Speltips: PuiU - TiPS - MAXBET från Kolmonen

Fotboll

Vinst på måndagens bloggspel som var RoPS +0.5 AH när man fick med sig ett 0-0 resultat från Veikkausliiga matchen borta mot SJK i Seinäjoki. I det stora hela blev måndagen en helt bra dag och början på veckan när 3 av 4 spel fick rättas som en vinst. Under tisdagen har vi inte ett alltför stort utbud av finska matcher när det spelas endast 6 matcher i Kolmonen. Kommer i dagens blogg att ta fokus på en av matcherna som spelas i Helsingfors.

PuiU

PuiU eller Puistolan Urheilijat är en fotbollsklubb som kommer från Helsingfors och stadsdelen Puistola eller Parkstad på svenska. Klubben har under en längre period spelat i Kolmonen var man normalt sett brukar parkera i mitten av tabellen eller nedre halvan. Med jämna mellan har man dock lyckats sticka upp lite och placera sig på övre halvan av tabellen, säsongen 2015 slutade man på en fjärde plats och säsongen 2018 på en femte plats i Kolmonen.

Ser vi på årets säsong såhär långt så ligger man för tillfället på en åttonde plats i sin grupp som består av 12 lag. Från sina 15 spelade matcher i år har PuiU 6 vinster och 8 förluster med målskillnaden 17-30. För tillfället ligger man 11 poäng före både HooGEE och CLE som är dom två lagen som för tillfället ligger på en nedflyttningsplats i tabellen. Tack vare den stora poängskillnaden som man har till dessa två lag så kan man sakta men säkert börja känna sig säkra på spel även nästa säsong i Kolmonen eftersom jag har svårt att se att båda eller ens något av dessa två lag skulle från sina 7 återstående matcher lyckas få igång en ordentlig vinst streak.

Ser vi på formen hos PuiU så har den senaste tiden varit klart godkänd när man har vunnit 3 av sina 4 senaste matcher, låt säga att lagen man har mött i dessa 4 matcher har varit lag som går in i kategorin mindre svaga lag i denna grupp. Till dagens match kommer PuiU att komma med åtminstone två avbräck när man saknar på grund av avstängning försvararen Kalle Lindström och mittfältaren Jose Ruben de Julian Pellicer.

TiPS

Tikkurilan Palloseura som kommer från Vanda och Dickursby gjorde inför årets säsong en del intressant nyförvärv när man värvade in spelare med erfarenhet från spel i dom högre serierna i Finland och med målsättning att lyckas ta steget upp till Kakkonen säsongen 2020.

Målsättningen som man hade inför årets säsong ser tyvärr ut för lagets del att bli lite svår att uppfylla när man för tillfället ligger på en tredje plats i tabellen, 10 poäng efter serieledande PK-35. Ett litet hopp tändes dock när PK-35 något överraskande förlorade sin första match för säsongen nu under helgen och en eventuell vinst idag för TiPS skulle krympa avståndet till 7 poäng lagen emellan.

Ser vi TiPS säsong såhär långt så har man från sina 14 spelade matcher 10 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 49-20. Ett problem hos TiPS i år och varför man ligger för tillfället 10 poäng efter PK-35 är att man förlorat båda matcherna mot dom två övriga topplagen i gruppen, PK-35 & LPS. Man kommer dock att möta båda lagen ännu på hösten och vill man ta steget upp så måste man ta fulla poäng från dessa matcher samt dagens match också.

TiPS har i år spelat en rätt så offensiv fotboll vilket 49 gjorda mål på 14 matcher ger en bra bild av. Lagets bästa målskytt såhär långt är Aleksi Ristola, som förra säsongen ännu spelade i Veikkausliiga med TPS, med 18 gjorda mål på 12 matcher. Problemet igen hos TiPS finns i defensiven när man släppt in hela 20 mål på 14 matcher vilket är en alltför stor siffra för ett topplag, som jämförelse kan vi ta PK-35 med 6 insläppta på 15 matcher.

Speltips och analys

Dagens match är inte närapå lika viktig för PuiU som för TiPS när man mer eller mindre börjar vara klar för spel även nästa säsong i Kolmonen, vilket också gör att man kan spela rätt så avslappnat i denna match när ingen räknar med att man skall lyckas få med sig något poäng. Jämför vi lagens trupper med varandra så är det en klar fördel för TiPS som har ett betydligt starkare lag till sitt förfogande. Som jag nämnde i texten så har TiPS haft en del med problem i defensiven när man släppt in alltför många mål, från sina 6 senaste matcher har man lyckats hålla nollan endast en gång. PuiU i sin tur har lyckats med att göra minst 1 mål i sina 5 senaste matcher och ser det inte alltför osannolikt att dom även skulle lyckas göra ett mål idag. Mitt spel från denna match kommer idag vara ett Betbuilder spel hos bet365 vilket är Över 3 mål totalt i matchen för båda lagen kombinerat + TiPS att vinna matchen till oddset 2.25 vilket jag spelare med 5/5 u. För att vi skall få vinst på detta spel betyder det att vi behöver få minst 4 mål i matchen och att TiPS skall gå segrande ur tillställningen, mållinan är en lina som TiPS själv skall klara av att lösa på egen hand under normala omständigheter, men som jag skrev så tror jag också att PuiU kan bidra med ett mål i matchen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.