Speltips: GAIS vs Norrby IF - Kan GAIS ta sin andra raka seger?

Norrby

Handikappspelet på Jönköpings Södra såg länge ut att rendera ut i full vinst efter att Edin Hamidovic rullat in två bollar bakom Västerås målvakt. Mot slutet tappade dock J-Södra både tempo och fokus vilket gjorde att Västerås hittade in med en reducering. Det landade i en halvvinst vilket känns snöpligt. Även under onsdagen så erbjuds vi på fotboll från Superettan. GAIS tar sig an Norrby på Gamla Ullevi.

GAIS

När man minst anade det så vann plötsligt GAIS en fotbollsmatch igen. Efter 5 raka förluster och 6 matcher utan vinst så bortslog GAIS i helgen Degerfors på Stora Valla, en imponerande skräll. Men det betyder inte att det är frid och fröjd i den klassiska klubben. Utöver det farliga tabelläget, 1 poäng ovanför nedflyttningsstrecket, så har det skett en hel del runt klubben de senaste veckorna. Den Serbiske anfallaren Nikola Asceric har i dagarna lämnat klubben samtidigt som man plockat in unge och talangfulle Måns Saebbö från IFK Göteborg. Men, det är inte den största händelsen som skett de senaste veckorna. Huvudtränaren och omtalade Bosko Orovic har fått lämna klubben och in har istället Patrik Ingelsten kommit in. Det blev med andra ord en perfekt omstart för såväl klubben som spelarna med den förlösande 1-0 segern borta mot Degerfors. Nu väntar Norrby från Borås på Gamla Ullevi, kan GAIS ta ytterligare en seger?

GAIS 5 senaste matcher:

  • Degerfors IF - GAIS 0-1
  • GAIS - Dalkurd FF 1-5
  • GAIS - Degerfors IF 0-3
  • Örgryte IS - GAIS 1-0
  • Varbergs BOIS - GAIS 2-1

Så här ställde man upp i föregående match: Johansson; Randjelovic, Wangberg, Nyström, Neto; Harvey, Olsson, Bergholtz, Bohm; Souza Alves, Pllana.

Inför matchen mot Norrby så saknas ytterbacken Neto efter att ha fått sitt tredje gula kort.

Norrby IF

Det som började så bra och avslutades bra under vårsäsongen har blivit något av en mardröm för Borås-klubben. Man var under hela vårsäsongen uppe och slogs om topp 3 placeringar men har efter uppehållet inledit med 2 raka förluster hemma mot Halmstad och sedan senast förlorade man mot formsvaga Brommapojkarna med 3-1. Men, man ska inte glömma bort att Norrby inför säsongen tippades av de allra flesta att åka ur serien. Nu ska man försöka vända den negativa trenden man hamnat i genom att försöka vinna borta mot GAIS. “Stjärnspelaren”, lagkaptenen och viktiga Nicklas Savolainen är avstängd efter att ha dragit på sig sitt 6e(!) gula kort senast. Kan man ta poäng utan Savolainen i truppen?

Norrby IFs 5 senaste matcher:

  • Brommapojkarna - Norrby IF 3-1
  • Norrby IF - Halmstads BK 0-1
  • Norrby IF - Syrianska FC 3-2
  • Varbergs BOIS - Norrby IF 3-2
  • Norrby IF - Dalkurds FF 0-0

I matchen mot Brommapojkarna ställde man upp på följande sätt: Krasniqi; Andersson, Azulay, Khayat; Krasnici, Saidi, Savolainen, Mohamad, Osmanagic; Rexhepi, Yarsuvat.

Analys och speltips

Det är ett minst sagt upp och nervänt tabelläge mellan klubbarna om man tittar på vad många andra förutspått inför Superettan 2019. Norrby har stundtals den här säsongen levererat en mycket bra och underhållande offensiv fotboll med många spännande spelare i truppen. För GAIS del så har det för det mesta varit initiativlöst, identitetslöst samt poänglöst. När man nu möts för första gången i årets upplaga av Superettan så står bägge klubbarna inför ett tydligt vägskäl. Ska GAIS kliva upp på betydligt säkrare mark eller ska Norrby visa att man har att göra uppe i toppen av tabellen säsongen ut?

Jag tror att vi kommer få se en relativt statisk matchbild till att börja med på Gamla Ullevis naturgräs. Norrby som till vardags spelar hemma på Borås Arena föredrar och har tagit många av sina poäng på konstgräs. Norrby som på bortaplan har haft en tendens att släppa in ett mål, något som man faktiskt gjort i 9 av 15 matcher den här säsongen. 5 av dessa matcher som innehållit minst ett insläppt mål har varit på bortaplan. För GAIS del handlar det om att visa sina trogna och passionerade fans att man vill få ut något av den här säsongen. Man har bara vunnit en match på Gamla Ullevi den här säsongen. Kan GAIS supportrar åtminstone få jubla över minst ett gjort mål?

Trots att jag tror på en statisk inledning av matchen så tror jag ändå att det kommer att skapas målchanser. Bägge lagen saknar viktiga pjäser vilket gör att nya spelare får chansen att visa för respektive huvudtränare att man förtjänar att starta oftare. Jag tror att GAIS, med medvind efter vinsten senast, kommer att göra minst ett mål på ett Norrby som jag definitivt tror kommer göra minst ett mål. Förra säsongen så slutade matcherna följande:

  • Norrby IF - GAIS 1-1
  • GAIS - Norrby IF 4-1

Jag väljer att spela BLGM, Båda lagen gör mål, till oddset 1,75 hos bwin med 2 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt