Speltips: BK-46 - NuPS - Målfest i Karis?

Gul fotboll 9/21

Tisdagens bloggspel som samtidigt var ett maxspel hittade fint hem när TiPS vann med 5-0 borta mot PuiU i en av dagens matcher i Kolmonen. Hela tisdagen blev i det stora hela en trevlig dag när alla 5 spelen hittade hem och dagen slutade runt +22 u, ibland har man lite mera tur och träffar rätt. Nu flyttar vi istället över fokus till onsdagens matcher var vi har återigen en del med matcher från Kolmonen till vårt förfogande samt en del matcher från U20-serien. Kommer i denna blogg förflytta mig till Karis, som förövrigt ligger bara ca. 50 km från Kyrkslätt ifall att intresseklubben vill anteckna ner den informationen.

BK-46

Karis stolthet BK-46 fick efter förra säsongen ta steget ner från Kakkonen, en serie som man hade spelat i sedan säsongen 2010, och söka ny fart från Kolmonen. Ser vi på förra årets säsong så var det en jämn och fin nerförsbacke hela säsongen för laget och nye tränaren Babatunde Wusu fick utstå mycket kritik. BK-46 valde dock envist att förlita sig till Wusu under hela säsongen även om man inte fick resultaten med sig.

Inför årets säsong i Kolmonen fick Wusu dock stiga till sidan och som ny tränare anställdes Oscar Hafström och Hassan Bouktouf, båda har tidigare spelat för klubben. Av dessa två fungerar Hafström som spelande tränare och har i år spelat 9 matcher med laget i Kolmonen. Inför årets säsong satte BK-46 upp en målsättning att man skall försöka utveckla sina egna juniorer istället för att med våld försöka stiga tillbaka till Kakkonen.

Säsongen såhär långt har kanske inte varit direkt en dans på rosorna för laget och ett stort problem är att man har varit alltför ojämna i sitt spel när man blandat friskt mellan bra och dåliga matcher. I förra omgången åkte man på en 4-3 förlust i derbyt borta mot seriejumbon Hangö IK. För tillfället parkerar BK-46 på en 8:e plats i tabellen, 6 poäng före HIFK/2 som är det första laget som ligger på en nedflyttningsplats, mellan sig och HIFK/2 har man ännu FC Finnkurd & EIF Academy. BK-46 har i år hunnit med att spela 15 matcher med saldot 4 vinster, 6 oavgjorda och 5 förluster samt målskillnaden 21-24.

Till onsdagens match kommer BK-46 att komma med några avbräck när man har Otto Enberg avstängd och utöver honom också kommer att få klara sig åtminstone utan Nicholas Brain, Mathias Holmqvist & Joakim Pihlström.

NuPS

NuPS eller Nummelan Palloseura som lagets officiella namn är nu inne på sin andra raka säsong i Kolmonen när man efter säsongen 2017 fick ta steget ner från Kakkonen, en serie som man spelade i bara i en säsong.

Liksom för BK-46 så har säsongen såhär långt för NuPS del varit rätt så mycket upp och ner när man har blandat friskt mellan bra matcher och mindre bra matcher. I den senaste omgången stod man för en ordentlig skräll när man på hemmaplan vann med 2-1 mot serieledande Atlantis FC som före den matchen hade tagit 14 vinster från 14 möjliga försök. Efter matchen mot Atlantis FC var lagets huvudtränare Jukka Kesälä framförallt nöjd med hur bra och disciplinerat försvarsspel man lyckades spela i den matchen.

NuPS ligger för tillfället mer eller mindre i ingenmansland i tabellen när man parkerar på en sjätte plats, 21 poäng efter serieledande Atlantis FC och 9 poäng före HIFK/2 på nedflyttningsplats. Dom 4 lagen som ligger mellan Atlantis FC och NuPS är 2, 4, 5 och 8 poäng före NuPS, så om man kan få till en bra höstsäsong så skall man ha alla möjligheter till att klättra upp några placeringar i tabellen. Såhär långt har NuPS från sina 15 spelade matcher 6 vinster, 3 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 42-37.

Det som har blivit kännetecknande för NuPS del i årets serie är att man har spelat rätt så många målrika matcher när bland annat 10 av lagets 15 matcher i år har haft minst 4 mål i sig.

Speltips och analys

Vi har i denna match två lag emot varandra vars chanser till avancemang för länge sedan har gått dem förbi, samtidigt som man med största sannolikhet också bör ha ett så pass bra försprång till dom två lagen på nedflyttningsplats att man inte skall behöva känna någon större oro över att klara av att säkra nytt kontrakt inför nästa säsong. Det som har varit kännetecknande för båda lagen denna säsong är att man har varit mer eller mindre experter på att blanda friskt mellan bra och dåliga säsonger. I mitt tycke så är det rätt så svårt i denna match att få en klar bild av vem som kommer att gå segrande ur den. Ser vi på förra omgångens resultat så skall det vara fördel för NuPS som vann mot suveräna serieledaren Atlantis FC medan BK-46 lyckades med att förlora borta mot seriejumbon Hangö IK. Det som i dom senaste matcher har varit kännetecknande för båda lagen är att man har spelat rätt så målrika tillställningar vilket gör att jag flyttar över fokus på över/under linan som här ligger på 3.25 mål. Av dom 5 matcherna som BK-46 har spelat sedan juli månad så har 3 gått över den mållinan medan dom 2 andra matcherna har slutat på 3 mål. För NuPS del så kan vi ta ett lite större span när 6 av deras 7 matcher har haft minst 4 mål i sig medan den sista slutade på totalt 3 mål. Förväntar mig att vi under onsdagen kommer att få återigen se en del mål, framförallt med tanke på att BK-46 saknar en del spelare också och mitt spel i denna match kommer att vara över 3.25 mål till oddset 1.825 vilket jag spelar med 4/5 u hos bet365. I mitt tycke borde matchen ha åtminstone en lina på 4.0 mål.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.