av lagen som fick ta steget ner till Nelonen, det andra laget var förövrigt min moderklubb PeFF.

Säsongen 2019 har inte såhär långt varit någon dans på rosorna för laget när man förtillfället ligger näst sist i tabellen och på en nedflyttningsplats. Man är för tillfället 1 poäng efter Korsnäs FF som är det första laget på säker mark. Från sina 16 spelade matcher har I-JBK i år 4 vinster, 2 oavgjorda och 10 förluster med målskillnaden 24-58. På hemmaplan har man i år varit ett rätt så stabilt lag med 4 vinster och 4 förluster från sina 8 hemmamatcher, med målskillnaden 11-24.

Formen för I-JBK är kanske inte den absolut bästa nu för tillfället när man går in i ett viktigt skede av säsongen, från sina 5 senaste matcher har man 1 vinst och 4 förluster med målskillnaden 8-20. I förra omgången stod man för ett ordentligt bottennapp när man förlorade med hela 8-2 borta mot Korsnäs FF.

Ser vi på truppen som man ställer upp med idag så saknar man en del viktiga spelare när bl.a. ordinarie målvakten Andreas Herrgård är borta, i målet har man istället Kristian Kurkimäki som gör säsongsdebut i Kolmonen. Andra spelare som saknas är bland annat Anders Levander (10 matcher i år och 2 mål) samt William Wallin (14 matcher i år).

NIK

NIK eller Nykarleby Idrottsklubb är klubben som jag gjorde mitt första hat-trick under den tiden som jag ännu trodde att jag kunde bli en bra fotbollsspelare, året var 1992 om jag inte minns helt fel. NIK är serienykomlingar i årets Kolmonen efter att man säsongen 2018 tog steget upp från Nelonen.

Inledningen på årets säsong för NIK:s del var imponerande när man stod för en hel del fina vinster, vilka vi också tidigare på säsongen kunde få glädje av när vi satt några högoddsare i matcherna var dom var inblandade. Under senaste tiden har det dock gått mycket tyngre för NIK som för tillfället ligger på en nionde plats, 2 placeringar före I-JBK och med 5 poängs marginal till nedflyttningsstrecket.

NIK har från sina 17 spelade matcher 6 vinster, 1 oavgjord och 10 förluster med målskillnaden 29-61. På bortaplan har man i år saldot 3 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 13-25. Som jag redan nämde så har man under senaste tiden haft en värdelös form när man till dagens match kommer med 4 raka förluster och majoriteten av dessa förluster är inte direkt några uddamålsförluster eller vad sägs om följande resultat:

  • 1-7 hemma mot KPV Akatemia
  • 7-1 borta mot FC Kiisto
  • 0-9 hemma mot Närpes Kraft
  • 0-2 hemma mot Sporting Kristina

En stor bidragande orsak till dessa svaga resultat är att man har haft mycket skador i sin trupp och framförallt på försvarsspelarna. Till dagens match mot I-JBK får man dock tillbaka en del viktiga spelare när bland annat Sergei Kalinin återigen är spelklar efter sin avstängning. En annan viktig spelare som återfinns i laguppställningen idag är mittfältaren och lagkaptenen Simon Kula.

Speltips och analys

Dagens match börjar bli lite av en måste match för I-JBK som snart måste börja plocka 3 poängare igen om man vill spela i Kolmonen även nästa säsong. För NIK:s del kan man spela kanske lite mera avslappnat när en poäng redan betyder att man skulle hålla sitt 5 poängs avstånd till I-JBK på nedflyttningsplats. Jämför vi lagen med varandra så håller jag NIK som ett lite starkare lag, även om deras form senaste tiden har lämnat en hel del att önska. Anser dock att NIK skall kunna prestera klart bättre än vad man gjort i sina senaste matcher om mitt spel från denna match kommer att vara NIK +0.5 AH till oddset 2.00 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.