Speltips: HJK - Crvena Zvezda - Returmöte i HELLsinki

Tisdagens två bloggspel slutade i en vinst (Ilves II -0.75 AH) och en förlust (Roi United), tyvärr får man väl säga att det var fel bloggspel som missade när jag satt med 10 u totalt på Roi United. I det stora hela blev dock tisdagen en helt okej dag som slutade med lite över +10 u. Onsdagen erbjuder igen på en del matcher från Kolmonen, vilka åtminstone på förhand ser intressant ut. Har dock i denna blogg valt att ta fokus på Champions League kvalet som spelas under onsdagen i Helsingfors och matchen HJK – Crvena Zvezda

Öppningsmatchen

Lagen möttes förra veckan i öppningsmatchen i Belgrad och den matchen slutade 2-0 till Crvena Zvezda efter att man, olyckligt för HJK:s del, kunde göra det andra målet helt i slutet av matchen. Sen att man lyckades göra ett andra mål var minst sagt rättvist sett till hela matchbilden som utspelades i öppningsmatchen mellan lagen.

Som man kan se från videoklippet så var det Crvena Zvezda som radade upp dom farligaste målchanserna i matchen. Tar vi en närmare blick på statistiken från den matchen så talar den ännu ett tydligare språk om matchbilden.

HJK hade i öppningsmatchen svårt att skapa lägen på offensiva planhalvan när man lyckades under hela matchens gång få tillstånd endast 3 skott varav inget av dom gick på mål. Två av skotten blockerades av Crvena Zvezda medan det tredje skottet gick utan för mål. Crvena Zvzda i sin tur lyckades få iväg hela 19 skott varav 6 gick på mål, av dessa 19 skott kom också 13 stycken innanför straffområdet medan samma siffra för HJK:s del var 1. Ser vi på xG från matchen så ”vanns den matchen” också klart av Crvena Zvedza som kom upp i 2.43 xG medan samma siffra för HJK:s del var 0.1 xG

Även om HJK hade i matchen ett 44% bollinnehav hade man svårt att komma till farliga lägen när man fick tillstånd bara 62 passningar i sista tredjedelen av planen och 16 passningar innanför motståndarnas straffområde, som jämförelse så har HJK från Veikkausliiga ett snitt på 187 passningar i sista tredjedelen och 33 passningar innanför straffområdet/match. Crvena Zvezda lyckades i sin tur få tillstånd 220 passningar på den sista tredjedelen av planen och 53 passningar innanför HJK:s straffområde.

Returmatchen

Utgångsläget för onsdagens returmatch är enkelt, HJK behöver göra minst två mål för att ta sig vidare, lyckas Crvena Zvezda med att göra ett mål under onsdagen behöver HJK i sin tur hela fyra mål. Så milt sagt är det inte direkt någon lätt uppgift som HJK står framför.

Båda lagen spelade under helgen matcher i den inhemska serien. HJK fick nöja sig med 1-1 hemma mot VPS i en match var nyförvärvet Tim Väyrynen gjorde sitt första mål för HJK. Trots stor press i slutet av matchen lyckades man inte få in ett vinst mål. Lagets huvudtränare Toni Koskela roterade en hel del i truppen inför den matchen och när öppningselvan innehöll 5 nya namn jämfört med den öppningselva som man ställde upp med i Belgrad.

Crvena Zvezda spelade i sin tur hemma mot Radnicki Nis i en match som man vann med 2-0, vilket betyder nu att man vunnit sina tre senaste matcher med 2-0. I matchen mot Radnicki Nis hade man bytt ut hela 7 startspelare från den öppningselvan som man öppnade med hemma mot HJK i onsdags, bland annat lagkaptenen Marko Marin stod helt över matchen i lördags.

Speltips och analys

Det är inte någon lätt uppgift som HJK står framför under onsdagen om man vill ta sig vidare till tredje kvalomgången av Champions League och möta vinnarna från matchparet FC Köpenhamn – TNS, när man måste lösa en vinst med minst två mål hemma för att ta sig till förlängning, förutsatt att Crvena Zvezda inte lyckas göra något mål alls.

Om Crvena Zvezda har varit ett start lag på hemmaplan så har man inte direkt varit helt värdelösa heller på bortaplan, från sina 9 senaste kvalmatcher på bortaplan har man 3 vinster, 5 oavgjorda och 1 förlust. Räknar vi bort gruppspelsmatcherna i förra årets Champions League så har man förlorat med 2 eller flera mål senast i april 2017 mot lokalkonkurrenten Partizan. Senaste man förlorade en kvalmatch med 2 eller flera mål på bortaplan var i augusti 2016 mot italienska Sassuolo.

HJK kommer att vara tvungna att ställa upp med en offensiv XI till onsdagens match och ta mera och mer risker ju längre matchen lider. Detta tror jag att kommer att passa bra Crvena Zvezdas starka kontringsspel vilket man bör kunna straffa HJK på. Har svårt att åtminstone på förhand se att HJK skulle lyckas med att hålla nollan imorgon även om man har hemmaplan, medan jag samtidigt tror att man kommer att vara klart effektivare i sitt anfallsspel än vad man var i öppningsmatchen i Belgrad när man mera gick ut för att försöka få med sig ett bra resultat till returen. Mitt spel i denna match kommer att vara Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till oddset 2.50 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt